دیدارنیوز - امید کرمانی ها؛ از روز دوشنبه که خبر فوت آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی را رسانه ها منتشر کردند، گمانه زنی درباره تعیین رئیس جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام در فضای مجازی مطرح بود. برخی معتقد بودند با توجه به تقویت شدن احتمال انتصاب آیت الله سیدابراهیم رئیسی بر ریاست قوه قضائیه، از میان حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری و آیت الله آملی لاریجانی یکی بر کرسی ریاست این نهاد حاکمیتی جلوس خواهد کرد.
اما علاوه بر این دیدگاه، رسانه هایی نیز احتمال غیرروحانی بودن رئیس آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام را مطرح کردند. برای بررسی این موضوع خبرآنلاین با حسین مظفر گفتگو کرد.
حسین مظفر درباره جایگاه مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی نزد سیاسیون کشور به خبرآنلاین گفت: ایشان از چهره های برجسته عرصه فقاهت و سیاست بود که مدتی در عراق نقش آفرینی داشت. از زمانی هم که به ایران آمد، همواره در کنار انقلاب، امام و رهبری بود.
وی آیت الله هاشمی شاهرودی را شخصیتی فراجناحی خواند و ادامه داد: ایشان جای خاص خود را در عرصه سیاسی و اجتماعی داشت. هیچ کس نمی توانست او را به جناح خاصی منتسب کند چون دیدگاه اعتدالی داشت، شخصیتی معتدل، خوش برخورد و خوش اخلاق بود. نه افراط داشت و نه تفریط. در مجموع مصداق بارز حدیث «اگر عالمی از دنیا برود ثلمه ای در اسلام وارد می شود که به سادگی از بین نمی رود» بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آیت الله هاشمی شاهرودی به مسائل اقتصادی بسیار روشن بینانه و واقع نگر نگاه می کرد و نقطه نظرات خاص اقتصادی داشت، اظهار کرد: مرحوم آیت الله شاهرودی همواره در مسائل سیاسی، رهبری را محور و مدار حرکت قرار می داد و همه را به چنین مشی و رویکردی توصیه می کرد. متأسفانه مجمع تشخیص از حضور آیت الله هاشمی شاهرودی کم بهره ماند چون از همان آغاز ایشان گرفتار مشکل بیماری شد.
وی ادامه داد: با توجه به رحلت آیت الله شاهرودی، طبق قانون اساسی انتخاب رئیس جدید مجمع تشخیص با رهبر معظم انقلاب است تا آن زمان، جلسات فعلا با حضور آیت الله موحدی کرمانی اداره می شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا با وفات آیت الله شاهرودی بررسی مصوبات CFT، پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در مجمع تشخیص به تعویق می افتد؟ گفت: خیر، تأثیری ندارد چون در این دوران که این مباحث مطرح شد، آیت الله شاهرودی در بیمارستان بستری بود. البته گزارش هایی را خدمت ایشان تقدیم می کردند و ایشان هم رهنمودهایی را می دادند. مصوبات CFT، پالرمو و مبارزه با پولشویی هم اکنون در حال بررسی کارشناسی در مجمع هستند.
مظفر درباره احتمال انتصاب فردی غیرروحانی بر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته شرطی در قانون اساسی تعیین نشده اما بعید است این اتفاق بیفتد چون فقها، علما و شخصیت های بزرگ روحانی و روسای قوا در مجمع حضور دارند، ضمن آنکه یکی از دستور کارهای مجمع تشخیص مصلحت عمل برمبنای احکام فقهی است بنابراین بعید می دانم که فرد غیرروحانی این منصب را بپذیرد یا حضرت آقا انتخاب کنند.