جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که آمارهای دولت با واقعیت کف جامعه کاملا متفاوت است. او گفت: اجارهبها و رهن مسکن، قیمت کالاها از سیب زمینی و پیاز گرفته تا سایر کالاها بالا رفته است و نمیدانیم آمار دولت را قبول کنیم یا واقعیتهای کف جامعه را؟
دیدارنیوز: جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت جام میگوید: ما بین مردم زندگی میکنیم و چند روز یک بار مایحتاج ضروری و اولیه زندگی را خرید میکنیم و آنچه در جامعه میبینیم رشد سرسامآور و افزایش افسار گسیخته قیمتها است. همچنین فشار تورمی بیش از حدی که در اجاره و رهن مسکن، خرید کالا، خدمات و مسائل حمل و نقل و موضوعات مختلف روی مردم است را نمیتوان انکار کرد.
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده تربت جام در مجلس در خصوص شرایط غیرعادی اقتصاد ایران با رویداد۲۴ گفتگو کرده که در ادامه میتوانید مهمترین بخشهای این مصاحبه را بخوانید:
* بنده آمار ندارم، اما آقای رئیسی گفت تورم منفی شده است که هم این بحث جدیدی برای ما بود و هم اینکه ما به آمار و ارقامی که رئیسی دسترسی دارد، نداریم و ما بر اساس آمار و ارقامهایی که در اختیار ما قرار میگیرد میتوانیم قضاوت کنیم.
* به عنوان شهروندی که بین مردم زندگی میکند، تا الان کالایی نخریدهام که اگر آن را هفته قبل خریده بودم، قیمت آن ثابت مانده یا ارزانتر شده باشد. فکر میکنم شرایط اقتصادی ما با آنچه روی کاغذ و آمار و ارقام مشخص است و آن چیزی که در واقعیت و در کف خیابان و جیب مردم مشهود است و اتفاق میافتد، دو چیز کاملا متفاوت است.
* واقعیت امر این است که دولت در کنترل رشد نقدینگی و در چاپ اوراق قرضه تلاش میکند، همچنین میخواهد اشتباهاتی که معمولا در همه دولتها و تفکرات در خصوص خالی کردن صندوقهای بازنشستگی مرسوم بوده را جبران کند. همچنین دولت در عرصه فروش نفت هم تلاش میکند تا آن را افزایش دهد، اما نمیدانم الان این آمار و ارقام چقدر دقیق است یا اینکه نمیتوانم بگویم چقدر درست یا نادرست است، چراکه ما به این آمار و ارقام دسترسی نداریم.
* ما نمایندهها هم یکی از همین مردم هستیم و در این جامعه و بین مردم زندگی میکنیم و چند روز یک بار مایحتاج ضروری و اولیه زندگی را خرید میکنیم و آنچه در جامعه میبینیم رشد سرسامآور و افزایش افسار گسیخته قیمتها است. همچنین فشار تورمی بیش از حدی که در اجاره و رهن مسکن، خرید کالا، خدمات و مسائل حمل و نقل و موضوعات مختلف روی مردم است را نمیتوان انکار کرد.
* به هر روی باید دید آمارهای دولت به چه دلیل با واقعیتهای جامعه تفاوت دارد، البته این نکته را عرض کنم گاهی اوقات زمان میبرد تا آثار اقتصادی، خود را در عرصه بازار نشان دهد. نکته دیگر اینکه متاسفانه بازار و اقتصاد ما به شدت سیاستزده است، یعنی قیمتها تحت تاثیر القائات و فضای مجازی تعیین میشود و مقداری ارتباط آن با واقعیتها قطع است.
* باور بنده بر این است آنچه در جامعه مشهود است و ما با آن زندگی میکنیم، این است که اثری از کاهش قیمتها و کنترل تورم یا تورم منفی که اولین بار بود این اصطلاح را شنیدم، نیست. لازم به ذکر است این آمار و ارقام هم در اختیار رییس جمهور قرار میگیرد و این صبحتها، بیپایه و اساس نیست، اما اینکه آن دستگاهها و مسئولان بر چه اساسی به این آمار و اطلاعات میرسند، بنده نمیتوانم آن را قضاوت کنم، چراکه حوزه تخصصی من اقتصادی نیست.
* اطلاعات اقتصادی بنده در حد شهروندی است که به خرید میرود و با توجه به آنچه که در جامعه میبینم، میدانم که هیچ کالایی ارزان نشده و ارزان هم نمیشود. شخص بنده مستاجر هستم و نرخ اجاره بهاء مسکن من از سال قبل با امسال قابل قیاس نیست و سه برابر شده است. حال هر آماری که دولت میدهد روی چشم ما جای دارد، اما اجارهبها و رهن مسکن، قیمت کالاها از سیب زمینی و پیاز گرفته تا سایر کالاها بالا رفته است و نمیدانیم آمار دولت را قبول کنیم یا واقعیتهای کف جامعه را؟