احمد نقیبزاده، استاد بازنشسته گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره بازداشت صادق زیباکلام گفت: به نظرم او موضوع خاصی را بیان نمیکرد که به جایی بربخورد یا نظام را به چالش بکشد و در بین تحلیلها و سخنانش مسائلی را مطرح نمیکرد که خلاف مصالح ملی باشد.
دیدارنیوز: محکومیت صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی کشورمان به چند سال زندان و بازداشت روز گذشته او بازتاب زیادی در رسانههای داخلی و خارجی داشت.
احمد نقیبزاده، استاد بازنشسته گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران معتقد است حضور صادق زیباکلام در خارج از زندان هزینهای کمتر برای ساختار سیاسی بهدنبال دارد تا زندانی کردن او.
این استاد دانشگاه به هممیهن میگوید: «آقای زیباکلام همکار من است. به نظرم او موضوع خاصی را بیان نمیکرد که به جایی بربخورد یا نظام را به چالش بکشد و در بین تحلیلها و سخنانش مسائلی را مطرح نمیکرد که خلاف مصالح ملی باشد. زیباکلام تنها بدیهیاتی را مطرح میکرد که در ذهن همه افراد جامعه هست. مانند طرح این سوال که چه کسی ماموریت حذف اسرائیل را برعهده ما گذاشته است. این سخنان درحالی مطرح میشد که بسیاری از افراد این نکات را در ذهن دارند یا گاه بر زبان میآورند. در واقع زیباکلام با بیان سخنانی که حرف دل خیلیها هم بود، توانست محبوبیت کسب کند و مخاطبانی داشت.»
مطلب مرتبط:
قوه قضائیه: صادق زیباکلام زندانی شد
زیباکلام: چه کسی از شما خواسته اسرائیل را نابود کنید/ اهواز آب ندارد، میخواهند یمن را درست کنند
او اضافه میکند: «گفتن اینگونه مسائل که دغدغه اکثر مردم بود، تهدیدی را متوجه نظام نمیکرد، اما زندانی کردن او باعث میشود این شائبه ایجاد شود که حتی فردی مانند زیباکلام که نه برانداز است و نه فعالیت خاصی به جز صحبت و تحلیل دارد، تحمل نمیشود و آزادی بیان تا این حد محدود شده است.»
این استاد دانشگاه این را هم میگوید که این تلقی وجود دارد که هدف از برخی دستگیریها ایجاد نوعی ارعاب و هراس در میان استادان و تحلیلگران بوده است. نقیبزاده عنوان میکند: «شرایط بهگونهای بود که حتی مدتی این شائبه ایجاد شد که زیباکلام در خدمت ساختار سیاسی فعالیت میکند و شاید این دستگیری باعث تطهیر او شده باشد. به هر حال امیدوارم زیباکلام آزاد شود، زیرا قرار نیست که آنقدر آستانه تحمل ساختار سیاسی کشور پایین آمده باشد که تا هر کس سخنی بگوید فوراً حرف او را قطع و فضایی بسته ایجاد کنند. اساساً آنچه امروز از مسئولین سر میزند، مصداق خودزنی و عمل برخلاف مصالح نظام است و من واقعاً نمیدانم چرا چنین اقداماتی میکنند.»
او درباره اقدامات تعجببرانگیز مسئولان به موضوع حجاب زنان اشاره کرده و توضیح میدهد: «این مسئله به تدریج در حال حل شدن بود. حتی روحانیون هم به این مسئله ورود کرده بودند و آیات و تفاسیری میآوردند. مردم از خودشان میپرسند آیا اینهمه فساد و دزدی به اندازه حجاب زنان اهمیت ندارد و نباید به این میزان مورد توجه قرار بگیرد؟ درحالیکه به نفع ساختار سیاسی کشور بود در این قضیه کوتاه بیاید؛ دراین صورت بخش وسیعی از جامعه احساس آزادی میکردند و این اتفاق خوبی بود.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید میکند وقتی یک ساختار دچار مشکل میشود برخی از اجزا در آن به جای تصمیمهای عقلانی و مفید، دست به تصمیمگیریهای بد میزند و بهتر بود در این زمینه نگاهی هم به تاریخ میانداختیم.