
مهدی آیتی، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس گفت: اکنون که خطر ادامه جنگ تقویت شده است دولتمردان ما هم باید هشیاری لازم را داشته باشند. هیاتی باید به مذاکره برود که زبان دیپلماسی را داشته باشد. در بین جمع موجود حسن روحانی و جواد ظریف بهخاطر آشنایی با فضای مذاکراتی باید به تیم مذاکره کننده اضافه شوند، زیرا آنها پیش از این با آمریکا گفتوگو کردهاند حتی شده با حکم حکومتی باید این چهرهها به تیم مذاکراتی اضافه شوند. ما در حالی حرف از مذاکره میزنیم که تنها راه موجود است، زیرا اگر به این مسیر ورود نکنیم همواره مورد حمله غربیها خواهیم بود هرچند همواره جواب دندان شکن به آنها دادهایم. در کنار این مورد باید دستور دهند تا طرفداران واقعی انقلاب برای بهبود شرایط از تندروی دور شوند.
دیدارنیوز: باتوجه به شرایط کنونی کشور بسیاری بر این باورند که باید نوع حکمرانی تغییراتی را بهخود ببیند ولی تا امروز که در وضعیت آتشبس تغییراتی مشاهده نمیکنیم با این حال زمزمههایی در مورد تغییرات احتمالی مطرح میشود که باید منتظر باشیم. در این مورد معاون اول رئیسجمهوری در اظهاراتی اعلام کرد که با این شیوه نمیتوان به مدیریت کشور ادامه داد.
فراموش نکنید که ایران برای دفاع در مورد تهدیدهای اسرائیل سالها خود را آماده کرده بود ولی حالا نیاز بهتغییراتی در سیستمهای مدیریتی داریم تا بتوانیم جامعه را در برابر نوسانات رایج مراقبت کنیم. در این مورد یکی از اقتصاددانها برای مدیریت بهتر پیشنهاد داده است که وزارتخانه جدیدی در شرایط جنگی شروع به فعالیت کند. در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگو کردهایم. او در این مورد معتقد است تیم دیپلماسی دولت برای چانهزنی و مذاکره با غرب باید به دولت اضافه شوند تا با خریدن زمان مدیریت کشور آسانتر شود. در این مورد بیشتر میخوانید.
دولت باید خود را تقویت کند
مهدی آیتی، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس در مورد تغییراتی که در انتظار مدیریت کشور خواهد بود به «آرمان ملی» میگوید: «اکنون که خطر ادامه جنگ تقویت شده است دولتمردان ما هم باید هشیاری لازم را داشته باشند. هیاتی باید به مذاکره برود که زبان دیپلماسی را داشته باشد. در بین جمع موجود حسن روحانی و جواد ظریف بهخاطر آشنایی با فضای مذاکراتی باید به تیم مذاکره کننده اضافه شوند، زیرا آنها پیش از این با آمریکا گفتوگو کردهاند حتی شده با حکم حکومتی باید این چهرهها به تیم مذاکراتی اضافه شوند. ما در حالی حرف از مذاکره میزنیم که تنها راه موجود است، زیرا اگر به این مسیر ورود نکنیم همواره مورد حمله غربیها خواهیم بود هرچند همواره جواب دندان شکن به آنها دادهایم. در کنار این مورد باید دستور دهند تا طرفداران واقعی انقلاب برای بهبود شرایط از تندروی دور شوند، هرچند آنها هم برای ایران دغدغه دارند ولی در این شرایط به مدیریتی یکدست نیاز داریم تا به انسجام ادامه دهیم. مدیریت کشور باید به سمت صلح برود ولی در مقابل برخی با ادبیات جنگی و تند فضا را برای جنگ آماده میکنند که این خواسته ملت و دولت نخواهد بود.»
او ادامه میدهد: «ما همواره باید برای حفظ کیان ایران و نظام زمان خریداری کنیم که یکی از وظایف دیپلماتها در این زمینه همین است تا اجازه پایمال شدن خون شهدا را ندهیم. با کنار گذاشتن اختلافات موجود باید برای قدرتمندتر شدن برنامهریزی کنیم. نباید با کارهای احساسی و غیر عقلانی وارد درگیری شویم. اگر این جنگ ادامه داشته باشد همه خاورمیانه را در برمیگیرد و مجبور میشویم که به پایگاههای آمریکا حمله کنیم. اکنون همه تلاش ما برای رسیدن به صلح باید باشد.»
غیر قابل دوام
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور روز گذشته با تاکید بر اینکه از همان لحظه توقف جنگ برنامه تجهیز تمامی بخشهای کشور را آغاز کردهایم، به برنامه اقتصادی مدون دولت در طول ۱۱ ماه گذشته برای آمادگی شرایط جنگی اشاره کرد و گفت: «مردم در جنگ ۱۲ روزه ورود و همراهی کردند و در کنار آن رزمندگان نیروهای مسلح نیز به خوبی از کشور دفاع کردند که با وجود هزینههای انسانی فراوان، اما روسفید از این جنگ خارج شدیم. در دهههای گذشته این احساس در مدیران کشور بود که بهرغم شعارهای خدمت به مردم، اما به نیابت از آنان مصلحت و صلاح کشور تشخیص داده میشد، اما در جنگ ۱۲ روزه این مردم بودند که با اعتقاد راسخ به ایران و نظام وارد میدان شدند.»
او در همین مورد ادامه داد: «اسرائیل با این گمان حمله را شروع کرد که از داخل مردم آمادگی برای سرنگونی نظام دارند و در عرض ۲۴ ساعت در کنار جبهه شیطانی قرار میگیرند، اما بدون اینکه اقدامی انجام دهیم، بار دیگر این مردم حضور، انسجام و وفاداری به ایران و نظام را نشان دادند. در جنگ ۱۲ روزه تمام جامعه به میدان آمد و صحنههای اجتماعی فوقالعادهای شکل گرفت که در ابعاد اقتصادی نیز این همبستگی را با تمام وجود حس کردیم تا جایی که تنها صف بنزین تشکیل شد که این نیز امری طبیعی به دلیل تقاضای لحظهای مردم برای سفر بود که نه تنها کوچکترین مسئلهای در صفهای بنزین گزارش نشد بلکه شاهد صحنههای عاطفی از کمک و همیاری مردم به یکدیگر بودیم.»
وزارتخانه برای شرایط جنگی
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: «ما در گذشته نیز اقتصاد در شرایط جنگ را تجربه کرده و آگاه هستیم. ما هشت سال جنگ تحمیلی را تجربه کردیم و در آن هشت سال کشور و اقتصاد را اداره کردیم. پیشنهاد میشود یکی از ضروریاتی که باید دولتمردان به فوریت به آن توجه کنند تشکیل یک سازمان و یا حتی وزارتخانه، است که ذیل نام بازرگانی و یک نهاد بازرگانی مستقل باشد؛ به عبارتی اگر لازم است وزارت بازرگانی تشکیل شود، باید حتما در جهت تشکیل یک سازمان بازرگانی حرکت کنیم تا در شرایط بحرانی امور تجارت داخلی و خارجی با کمترین چالش و تنگنا روبهرو بوده و هماهنگیهای تجاری و اقتصادی در این شرایط تسهیل شود.»