تیتر امروز

شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ

این هشتاد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک پژوهشگر دینی

فاضل میبدی:ما جوانان را خسته کردیم/عزاداری جوانان نشانه دینداری آن‌ها نیست/ پاسخ به سوالات نسل "زد" اگر قرار است حکومت را راضی کند،بی نتیجه است

دیدارنیوز در یکی دیگر از سری برنامه های جامعه پلاس با موضوع ارتباط نسل زد با دین به سراغ حجت الاسلام فاضل میبدی پژوهشگر دینی رفت. این گفت و گوی جذاب را ببیند.

کد خبر: ۱۷۳۴۲۶
۱۴:۴۹ - ۱۶ مهر ۱۴۰۳

 

فاضل میبدی:ارتباط نسل جوان با دین کمرنگ شده/عزاداری نسل جوان نشانه دینداری آنها نیست/ عوامل دین گریزی در جامعه مهیا است

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: ارتباط نسل زد یا همان نسل متولد شده در دهه ۸۰ و ۹۰ با دین و باورهای دینی ما را برآن داشت تا در یکی دیگر از برنامه های جامعه پلاس با حجت الاسلام فاضل میبدی، پژوهشگر دینی گفت و گو کنیم.

 

ویدیوی این گفت و گو را می توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.

 

او در ابتدای این گفت و گو در پاسخ به این سوال که آیا ارتباط نسل جوان با دین کم شده است نه می گوید: بله ارتباط نسل جوان با دین کمرنگ تر شده و این نظر بر اساس آماری است که ارگان های حکومتی منتشر می کنند، البته من خودم هم تحقیق کردم و ارتباطی که با جوان ها دارم همه گویای این است که آنها از دین فاصله گرفته اند.

میبدی این تحلیل را که حضور جوانان در مراسم های آیینی یا محرم یعنی اینکه نسل جوان دین دار است را قبول ندارد و می گوید: عزاداری نشانه دینداری نیست، زیرا معتقدم که دین داشتن با دین فهمیدن با هم فرق دارد.

به گفته این پژوهشگر دینی در جامعه همه نشانه ها و عوامل دین گریزی نه دین ستیزی فراهم است و جاییکه عوامل و علل دین گریزی وجود داشته باشد نتیجه اش مشخص است.

او عوامل درونی و بیرونی را دو عامل مهم این دین گریزی می داند و می گوید: درگیری نسل جوان با همه این عوامل  و شبهاتی که آنها نسبت به موضوعات دینی و اعتقادی دارند دست به دست هم می دهند تا جوانان دین را نپذیرند و به همه اینها تبلیغات در شبکه های مجازی و خارجی را اضافه کنید آن وقت متوجه می شوید که چرا جامعه در این شرایط قرار گرفته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
2
3
بزرگترین اشتباه روحانیت و دین دخالت در سیاست بود و تا وقتی کنار نکشد دین گریزی بیشتر شده و به دین ستیزی می رسد.
یعقوبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
1
2
مدیریت محترم رسانه وزین دیدار نیوز :
با سپاس از آن رسانه محترم و مجری مسلط و قوی - سرکار خانم نیکنام:
مصاحبه مفید ،به روز و به جای بود ،حقیر بعنوان یک شهروند معمولی که در علوم انسانی تحصیلات خاصی ندارم و صرفا" یک فرد از مجموعه افکار عمومی هستم ،بعنوان یک ناظر مطلب دیگری هم به ذهنم می رسد :
جناب میبدی به درستی با پیوند بین آسیبهای اجتماعی امروز و گسست اقشار مختلف مردم با دین و طبقه روحانیت که بهرحال در شکل گیری این آسیبها پایشان در میان است،بدرستی فرمایش کردند ولی عرض حقیر اینست که اگر روحانیت نقشی هم در شرایط کنونی کشور نداشت ،نسلهای متجدد امروز بواسطه ماندگی و رخوت بیش از حد تفکرات دینی ، دیر یا زود به کنار گذاشتن آن روی می آورد ولی با فرق که امروز بنوعی مذهب زده و مذهب گریزان است ولی در شق اول صرفا" مذهب را کنار می گذاشت .
به عبارت دیگر اگر حتی روحانیون در آسیبهای اجتماعی هم نقشی نداشتند. بدلایلی زیر مذهب در ایران هم بمانند برخی از نقاط جهان از دور خارج می شد :
۱) رشد فزاینده و مبهوت کننده علم و تکنولوژی و عجز و الکن بودن دین در همراهی آن
۲)قیام جنبشهای رادیکال دینی ( داعش و طالبان و همچنین یهودیان و مسیحیان افراطی) و ایجاد موجبات دلزدگی عمومی
۳) همه گیری کرونا و شکسته شدن جام بلورین تفکرات مذهبی
۴) ....
تصور نویسنده اینست که در هر حال دین در جهان فردا به تاریخ خواهد پیوست.ولی این بایگانی می توانست محترمانه باشد و دیگر اینکه با غرق خود ایمان را نیز پایین نکشد در حالیکه روحانیت در ایران هم در سرعت ریزش و هم در فرو ریزی نا آبرومندانه آن نقش منفی و تاریخی بزرگی را اجرا کرد .
در هر حال:
حقیقت اینست که این آب دیگر بجوی باز نمی گردد ولی امروزه وظیفه همه دغدغه مندان اخلاق و انسانیت و مدنیت اینست که از جایگاه ایمان صیانت کنند.
عرضم را با هشدار معروفی از دستایوسکی تمام میکنم:
اگر خدا نباشد ،انجام هر جرمی موجه است .
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی