
فضا، محیطی مرموز است که سلامت انسان را تهدید میکند. یکی از این تهدیدات، تغییراتی است که در اثر بی وزنی در سیستم ایمنی فضانوردان رخ میدهند و پس از بازگشت آنها به زمین، همچنان باقی میمانند.
دیدارنیوز: محققان سوئدی موسسه کارولینسکا در مطالعه اخیر خود، تاثیر بی وزنی بر سلولهای T سیستم ایمنی بدن را بررسی کرده اند. نتایج تحقیقاتی، ممکن است تضعیف سیستم ایمنی فضانوردان در مبارزه با عفونتها را توضیح دهند.
پژوهشگران دریافتند: فضا، محیطی مرموز است که سلامت انسان را تهدید میکند. یکی از این تهدیدات، تغییراتی است که در اثر بی وزنی در سیستم ایمنی فضانوردان رخ میدهند و پس از بازگشت آنها به زمین، همچنان باقی میمانند. این نقص ایمنی میتواند آنها را در برابر عفونت ها، آسیب پذیرتر کند و به فعال شدن مجدد ویروسهای نهفته در بدن منجر شود.
دانشمندان ادامه داده اند، برای این که فضانوردان، بتوانند مأموریتهای فضایی خود را به صورت ایمن تری انجام دهند، باید بدانیم که سیستم ایمنی آنها چگونه تحت تأثیر قرار میگیرد و سعی کنیم راههایی برای مقابله با تغییرات بالقوه مضر بیابیم. ما در این مطالعه کشف کرده ایم که در شرایط بی وزنی، چه اتفاقی برای سلولهای T که جزء کلیدی از سیستم ایمنی محسوب میشوند، میافتد.
تیم تحقیقاتی مشاهده کرد: بیان ژن سلولهای T به طور قابل توجهی پس از یک الی دو هفته قرار گرفتن در شرایط بی وزنی تغییر کرد. بیشترین اثر پس از ۱۴ روز مشاهده شد.
محققان توضیح داده اند: ما دریافتیم که فعال شدن سلولهای T، به هنگام قرار گرفتن در شرایط بی وزنی، زمان بیشتری میبرد و در نتیجه اثربخشی این سلولها در مبارزه با سلولهای تومور و عفونتها کمتر میشود. یافتههای ما میتوانند راه را برای درمانهای جدیدی که این تغییرات ژنتیکی را در سلولهای ایمنی معکوس میکنند، هموار کنند.
یافتههای تحقیقاتی در مجله Science Advances منتشر شده اند.
منبع:سیناپرس