تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
احمد بخشایش اردستانی می‌گوید چرا قیمت دارو در یک ماه اخیر دو برابر شده؟

انتقاد یک نماینده از هیات عالی نظارت مجمع تشخیص؛ چرا همه از شرایط کشور ناراضی هستند؟

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام از وظایف خود فراتر رفته و شفافیت و پاسخگویی لازم را هم ندارد، گفت: رهبر انقلاب سیاست‌های کلی را مطرح و دستورالعمل‌هایی هم برای آن اعلام کرده‌اند. هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام باید این موارد را بررسی و رسیدگی کند. آیا این کار را انجام داده است یا نه؟ اگر این کار را انجام داده چرا وضعیت جامعه به این شکل است و چرا همه از شرایط کشور ناراضی هستند؟ چرا زندگی مردم به رنج افتاده است؟ چرا قیمت دارو در یک ماه اخیر دو برابر شده است؟

کد خبر: ۱۷۹۵۶۶
۱۷:۱۳ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

انتقاد یک نماینده از هیات عالی نظارت مجمع تشخیص؛ چرا همه از شرایط کشور ناراضی هستند؟

دیدارنیوز: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: رهبر انقلاب سیاست‌های کلی را مطرح و دستورالعمل‌هایی هم برای آن اعلام کرده‌اند. هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام باید این موارد را بررسی و رسیدگی کند. آیا این کار را انجام داده است یا نه؟ اگر این کار را انجام داده چرا وضعیت جامعه به این شکل است و چرا همه از شرایط کشور ناراضی هستند؟

انتقاد‌ها از عملکرد «هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» در مجمع تشخیص مصلحت نظام شکل و شمایل دیگری به خود گرفته است. اگر پیش از این برخی نمایندگان جسته‌گریخته انتقادی به عملکرد این هیات وارد می‌کردند، این روز‌ها به‌وضوح پشت تریبون مجلس از آن سخن گفته می‌شود.

مهرداد لاهوتی، نماینده لاهیجان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه، هفته گذشته در تذکری گفت: هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنار شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی می‌کند. فقط هم سیاست‌های کلی را بررسی نمی‌کند و به موارد دیگر هم می‌پردازد. عملاً هیات عالی نظارت مجمع به شورای نگهبان دیگری تبدیل شده است.

اگرچه به نظر می‌رسد اکثر نمایندگان تمایلی به اظهارنظر رسانه‌ای درباره عملکرد هیات عالی نظارت به دلایل مختلف ندارند، اما گستردگی این انتقادات در بین اهالی بهارستان کاملا روشن است.

حتی هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، نیز در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌ها بعد از اینکه پاسخ بسیاری از سوالات خبرنگاران را به نتیجه جلسات هیات عالی نظارت در مجمع تشخیص ارجاع داد، با اشاره به انتخاب سخنگو از طرف مجمع تشخیص خطاب به خبرنگاران گفت: «در جریان این نشست تعدادی سوال به مجمع تشخیص ارجاع شد و خوب است که پاسخ سوال‌های خود را از آن طریق جویا شوید.»

بر همین اساس احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره عملکرد هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیحاتی داده است. به گفته بخشایش اردستانی، این هیات از وظایف خود فراتر رفته و شفافیت و پاسخگویی لازم را هم ندارد.

مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

*هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۹۶ رسماً تاسیس شده است. در سال‌های اخیر انتقاد‌هایی متوجه عملکرد این هیات بوده است. اخیراً هم با رد نظر مجلس درباره واردات خودرو‌های خارجی به این انتقاد‌ها افزوده شده است. نظر شما درباره عملکرد این هیات چیست؟

هیات عالی نظارت هیاتی است که به‌تازگی تاسیس شده و فلسفه وجودی آن این است که جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام را حفظ کند. مجمع تشخیص مصلحت نظام یک جایگاه تشریفاتی است و از ابتدا هم تمایل داشتند خود را به عنوان مجلس سنا مطرح کنند. دیدند جایگاهی ندارند، سر‌هم‌بندی کردند و برای اینکه جایی را بگیرند و جایگاهی به دست بیاورند خود را تبدیل به شورای نگهبان دوم کردند.

ما یک شورای نگهبان اول داریم و قانونی است. بر اساس وظایف شورای نگهبان باید مصوبات مجلس با دین مطابقت داشته باشد و خلاف قانون اساسی هم نباشد.

*مجمع تشخیص هم قانون است. به هر حال هم در قانون اساسی به این نهاد اشاره شده و هم تشکیل هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام بنا بر دستور و حکم رهبر انقلاب است.

نه، هیات عالی نظارت یک جایگاه من‌درآوردی دارد.

*به هر حال حکم به بررسی سیاست‌های کلی نظام دارد. حالا اینکه خودشان این موضوع را چگونه تفسیر می‌کنند و چگونه عمل می‌کنند موضوع دیگری است.

منظور من چیز دیگری است. رهبر انقلاب سیاست‌های کلی را مطرح و دستورالعمل‌هایی هم برای آن اعلام کرده‌اند. هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام باید این موارد را بررسی و رسیدگی کند. آیا این کار را انجام داده است یا نه؟ اگر این کار را انجام داده چرا وضعیت جامعه به این شکل است و چرا همه از شرایط کشور ناراضی هستند؟ چرا زندگی مردم به رنج افتاده است؟ چرا قیمت دارو در یک ماه اخیر دو برابر شده است؟ هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام باید این موارد را بررسی کند. سیاست‌های کلی نظام یعنی انحراف در جمهوری اسلامی به وجود نیاید.

*خب موضوع همین است که آیا این هیات کاری را که واقعاً باید انجام دهد انجام می‌دهد یا نه؟

نه، این هیات به مجلس تنه می‌زند که بگوید پس ما شریک شما هستیم و جایگاه داریم. در نتیجه آن هدف ثانی خود را، که تشکیل سیستم دومجلسی و به وجود آودن مجلس سناست، به‌مرور تحمیل می‌کنند.

*یعنی به گفته شما هیات عالی نظارت هم در کار مجلس و هم در کار شورای نگهبان دخالت می‌کند؟

بله دخالت می‌کنند و دخالت‌های آن‌ها هم نابجاست. چرا نابجاست؟ چون شفاف نیستند. ما نمی‌گوییم غیرقانونی هستند. وقتی می‌گویید غیرقانونی یعنی دستور رهبری را ندارند. ما می‌گوییم شفاف و پاسخگو نیستند. کسانی که پاسخگو نیستند مشخص نیست چه خدماتی در مقابل دریافت‌هایی که دارند، انجام می‌دهند؛ بنابراین به نظر من هیات عالی نظارت، برای تثبیت جایگاه و خواسته خود که همان مجلس سناست و در ذهن خودشان دارند که جمهوری اسلامی باید دومجلسی باشد، به مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تنه می‌زند. این هیات وظیفه اصلی خود را انجام نمی‌دهد. وظیفه اصلی هیات عالی نظارت این است که سیاست‌های کلی، دستورالعمل‌های رهبری را دنبال کند و جلوی این وضعیتی را که الان در جامعه حاکم است بگیرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی