تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
نقدی بر توئیت توهین‌آمیز رحیم‌پورازغدی، عضو یک شورایعالی «مهم»! درباره مذاکرات

«انقلاب فرهنگی» یک ایدئولوگ!

رحیم‌پور ازغدی که از او تحت عناوین سخنران، ایدئولوگ محافظه‌کار اصولگرا یاد می‌شود، ظاهرا علاقه زیادی به اظهارات جنجالی و توهین آمیز دارد و مخالفان را با ادبیاتی عجیب و شرم‌آور مورد خطاب قرار می‌دهد.

کد خبر: ۱۸۲۸۲۵
۱۷:۲۱ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۴

«انقلاب فرهنگی» یک ایدئولوگ!

دیدارنیوز: «اینکه از محمدعلی فروغی و علی‌اکبر دهخدا، به حسن رحیم‌پور ازغدی برسی، حقیقتا انقلاب فرهنگی است!». این ابراز تاسف یک کاربر در فضای مجازی، کنایه‌ای به توئیت اخیر حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از دور نخست مذاکرات ایران و آمریکاست که بسیاری آن را زشت و وقیحانه توصیف کردند.

هرچند شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی است که پس از انقلاب اسلامی با هدف گسترش فرهنگ اسلامی در شئون جامعه تشکیل شد، اما با وجود فعالیت فرهنگستان‌های مختلف زیر نظر این شورا، که زمانی محمدعلی فروغی، علی‌اصغر حکمت، ملک‌الشعرای بهار، علی‌اکبر دهخدا و بسیاری دیگری از بزرگان در آن عضویت داشتند، می‌توان آن را ادامه ناپیوسته همان مجموعه با اهداف و هیبتی دیگر و با افرادی نظیر ازغدی دانست که در دهه‌های اخیر قد علم کرده و امروز درخصوص بسیاری از مقولات دانشگاهی، پژوهشی، علمی و فرهنگی کشور فرای مجلس شورای اسلامی تصمیم‌گیری می‌کند.

رحیم‌پور ازغدی که از او تحت عناوین سخنران، ایدئولوگ محافظه‌کار اصولگرا یاد می‌شود؛ از سال ۱۳۸۲ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران است، هر چند به نظر بسیاری از منتقدانش در این سال‌ها اظهاراتش با فرهنگ کمتر پهلویی زده، اما حیات سیاسیش را با همین ادبیات و تاختن به اصلاحات و توطئه‌پردازی در خصوص غرب شکل داده است. گفتمانی که در دهه‌های اخیر به خصوص از زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به شدت به قدرت نزدیک و حال بخشی لاینفکی از آن به نظر می‌رسد. 

جنجال اظهارات وقیحانه ازغدی

اما دیروز و پس از دور اول مذاکرات ایران و امریکا در حالی که اغلب تندرو‌های منتقد سفت و سخت مذاکره نیز زبان به کام گرفته و احتمالا با استناد به موضع مقامات ارشد نظام سکوت کرده بودند، رحیم‌پور ازغدی در اظهارات عجیب و توهین‌آمیزی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 

«رئیس‌جمهور امریکا محل دقیق بوسه را برای متقاضیان روبوسی مشخص کرد. برای مشتاقان مذاکره و آشتی با پرزیدنت وقت مناسبی است». توئیت او به سخنان منسوب به ترامپ اشاره داشت که اخیرا گفته بود: «مسئولان کشور‌هایی که تعرفه گمرکی شان را زیاد کرده‌ام باسن مرا می‌بوسند و از من می‌خواهند تعرفه‌هایشان را کم کنم».

این اظهارات واکنش‌های زیادی در پی داشت و بسیاری آن را شرم‌آور دانستند. سایت خبری عصر ایران در یادداشتی با انتقاد تند از توئیت رحیم‌پور ازغدی نوشت: «از نظر سیاسی در شرایطی که حتی حسین شریعتمداری هم فهمید مذاکرات جاری ایران و آمریکا «تصمیم نظام» است و با اجازه و اشراف و اطلاع رهبر انقلاب انجام می‌شود، چگونه کسی که عمری نان ادعای ولایی بودن را خورده، چنین زشت‌خویی و زشت‌گویی می‌کند؟». در ادامه این یاداشت آمده است: «اگر این حرف را یک لات بی‌سر و پا که به عنوان اراذل و اوباش در یک میدان دستگیر می‌شود و گاهی هم آفتابه دور گردنش می‌اندازند و در شهر می‌چرخانند می‌گفت، می‌شد درک کرد ولی شنیدن آن از زبان عضو شورای عالی انقلاب «فرهنگی» تاسفی عمیق در دل هر ایرانی ایران دوست شکل می‌دهد که‌ای دریغا وطنم!».

اما برخی دیگر هم از ادبیات این ایدئولوگ نیرو‌های انقلابی و سخنران ثابت ظهر جمعه‌های تلویزیون انتقاد کردند و در شبکه اجتماعی نوشتند: «وقتی یک ایدئولوگ ادبیاتی این‌گونه دارد، پیاده نظام و شاگردانش در ایتا و دیگر جا‌ها ادب را از ریشه درمی‌آورند. این ادبیات از این دسته انقلابیون دور از انتظار است به ویژه این‌که با گشاده دستی تریبون‌های مختلف دانشگاه و صدا و سیما و... در اختیار وی قرار می‌گیرد».

مردی با اظهارات جنجالی

حسن رحیم‌پور ازغدی ۶۲ ساله که از حوزه علمیه و بدون تحصیلات آکادمیک و به ادعای برخی تنها به دلیل شباهت ظاهری‌اش با عبدالکریم سروش که در دوران سازندگی و اصلاحات به عنوان یکی از تئوریسین‌های جریان اصلاحات شناخته می‌شد، شانس ورود به شورای عالی انقلاب فرهنگی را پیدا کرد، هیچ گاه لباس روحانیت نپوشید و بار‌ها در اظهاراتی تند بر جریان اصلاحات تاخت. او حتی از حامیان محمود احمدی‌نژاد در دوران دولتش بود و او را «چریکی متعهد به جبهه مردم فقیر جهان» توصیف کرد که «مردمی‌ترین دولت تاریخ ایران» را رهبری کرده است. 

رحیم‌پور ازغدی به‌طور مرتب سخنرانی‌های عمومی می‌کند که به صورت هفتگی از صدا و سیما پخش می‌شود. اما در اغلب سخنرانی‌هایش اظهارات عجیب فراوانی عنوان کرده که در اغلب موارد واکنش برانگیز بود.

یک روز «پیتزا» را ابزار اطلاعاتی آمریکا در ایران معرفی کرد و گفت «اتاق فکر آمریکایی‌ها در امارات تشکیل شد و در این اتاق فکر به این نتیجه رسیدند که پیتزا را جایگزین آب گوشت کنند که نیاز به سفره ندارد و بر همین اساس هم محتوای پیتزا‌ها پر از میکروفیلم‌هایی شد که اطلاعات را از ایرانی‌ها بگیرند» و روزی دیگر دلواپس مک دونالد و کی‌اف‌سی شد. 

ازغدی علاوه‌بر تلویزیون، هرازگاهی سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه را هم عهده‌دار است و در این تریبون هم از بیان اظهارات عجیب فروگذار نمی‌کند. مثلا چند سال پیش و در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی از این تریبون از نفوذ آمریکا در همه نهاد‌های نظام سخن گفت: «آمریکا در میان مراجع قم، دانشگاهیان، تکنوکرات‌ها، اهالی رسانه، توده‌ای‌ها و کمونیست‌ها، چریک‌ها و جدایی‌طلبان نفوذ کرده بود، فکر می‌کنید الان آدم ندارند؟ همین الان در همه نهاد‌های جمهوری اسلامی آدم دارند و از هر کسی به نحوی استفاده می‌کنند. آنها برای نفوذ به هرکسی از یک راهی وارد می‌شوند».

سخنان رحیم‌پور ازغدی که انگشت اتهام را به سوی همه نهاد‌های نظام از مجلس تا دولت نشانه رفته بود، گرچه به مثابه دیگر اظهارات جنجالی او خوراک مناسبی برای اظهارنظر‌های افراد همسو با خود شد؛ اما انتقاداتی را نیز به دنبال داشت، آنگونه که برخی، چون پزشکیان که در آن زمام نماینده تبریز در مجلس بود خواستار آن شد که اگر چنین ادعایی صحت دارد لیست و اسامی این افراد اعلام شود و عدم اعلام آن را گناه دانست؛ که البته این لیست هیچگاه اعلام نشد.

رسانه ملی تریبون ثابت ازغدی

رحیم‌پور ازغدی چندسالی است پای ثابت حضور در رسانه ملی است و برنامه‌های هفتگی او روی آنتن می‌رود. حضوری مداوم که گاهی به دنبال نوع ادبیات او از سوی برخی روحانیون مورد انتقاد نیز قرار گرفته است تا آنجا که آیت‌الله محقق داماد بخاطر ادبیات خشن و نامهربانانه او خواستار آن شد که تریبون صداوسیما از وی گرفته شود. او در یکی از اظهاراتش که از رسانه ملی در دوران دولت احمدی‌نژاد پخش شد با اشاره به موضوع ازدیاد جمعیت و زاد و ولد در جامعه گفت: «هم اکنون برخی خانم‌ها می‌گویند بچه‌دار نمی‌شویم برای اینکه «هیکلمون به هم می‌خوره»!.‌ای مرده شور ببره هیکلت رو. مگه هیکلت رو می‌خوای ببری آخرت؟ تو این هیکل رو می‌خوای چه کار؟ غیر از اینه که می‌خوای ببری تو قبر یا اینکه می‌خوای هیکلت رو ببری تو خیابون نشون بدی. استفاده هیکلت برای شوهرته و البته شوهرت برای توئه و برای بچه آوردن». ادبیات عجیب ازغدی، اما با انتقادات زیادی رو‌به‌رو شد و بسیاری آن را نگاهی سخیف به جایگاه زن و خانواده عنوان کردند.

او دانشگاهیان را هم از همین جایگاه محل نقد قرار داده و گفته بود: «فایده دانشگاه‌ها چیست؟ دانشگاه‌ها بجز هزار دکتر و فوق‌لیسانس چه محصول دیگری داشته است؟ بعضی از مسئولان حوزه علمیه قم اعلام کردند دانشگاهیان محصولات تحقیقات خود را عرضه کنند، چرا آن‌قدر حرف می‌زنید؟ مدیران حوزه قم، مشهد، اصفهان و مراجع باید یقه اینها را بگیرند. کارآمدی آقای مهندس و دکتر فقط برای جلسات خواستگاری یا جلساتی است که با آن بتوانند پز بدهند و به درد دیگری نمی‌خورد. در هیچ کجای دنیا مانند ایران عقده دکتر شدن نداریم».

گفتنی است هرچند در روز‌های اخیر حسام‌الدین آشنا در توئیتی انتقادآمیز و محترمانه از مسئولان کشور خواسته که لیبی نباشند و عملکردی، چون معمر قذافی نداشته باشند تا کشور را به سرنوشتی مشابه این کشور دچار نکنند، اما دادستانی تهران علیه او اعلام جرم کرد. کمی آن‌سوتر، اما حسن رحیم‌پور ازغدی هیچ گاه به دلیل اظهارات تند و بعضا توهین‌آمیزش که بعضا امنیت ملی را هم به مخاطره انداخته نه تنها مورد مواخذه قرار نگرفت که حتی تریبون‌هایش در صدا و سیما و سایر جا‌ها از او گرفته نشد.

سعیده علیپور - توسعه ایرانی

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
پرطرفدارترین ها