تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد

تحول آینده از طریق مهارت‌های گفتمان عمومی و آینده‌اندیشی

نخستین نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده‌اندیشی به منظور بررسی و چگونگی شکل‌دهی آینده‌ای پایدار و شکوفا در دیدارنیوز برگزار شد.

کد خبر: ۱۸۰۸۲۵
۱۵:۳۸ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۳

 

تحول آینده از طریق مهارت‌های گفتمان عمومی و آینده‌اندیشی

دیدارنیوز: نخستین نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده‌اندیشی به منظور بررسی و چگونگی شکل‌دهی آینده‌ای پایدار و شکوفا روز دوشنبه ششم اسفندماه با همکاری آکادمی دیدارنیوز، موسسه آرمان گسترچیستا، نشر لارسا و اندیشکده سیمرغ برگزار شد.

گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده‌اندیشی سه عامل حیاتی با ایجاد تعامل سازنده میان ذی‌نفعان جامعه، شناسایی فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو را تسهیل کرده و زمینه را برای تصمیم‌گیری آگاهانه فراهم می‌کنند. مشارکت فعال افراد، سازمان‌ها و نهادها در این روند، فرصت خلق ایده‌های نوآورانه و دست‌یابی به جامعه‌ای توانمند و آینده‌نگر را مهیا می‌سازد.

در ابتدای نشست، محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی، با اشاره به اهمیت موضوع آینده‌اندیشی، با توضیح عملکرد مغز در حوزه علوم شناختی و ضرورت آگاهی از مهارت‌های آینده‌نگری اشاره کرد.

وی به موضوعاتی از جمله درونی سازی خاطرات، رویاپردازی و بررسی سوگیری‌های شناختی پرداخت و بر اهمیت این مهارت‌ها در مواجهه با چالش‌های اجتماعی تأکید کرد.

تحول آینده از طریق مهارت‌های گفتمان عمومی و آینده‌اندیشی

در ادامه انسیه پولادزاده، پژوهشگر علوم ارتباطات، به اهمیت مباحث ارتباطی در زندگی روزمره اشاره کرد و گفت: این موضوعات می‌توانند به ارتقای مهارت‌های فردی و اجتماعی کمک کنند.

وی بر اهميت ارتباطات به‌عنوان اولین قدم برای بقا و آینده‌نگری تأکید کرد و گفت : جهان هستی بر پایه ارتباطات ساخته شده است و انسان برای بقا نیاز به برقراری ارتباطی دارد که آینده‌اش را تضمین کند.

مهدی مطهرنیا، استراتژیست و آینده‌اندیش، در بخش پایانی نشست، مفهوم آینده‌اندیشی را مورد بررسی قرار داد و گفت: مغز ما همواره به دنبال پیش‌بینی آینده است و برای این کار باید به عناصر مکان، زمان، زبان و مَتریال توجه کرد.

مطهرنیا تأکید کرد اگر شما داده‌های پیرامونی را نگرفته و درون خودت، توسط نورون‌ها پیمایش، پایش، پویش، پردازش و پیکربندی نکنید و به آنها پایبندی نداشته باشید، دچار رقص ناموزون و از دست دادن آینده خواهید شد.بنابراین، برای تصمیم‌گیری صحیح بایسته است تناسب بیرونی بر مناسبت درونی هماهنگ باشد.

قسمت دوم نشست به شکل کارگاهی و عملی، به صورت پرسش و پاسخ، به‌عنوان فرصتی برای تبادل نظر مشارکت‌کنندگان و تقویت مهارت‌های آینده‌اندیشی و پیش‌بینی، برگزار شد.

تحول آینده از طریق مهارت‌های گفتمان عمومی و آینده‌اندیشی

برگزاری مستمر این‌گونه نشست‌ها منجر به بهبود در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اجتماعی می‌شود.

گزارش از: صدیقه صادقی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
تاج الدین مرسلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
0
0
متاسفانه تاخیر در برگزاری باعث شد قسمت آخر را از دست بدهم،
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی