تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
مسوولان کجا هستند؟ این همه گرانی برای مردم .. چه خوب که رسانه‌های حامی دولت سیزدهم از گرانی می‌گویند!

گرانی برخی داروها تا ۴ برابر!

در حالی که برخی رسانه‌های حامی دولت سیزدهم گرانی شدید در دوران سه ساله ابراهیم رئیسی را انکار می‌کردند یا عدد‌ها را از تیترها پنهان می‌کردند (مثل جریان تبلیغات انتخابات و قیمت گوشت که زاکانی گفت و آن‌ها سانسور کردند)، اما این روزها در دولت چهاردهم نشان دادن گرانی برای آنها آزاد است و این برای مردم هم خوب است. در این میان تسنیم از گرانی برخی دارو‌ها تا ۴ برابر خبر داده است.

کد خبر: ۱۷۹۴۱۷
۱۲:۱۵ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳

گرانی برخی داروها تا ۴ برابر!

دیدارنیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان افزایش قیمت برخی دارو‌های تولیدی از ۱۵ درصد تا بیش از ۱۵۰ درصد نیز بوده است و در مواردی حتی به نزدیک چهار برابر رسیده، اما بیمه‌ها می‌گویند منابع کافی برای پوشش افزایش هزینه‌ها را ندارند!

«قیمت ۳۷۰ قلم دارو افزایش یافت.» این خبری بود که رئیس سازمان غذا و دارو، چند هفته پیش به خبرنگاران اعلام کرد.

مهدی پیرصالحی در ادامه افزود که در مرحله نخست، از مجموع حدود ۳,۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، قیمت برخی آمپول‌ها از ۶۰۰۰ تومان اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌است.

بررسی‌ها از میزان افزایش قیمت داروی برخی کارخانجات تولیدی نشان می‌دهد که میزان افزایش قیمت دارو‌ها از ۱۵ درصد تا بیش از ۱۵۰ درصد نیز بوده است و در مواردی حتی میزان افزایش قیمت دارو تا ۳۹۸ درصد یعنی نزدیک به چهار برابر بوده بنابراین اعلام میانگین افزایش قیمت دارو، نمی‌تواند معیار بسیار دقیقی از میزان افزایش هزینه‌ها در این حوزه باشد.

گرانی برخی داروها تا ۴ برابر!

گرانی برخی داروها تا ۴ برابر!

گرانی برخی داروها تا ۴ برابر!

سازمان غذا و دارو، دارو، وزارت بهداشت، بهداشت و درمان، سازمان غذا و دارو، دارو، وزارت بهداشت، بهداشت و درمان، سازمان غذا و دارو، دارو، وزارت بهداشت، بهداشت و درمان.

عمده افزایش قیمت‌ها نیز در حوزه دارو‌های تزریقی نظیر آمپول‌ها و همچنین پماد‌ها و قطره‌های چشمی اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان غذا و دارو معتقد است که اگرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست! زیرا از ابتدای سال تاکنون، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نسبت به نرخ تورم، عدد معقولی محسوب می‌شود.

وی اذعان کرده که پس از اصلاح قیمت برخی داروها، میزان افزایش قیمت در برخی اقلام دارو‌های بیمارستانی بیش از ۱۰۰ درصد بوده است.

با وجود این اظهارات، خبر افزایش قیمت دارو‌ها بسیاری از مردم را نگران کرده است.

کدام دارو‌ها گران شدند؟

بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان تهران اظهار کرد: افزایش قیمت دارو برای کمتر از ۲۰ درصد از بازار دارویی اعمال شده که بیش از ۹۵ درصد آن‌ها دارو‌های تزریقی و شیاف بوده است که عمدتاً در بیمارستان‌ها استفاده و در هزینه‌های گلوبال بیماران بستری لحاظ می‌شوند و اگر بیمه‌ها این دارو‌ها را تحت پوشش قرار دهند میزان پرداخت از جیب مردم افزایش نخواهد یافت.

وی افزود: افزایش قیمت دارو‌ها اگرچه ممکن است زیاد به نظر برسد، اما به لحاظ ریالی میزان افزایش قیمت، چشمگیر نخواهد بود برای مثال اگرچه گفته می‌شود قیمت دارو ۳۰۰ درصد رشد داشته، اما یک آمپول ممکن است از قیمت ۷ هزار تومان به کمتر از ۲۰ هزار تومان رسیده باشد که باز هم عدد زیادی نیست، اما نیاز به افزایش حمایت‌های بیمه‌ای دارد.

رئیس انجمن داروسازان تهران خاطرنشان کرد: افزایش قیمت دارو فعلاً شامل دارو‌های بیماران خاص نشده است و بنابراین نگرانی از جهت افزایش قیمت دارو برای این بیماران وجود ندارد.

ابهام در پوشش بیمه‌ای افزایش قیمت دارو‌ها

یکی از بخش‌هایی که در سالیان اخیر به دلیل تأخیر در پرداخت مطالبات، چالش‌های زیادی برای نظام سلامت ایجاد کرده نظام بیمه‌ای است. با وجود این‌که گفته می‌شود میزان افزایش قیمت دارو‌ها چشمگیر نیست و این افزایش عمدتاً شامل دارو‌های بیمارستانی می‌شود، اما نگرانی از افزایش میزان پرداخت از جیب مردم در بخش بستری، به دلیل ابهام در پوشش بیمه‌ای دارو‌هایی که مشمول افزایش قیمت شدند، همچنان باقی است.

ظفرقندی؛ وزیر بهداشت گفته بود که مکاتبات لازم با بیمه‌ها صورت گرفته است که این ما به التفاوت قیمت از سوی بیمه‌ها پرداخت شود و در اصلاح قیمت دارو‌ها تاکید بر افزایش پوشش بیمه‌ها و عدم پرداختی از جیب مردم است.

طبق آخرین اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو نیز مکاتبات با سازمان‌های بیمه‌گر انجام شده تا مبلغ اضافه از طریق سازمان‌های بیمه‌گر بتوانند پرداخت کنند.

با وجود این، پناهی زاده، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی پس از افزایش قیمت این دارو‌ها در دی‌ماه اعلام کرد که هنوز ابلاغیه‌ای در این راستا به دست این سازمان نرسیده است.

مهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در این باره گفت: «دارو‌هایی که مشمول افزایش قیمت شده‌اند به‌تدریج به سامانه‌های بیمه سلامت جهت پوشش بیمه‌ای اضافه می‌شوند، اما هنوز تمامی این دارو‌ها مشمول افزایش پوشش بیمه نشده‌اند و متاسفانه درصد رشد اقلام دارویی به نحوی است که سازمان بیمه سلامت نمی‌تواند آن را با منابع خود پوشش دهد. بخشی از افزایش هزینه‌ها تنها با تخصیص منابع بیشتر از سوی سازمان برنامه‌وبودجه قابل جبران است.»

وی افزود: «بحث پوشش بیمه‌ای دارو‌های افزایش قیمت یافته باید از سوی سازمان غذا و دارو به ما ابلاغ شود و سازمان برنامه و بودجه باید بودجه لازم را در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار دهد تا بتوانیم افزایش قیمت دارو‌ها را نیز پوشش دهیم.»

مردم ۲ برابر اهداف برنامه توسعه در حوزه درمان پول خرج می‌کنند!

افزایش قیمت برخی اقلام دارویی که احتمال تسری آن به سایر انواع دارو‌ها نیز وجود دارد، در حالی بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های بیمه‌ای صورت گرفته است که هزینه‌های پرداختی در حوزه سلامت از جیب مردم افزایش یافته است. معضلی که می‌تواند بیش از پیش، باعث ایجاد فاصله میان نظام سلامت با اهداف برنامه‌های توسعه، یعنی کاهش پرداخت از جیب مردم در بخش درمان، شود. اخیراً محمدبیگی، نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرده بود که میزان پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت به ۶۰ درصد رسیده است در حالی که طبق برنامه‌های توسعه کشور باید حداقل ۳۰ درصد باشد!

درخواست دارو‌های کمتر؛ واکنش بیماران به افزایش قیمت‌ها

گرانی دارو از سویی و کمبود برخی دارو‌ها از سویی دیگر، باعث شده تا شاهد سرگردانی برخی بیماران در سطح داروخانه‌ها باشیم. در همین راستا احمدی؛ مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران نیز اخیراً اظهار کرده است که با توجه به اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی، تعدادی از افرادی که به داروخانه مراجعه می‌کنند برای برخی اقلام دارویی که توسط پزشک به عنوان مثال ۵ بسته نوشته شده درخواست بسته‌های کمتری مثلا در حد ۲ بسته می‌کنند و این موضوع زمانی بود که در یک مقطع ۲۰ روزه و در ابتدای اصلاح قیمت‌ها مشکلی بین سیستم بیمه‌ای و غذا و دارو اتفاق افتاد.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی