تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
مسوولان کجا هستند؟

آلودگی هوا «قم» را رها نمی‌‌کند!

شاخص کیفیت هوای شهر قم امروز (شنبه) با عدد ۱۶۰ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارد تا همچنان آلودگی هوا ادامه داشته باشد.

کد خبر: ۱۷۷۷۴۶
۱۰:۵۲ - ۰۸ دی ۱۴۰۳

آلودگی هوا «قم» را رها نمی‌‌کند!

دیدارنیوز: هوای آلوده در این روز‌ها استان قم را رها نمی‌کند و هر روز وضعیت هوا بدتر می‌شود. در حالی که در فصل بهار و تابستان ریزگرد‌ها و گردوغبار حدود ۵۲ روز مهمان مردم استان بودند حالا در پاییز و زمستان، وارونگی دما سبب آلودگی هوا شده است.

آلودگی هوای قم در هفته گذشته به طور مستمر ادامه داشته و شرایط را برای مردم به ویژه گروه‌های حساس سخت کرده است؛ حالا امروز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: بر اساس اطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست استان، امروز ۸ دی ماه، شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۶۰ در شهر قم به علت آلاینده ذرات معلق (PM۲.۵) در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها قرار دارد.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا ریوی، کودکان و سالمندان و مبتلایان به آسم و زنان باردار باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب کنند و سایر افراد نیز باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

قابل ذکر است که در روز جاری شاخص کیفیت هوای شهر قنوات نیز با عدد ۱۸۳ به علت آلاینده ذرات معلق (PM۲.۵) در شرایط ناسالم قرار دارد؛ به منظور کاهش تماس مستقیم با آلاینده هوا از خروج غیرضروری از ساختمان (منزل یا محل کار) پرهیز کنید و همواره هشدار‌های اداره هواشناسی و شاخص کیفیت هوا که توسط مرکز بهداشت استان اعلام می‌شود، مورد توجه قرار گیرد.

استاندار قم پیش از این ضمن اشاره به وضعیت نگران‌کننده گرد و غبار در سال جاری گفت: در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش چشمگیری در تعداد روز‌های گردوغباری بودیم؛ همین امر باعث شده که میزان ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا، از جمله بیماری‌های تنفسی، به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

بهنام جو ادامه داد: موضوع گرد و غبار تنها یک مسئله زیست‌محیطی نیست، بلکه به‌صورت مستقیم با سلامت جامعه، کیفیت زندگی و حتی اقتصاد استان مرتبط است؛ بنابراین لازم است که دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در این زمینه همکاری جدی داشته باشند.

پیش از این نیز مدیرکل سابق محیط زیست استان قم گفته بود: در مجموع برای عرصه‌های آسیب دیده تاکنون نزدیک به ۱۳ هزار هکتار درختکاری، کاشت طاق و کاشت گونه‌های گیاهی مناسب منطقه صورت گرفته است.

بازگیر افزود: قم نزدیک به ۳۰ هزار عرصه بحرانی و کانون آسیب‌دیده دارد. این کانون‌ها با کوچکترین وزش باد خیزش گردوغبار ایجاد می‌کنند. ۳۰ هزار هکتار از اراضی باقی مانده و فقط ۱۳ هزار هکتار آن احیا و بیابان‌زدایی شده است.

وی گفت: اقدامات برای مقابله با بحران گرد و غبار در قم از سال‌های گذشته آغاز شده است، اما به دلیل کمبود اعتبارات با کندی مواجه شده و باید برای این معضل چاره‌اندیشی شود.

مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه یکی از مهمترین موانع، تخصیص نیافتن حقابه‌های زیست محیطی استان است، افزود: خشکسالی مستمر و استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، موجب فرسایش خاک و فرونشست زمین و ایجاد کانون‌های گرد و غبار شده است.

بازگیر گفت: ۳۰۰ هزار هکتار از مساحت قم مستعد تولید گردوخاک است و حدود ۱۰۵ هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی قم عرصه‌هایی هستند که به کانون‌های ایجاد گردوغبار تبدیل شده است که ۴۰ هزار هکتار آن بحرانی هست.

بازگیر عنوان کرد: با توجه به اختصاص نیافتن حقابه‌ها و وجود خشکسالی، برگردان این وضعیت به حالت طبیعی یک کار پرهزینه، پردامنه و همه‌گیر است.

مدیرکل سابق محیط زیست استان قم در پاسخ به این پرسش که چرا محیط زیست در این زمینه کوتاهی کرده است، گفت: ما در حوزه تکالیف و اختیارات قانونی دستگاهی خود، باید با منابع آلاینده برخورد کنیم، از همین رو تا امروز بیش از ۱۰۰ منبع آلاینده را شناسایی کرده و پیگیری‌های لازم را در حدود اختیارات خود انجام داده‌ایم.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی