قاسم عسکری نصب، مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درباره نیاز بندر چابهار به تامین انرژی پایدار گفت: آنچه در توسعه فیزیکی اتفاق افتاده است، در صورتیکه نیازمندیهای بخش انرژی بهصورت معقول و پایدار تأمین شود، با مدیریت یکپارچه و با هدف بهبود شاخصهای لجستیکی و حذف موانع دسترسی به بازارهای جهانی حملونقل، رشد و توسعه بیشتری خواهد یافت و این نیاز این بندر است.
دیدارنیوز _ استان سیستان و بلوچستان: مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: کارکرد فعالیتهای حملونقلی در تمامی مدلهای حملونقلی کاهش هزینههای لجستیکی و هزینه فرصت از دست رفته در قیمت تمام شده تولید واحد صنعتی، واردات، صادرات و ترانزیت کالا خواهد بود.
قاسم عسکری نصب، افزود: آنچه در توسعه فیزیکی اتفاق افتاده است، در صورتیکه نیازمندیهای بخش انرژی بهصورت معقول و پایدار تأمین شود، با مدیریت یکپارچه و با هدف بهبود شاخصهای لجستیکی و حذف موانع دسترسی به بازارهای جهانی حملونقل، رشد و توسعه بیشتری خواهد یافت و این نیاز این بندر است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درباره سرمایهگذاری مورد نیاز برای توسعه بندر یادآور شد: توسعه بندر چابهار در بخش زیرساختها از قبیل ساخت اسکله، موج شکن، لایروبی و تأسیسات زیربنایی از قبیل آب، برق و آتش نشانی انجام شده است و بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای تخلیه و بارگیری کالا تأمین شده است.
وی اضافه کرد: برای ادامه فعالیتهای توسعهای دو سناریو قابل اجرا است. سناریوی اول سرمایهگذاری در فاز اول طرح توسعه در بخش توسعه فعالیتهای لجستیکی از قبیل ترمینالهای و اسکلههای اختصاصی و مکانیزه مواد معدنی، نفتی و پتروشیمی، غلات و کانتینری است.
عسکری نسب گفت: با توسعه ترمینالها و ایجاد خدمات اختصاصی، بهرهوری از زیرساختها افزایش یافته و امکان ارائه خدمات در حد کلاس جهانی ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: در این زمینه بخشی از قراردادها از محل منابع سرمایهای دولتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شده و برنامههای توسعه نیز وجود دارد. پیشبینی ما نیاز سرمایهای حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان در این بخش است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود:، اما بخش دوم توسعه، افزایش ظرفیت فعلی بندر از ۸.۵ میلیون تُن به ۳۰ میلیون تُن است که در این بخش تکمیل و تجهیز فاز دوم طرح توسعه مد نظر است.
وی اضافه کرد: برای تکمیل و تجهیز فاز دوم توسعه، حدود ۴۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری لازم است که اولویت ما استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، در این زمینه است.