تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
گزارشی از نشریه «فولکس کرانت»

استاکس‌نت و خرابکاری یک هلندی

نشریه «فولکس کرانت» ادعا کرد که در سال ۲۰۰۷، یک شهروند هلندی در نقشه آمریکا و اسرائیل برای خرابکاری در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز نقش اساسی داشته است.

کد خبر: ۱۶۰۸۹۹
۱۹:۲۱ - ۱۸ دی ۱۴۰۲

استاکس‌نت و خرابکاری یک هلندی

دیدارنیوز: یک رسانه هلندی گزارش داد که یکی از شهروندان این کشور در عملیات آمریکا و اسرائیل برای خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز نقش مستقیم داشته است.

نشریه «فولکس کرانت» گزارش داد که در سال ۲۰۰۷، یک شهروند هلندی بدون اطلاع دولت این کشور، در نقشه آمریکا و اسرائیل برای خرابکاری در تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز نقش اساسی داشته است.

بر اساس این گزارش، این شهروند هلندی که «اریک فان سابن» نام دارد، در آلوده‌کردن سامانه‌های کنترل‌کننده این نیروگاه زیرزمینی به یک ویروس بسیار پیشرفته به نام «استاکس‌نت» نقشی کلیدی ایفا کرد؛ اقدامی که منجر به ایجاد وقفه در برنامه هسته‌ای ایران شد.

این شهروند هلندی که در آن زمان ۳۶ ساله بود، ۲ سال پس از اجرای ماموریت خود در یک سانحه رانندگی در نزدیکی منزلش در «دبی» کشته شد.

رسانه هلندی فولکس کرانت در ۲ سال گذشته مشغول انجام تحقیقات درباره این عملیات خرابکارانه بوده و با چندین نفر از جمله ۱۹ فرد شاغل در سرویس‌های امنیتی هلند گفتگو کرده است.

این رونامه در ۲۰۱۹ گزارش داد که هلند در این عملیات خرابکاری نقش پررنگی داشته، اما در آن زمان تصور عمومی این بود که ویروس مذکور توسط یک مهندس ایرانی به کامپیوتر‌ها منتقل شده است. ویروس استاکس‌نت موجب بروز وقفه در برنامه هسته‌ای ایران شده و در رایانه‌های سرتاسر جهان گسترش یافت.

در این گزارش آمده است که دولت وقت هلند و کمیته امور امنیتی پارلمان این کشور از همکاری این تبعه هلندی در عملیات آگاهی نداشتند.

بر اساس این گزارش، این تبعه هلندی در ایران ازدواج کرده و در سال ۲۰۰۵ توسط سازمان اطلاعاتی خارجی هلند (AIVD) استخدام شده بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سرویس‌های اطلاعاتی هلند می‌دانستند که در خرابکاری برنامه هسته‌ای ایران شرکت می‌کنند، اما از این امر آگاه نبودند که این شهروند هلندی مستقیماً استاکس‌نت را وارد کامپیوتر‌های ایران می‌کند.

یک منبع اطلاعاتی هلندی در این باره گفت: «آمریکایی‌ها بدجور از ما استفاده کردند!»

به نقل از ایسنا، در این گزارش همچنین آمده است که پیدا نیست آیا فان سابن از نقش مستقیم خود در انتقال این ویروس که توسعه آن بیش از یک میلیارد دلار هزینه داشته، اطلاعی داشته است یا نه.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی