تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
عنابستانی، نماینده سبزوار از نقطه ضعف‌های جدی دولت گفت

انتقاد از دولت رئیسی؛ باید از تورم ۲۰ درصدی حرف می‌زدیم، نه ۴۳ درصد!

عنابستانی، نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت سیزدهم و ضمن اشاره به اینکه نگاه دولت به اقتصاد و به بازار عرضه و تقاضا، یک نگاه لیبرالی است، گفت: اگر دولت بار تورمی به اقتصاد وارد نمی‌کرد باید از تورم ۲۰ درصد حرف می‌زدیم، ولی الان از تورم حدود ۴۳ درصد صحبت می‌کنیم، از این‌رو این یکی از نقطه ضعف‌های جدی دولت است.

کد خبر: ۱۵۸۶۳۴
۱۰:۴۶ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲

عنابستانی

دیدارنیوز: علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار می‌گوید: اگر دولت بار تورمی به اقتصاد وارد نمی‌کرد باید از تورم ۲۰ درصد حرف می‌زدیم، ولی الان از تورم حدود ۴۳ درصد صحبت می‌کنیم، از این‌رو این یکی از نقطه ضعف‌های جدی دولت است.

عنابستانی، نماینده مجلس در نقد عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم با رویداد۲۴ گفتگو کرده که در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* دولت در حوزه اقتصادی در کنترل و مهار تورم ناموفق بود. ممکن است خود دولت بگوید که این تورم ساختاری است و ریشه در دولت قبل دارد و مهارش راحت نیست، ولی من می‌گویم این‌طور نیست، چون برای آن دلیل دارم؛ مثلا سال قبل بدون توجه به جوانب مختلف، حذف ارز ترجیحی صورت گرفت. مصوبه مجلس این بود که ارز ترجیحی باید با دادن کوپن و کالابرگ تغییر کند، اما دولت با این توجیه که الان زمینه و ساختار کالابرگ آماده نیست، ارز را حذف کرد و پول نقد به مردم داد. دولت با این کار، تورمی شدید را به اقتصاد ما تحمیل کرد. تورمی که به ۴۰ درصد رسیده بود دوباره به ۶۰ درصد برگشت. این رویکرد، یکی از ضعف‌های جدی دولت فعلی بود.

* دولت می‌توانست با ملاحظه اقداماتی مثل حذف ارز ترجیحی را اجرا و در ظرافت موضوع دقت کند و در ادامه فضای کالابرگ را فراهم کند؛ مثل الان که با ۲۰۰ هزار فروشگاه در سطح کشور قرارداد دارند. ارائه کالابرگ برای دهک‌های خاصی انجام می‌شود، ولی می‌توانست مقدمات این کار از اول انجام شود و از ابتدا حذف ارز با کالابرگ شروع شود، ولی یک‌سال و نیم با تاخیر انجام شد.

* اگر دولت بار تورمی به اقتصاد وارد نمی‌کرد باید از تورم ۲۰ درصد حرف می‌زدیم، ولی الان از تورم حدود ۴۳ درصد صحبت می‌کنیم، از این‌رو این یکی از نقطه ضعف‌های جدی دولت است.

* نگاه دولت به اقتصاد و به بازار عرضه و تقاضا، یک نگاه لیبرالی است و مثل گذشته دولت بازار را رها کرده است. در هیچ کجای دنیا بازار را رها نمی‌کنند و جا‌هایی که برای کالا‌های اساسی و معیشت مردم مهم است، در بازار دخالت کرده و آن را کنترل می‌کنند.

* الان متاسفانه لیبل قیمت از روی اجناس از بین رفته است، ولی در همه دنیا این رویکرد وجود دارد. لیبل قیمت، یعنی کنترل و قاعده‌مند بودن عرضه جنس. سیستم تعزیرات کاری نمی‌کند و هر که هر کار دوست دارد صورت می‌دهد. این نگاه غلطی است که چون تورم داریم به بازار کاری نداشته باشیم و این موضوع در این دولت، مردم را آزار داد.

* مردم جهت‌گیری‌های مثبت و گرایش درست سیاست خارجی و ارتباطات خوب با کشور‌های همسایه و جهش و راه افتادن پروژه‌های عمرانی را در این دولت دیدند، ولی فشار معیشتی و قیمت‌های متفاوت یک کالا از این مغازه به آن مغازه، مردم را به شدت اذیت کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی