تیتر امروز

فیاض زاهد:مطهری با گشت ارشاد سراغ زنان نرفت/گذاشتن پزشکیان مقابل آن پنج نفر یعنی یک از پنج بزرگتر است/منتظر حضور یک زن از مشهد برای انتخابات بعدی باشید
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک استاد دانشگاه:

فیاض زاهد:مطهری با گشت ارشاد سراغ زنان نرفت/گذاشتن پزشکیان مقابل آن پنج نفر یعنی یک از پنج بزرگتر است/منتظر حضور یک زن از مشهد برای انتخابات بعدی باشید

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه های خود یک بار دیگر به سراغ فیاض زاهد، استاد دانشگاه و جامعه شناس رفت و با او درباره موضوع وفاق ملی و سرمایه های اجتماعی گفت و گو کرد که می خوانید.
پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید
در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید

در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمد تقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه ادامه گفتگوی قبل درباره "پیامبر مکی- پیامبر مدنی" را پی گرفتیم.
قاسم محبعلی:امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است
مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگو با دیدارنیوز مطرح کرد:

قاسم محبعلی:امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است

به بهانه بیانیه اخیر مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگویی با دیدار به تحلیل مناسبات تهران در...

جلوی مرگ ناشی از آلودگی هوا در اهواز را بگیرید

بر اساس گزارش اداره کل محیط زیست خوزستان بیشترین درصد آلایندگی اهواز مربوط به صنایعی اعم از نفت و پتروشیمی، فولاد و توسعه نیشکر است که این مسئله سبب شده که میزان غلظت ذرات معلق در هوای اهواز بالاترین از میانگین کشوری باشد.

کد خبر: ۱۵۸۹۸۰
۱۴:۵۹ - ۰۴ آذر ۱۴۰۲

فارس من| جلوی مرگ ناشی از آلودگی هوا در اهواز را بگیرید

 

دیدارنیوز‌ -‌ سرویس‌ خوزستان: مخاطبان فارس با راه‌اندازی پویشی خواستار برخورد با صنایع آلاینده در استان خوزستان شدند. این پویش با عنوان«با مسببان آلودگی هوای خوزستان برخورد قاطع شود» در سامانه «فارس من» ثبت شده است.
مخاطبان در این کمپین عنوان کرده‌اند:«سالهاست که صنایع آلاینده در خوزستان بدون هیچ دغدغه‌ای با ایجاد آلودگی در هوا به فعالیت خود ادامه می‌دهند و جان شهروندان این استان را به خطر انداخته‌ و منجر به مهاجرت اجباری بسیاری از مردم این استان شده است. با توجه به اینکه آلودگی هوای خوزستان رو به افزایش است، خواستار برخورد مناسب با متخلفان و تعطیلی صنایع آلاینده هستیم.» 
بر اساس گزارش گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت میزان غلظت ذرات معلق در هوای اهواز بالاترین از میانگین کشوری است که این امر خسارت‌های ناشی از آلودگی هوا در این شهر را افزایش داده است و بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در سال 1399 هزینه مرگ بر اثر آلودگی هوا در شهر اهواز 456 میلیون دلار برآورد شده است.
نفت یکی از مسببان آلودگی هوا
علی اکبر حسینی‌محراب استاندار خوزستان با اشاره به آلودگ‌های نفتی در اهواز اظهار کرد: مردم می‌گویند چاه‌های نفت، پالایشگاه و لوله‌های نفت داریم اما وضع ما اینگونه و گازهای سمی ما را تحت تاثیر خود قرار داده است. شرکت نفت باید کاری کند که ما پاسخی برای مردم داشته باشیم و جلوی آلودگی‌ها را بگیرد.
وی ادامه داد: شهروندان شاهد فعالیت تعداد زیادی فِلر در اهواز هستند اما دریغ از فضای سبز، پارک بانوان، ساحلی، کمبربند سبز و ...  که شرکت نفت برای آن‌ها ایجاد کرده باشد.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم بیابان‌زدایی، آبخیزداری و لزوم ایجاد فضای سبز توسط شرکت نفت، بیان کرد: افکار عمومی در مورد فعالیت‌های که شرکت نفت انجام داده یا می‌دهد اقناع و توجیه نشده‌اند. دلیل آن پراکنده شدن اعتباراتی است که نفت تخصیص می‌دهد یا پول‌هایی است که بین نماینده‌ها برای کارهای ریز توزیع می‌شود.
آلودگی هوا اهوازی‌ها را به بیمارستان می‌کشاند
میثم معزی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز طی روزهای گذشته از مراجعه 500 اهوازی با مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا به بیمارستان‌ها خبر داد و گفت: در پی آلودگی هوای روزهای اخیر در اهواز و پس از باران، در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۵۰۰ نفر با علائم و مشکلات تنفسی پس از باران به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.
در عین حال در هفته‌‌ی سوم آبان‌ماه به دلیل افزایش آلاینده‌ها شاخص کیفیت هوا در وضعیت قرمز قرار گرفت و بر اساس مصوبه کارگروه اضطرار استانداری خوزستان مدارس شهرستان‌های اهواز، کارون و باوی به مدت دو روز غیرحضوری اعلام شد. 
اهواز بدون هوای پاک
فرهاد قلی‌نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت آلودگی هوای استان، گفت: امسال تنها برخی شهرهای خوزستان در روزهای انگشت‌شماری در شرایط پاک بوده‌اند و اهواز اصلا هوای پاک نداشته است.
قلی‌نژاد در خصوص منابع آلودگی هوا گفت: صنایع نیشکر، آتش‌سوزی بخش عراقی هورالعظیم، آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی، آتش‌سوزی مزارع برنج‌کاری، منابع متحرک یعنی خودروها و عدم توزیع سوخت استاندارد (سوخت یورو ۴) عواملی هستند که موجب شده‌اند در شرایط سکون هوا و اینورژن، شاهد افزایش شاخص آلایندگی در خوزستان به ویژه در اهواز باشیم.
برخورد قضایی با صنایع آلاینده 
صادق جعفری چگنی دادستان عمومی و انقلاب خوزستان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره بر لزوم برخورد قضایی با صنایع آلاینده اظهار کرد: در چند روز گذشته شاهد وضعیت قرمز و نارنجی برخی شهرهای استان بودیم و در همین راستا دادستانی مرکز استان با تشکیل جلسه با محیط زیست و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، اقدام به بررسی موضوع و بازدید از صنایع آلاینده کرد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان تصریح کرد: بر اساس گزارش اداره کل محیط زیست استان، بیشترین درصد آلایندگی اهواز و شهرهای همجوار مربوط به صنایع اعم از نفت و پتروشیمی، فولاد، توسعه نیشکر و صنایع جانبی و آتش‌سوزی پسماندهای کشاورزی به ویژه شلتوک برنج است که همه این عوامل در کنار هم موجب تشدید آلودگی در استان شده است.
جعفری چگنی با بیان این که در خصوص این صنایع نیز دستوراتی صادر و برخوردهای قضایی نیز انجام شده است، گفت: در کنار اقدامات پیشگیرانه و در اجرای برخوردهای قهری، سال گذشته برای یکی از مدیران صنایع استان پرونده قضایی تشکیل و وی به یک سال حبس محکوم شده است که پرونده در مرحله تجدینظر خواهی است و با قطعیت رأی، این حکم به اجرا در می‌آید.
در صورت تمایل از این پویش حمایت کنید: «با مسببان آلودگی هوای خوزستان برخورد قاطع شود»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی