تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
دلایل ناترازی عمیق انرژی چیست؟

نماینده مجلس: هنر برخی مدیران سوزاندن منابع نفتی و مازوت‌سوزی بیشتر است!

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: هنر برخی مدیران سوزاندن منابع نفتی و اخذ مجوز مازوت‌سوزی بیشتر است.

کد خبر: ۱۷۶۷۴۸
۰۹:۰۶ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

نماینده مجلس: هنر برخی مدیران سوزاندن منابع نفتی و مازوت‌سوزی بیشتر است!

دیدارنیوز: عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ما در کشور نه تنها خلاء قانونی برای انجام اقدامات مربوط به رفع ناترازی انرژی نداریم بلکه با تورم قانونی نیز رو به رو هستیم، گفت: باید مدیرانی با نگاه توسعه‌ای در مسند قرار بگیرند.

مصطفی نخعی به دلایل ناترازی عمیق انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: تقریبا در کلام تمامی مسئولان و سیاست‌مداران کشور برای تحلیل مشکلات اقتصادی به مسئله ناترازی اشاره مستقیم می‌شود، بنابراین پاشنه‌آشیل اقتصاد کشور همین ناترازی است که باید برای حل آن فکری کنیم و تجربه خاموشی‌های خانگی در فصل پاییز برای نخستین بار بر وجود این ابرچالش صحه می‌گذارد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه احکامی خوبی در برنامه هفتم آماده است که باید در قوانین سنواتی نیز مورد توجه قرار گیرد، ازجمله این موارد توجه به مسئله مهم میترینگ و ذخیره‌سازی گاز است که می‌تواند تدبیر خوبی برای تامین نیاز خود از محل ذخیره‌سازی گاز باشد.

وی در ادامه توضیح داد: اگرچه مشخصا به برخی از احکام برنامه هفتم توسعه همچون ایجاد حساب بهینه‌سازی و سرمایه‌گذاری انرژی نیز در بودجه اشاره نشده است و برخی از همکاران اعتقاد دارند باید تمامی این موارد در قوانین سنواتی نیز تکرار شوند، اما معتقدم اشاره به این موارد صرفا در جداول کفایت می‌کند و ضرورتی بر آوردن مجدد احکام در قوانین بودجه‌ای نیست، با این وجود باید مرجع تامین بودجه این احکام در قانون بودجه مشخص شود لذا مجلس اکنون در صحن علنی درصدد اصلاح موارد فوق است.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ناترازی صرفا با قانون‌گذاری حل و فصل نخواهد شد، افزود: باید تمامی مدیران اهتمام دقیق و مشخصی داشته باشند تا این مشکل حل شود چراکه ظرفیت قانونی به کفایت وجود دارد.

نخعی همچنین مطرح کرد: قوانینی همچون اصلاح الگوی مصرف، قانون هدفمندی یارانه‌ها، حمایت از توسعه صنعت برق، برنامه‌های توسعه‌ای و... همگی نشان از نبود منع قانونی برای عبور از معضل ناترازی است، بنابراین ایراد را در اجرای قوانین می‌بینم و حتی تکرار احکام برنامه‌های توسعه در قوانین بودجه‌ای توسط نمایندگان به دلیل تاکید بر اجرای آن‌ها است تا بتوانم بر اجرای آن نظارت کنم، در حالی که دلیلی بر این تکرار وجود ندارد.

وی با انتقاد از اینکه مدیران برنامه و نگاه توسعه‌ای نداشته و درگیر مسائل روزمره هستند، اظهار کرد: اگرچه بسیاری به رئیس‌جمهور بابت دستور جلوگیری از مازوت‌سوزی در ۳ نیروگاه انتقاد کردند و شخصا نیز به این تصمیم نقد داشتم چراکه با توجه به محدودیت مصرف بالای گاز و گازوئیل، تسهیل استفاده از مازوت در نیروگاه را مدنظر داشتیم، اما با نگاهی دقیق‌تر متوجه می‌شویم که تمام هنر مدیران وزارت نفت این است که تا می‌توانند نفت، گاز و گازوئیل بسوزانند و در نهایت مجوز مازوت‌سوزی بگیرند، بنابراین شاید بتوان از جهاتی نقد‌های به این تصمیم پزشکیان وارد کرد، اما این اقدام تلنگری برای مسئولان اجرایی وزارت نفت بود تا شاید مجبور به افزایش راندمان نیروگاه‌ها، افزایش تولید سوخت با سولفور پایین، افزایش ظرفیت تولید و... شوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما در کشور نه تنها خلاء قانونی برای انجام اقدامات مربوط به رفع ناترازی انرژی نداریم بلکه با تورم قانونی نیز رو به رو هستیم، اضافه کرد: باید مدیرانی با نگاه توسعه‌ای در مسند قرار بگیرند و مجلس نظارت‌های خود را گسترده کند و بررسی شود چرا برخی از نظارت‌ها فاقد کارایی لازم هستند، همچنین جلوی بهانه مدیران برای عدم انجام وظایف‌شان گرفته شود، بهانه‌های همچون نبود سرمایه، در حالی که جذب سرمایه نیازمند به کارگیری تبحر لازم توسط همان مدیران است، بنابراین اگر اراده‌ای باشد مشکلات کاهش پیدا خواهند کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی