شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به خطر آلودگی پشه آئدس به ویروس تب دنگی و همهگیری بیماری در کشور هشدار داد.
دیدارنیوز: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به خطر آلودگی پشه آئدس به ویروس تب دنگی و همهگیری بیماری در کشور هشدار داد.
شهنام عرشی امروز در نشست خبری با موضوع وضعیت شیوع تب دنگی در ایران که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: هفت استان ما شامل چهار استان جنوبی کشور، در معرض خطر گزش پشه آئدس و ابتلا به تب دنگی قرار دارند. سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان جزو استانهای پرخطر ابتلا به بیماری به شمار میروند. در استان گیلان آلودگی وجود دارد و مازندران و گلستان در معرض رشد پشه هستند.
وی افزود: از آنجا که رفت و آمد به کشورهایی مانند امارات زیاد است و پشه آئدس در این کشور وجود داشته، پشههای موجود در کشور ما نیز آلوده شدهاند و وقتی پشههای آلوده وجود دارند دیر یا زود، سایر استانها نیز مستعد ابتلا و شیوع بیماری هستند و اپیدمی (همهگیری) بیماری را شاهد خواهیم بود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: تخم پشه آئدس از طریق تایرهای فرسوده میتواند به همه جا منتقل شود، اما بُرد پشه نهایتاً ۵۰۰ متر است و مسافران باید در جزایر جنوبی و مراکز توریستی جنوب کشور مراقب این بیماری باشند. البته در شهرهایی مانند قزوین و در دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، مشهد و قم نیز این بیماری شناسایی شده است، اما انتقال محلی بیماری وجود نداشته است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که درچه فصولی از سال ممکن است افزایش جمعیت پشههای آلوده و شیوع بیشتر تب دنگی بیشتر شود؟ گفت: ما هشدارهای لازم را دادهایم و در حال رصد موارد بیماری تب دنگی هستیم تا از شیوع اپیدمی پیشگیری شود. نگرانی اصلی ما برای ماههای شهریور و مهر است، زیرا در این ماهها از گرمای هوا کاسته میشود و پشههای آلوده در هوای آزاد به راحتی میتوانند فعالیت کنند.