تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

مسجدی روباز در خوی

مساجد تاریخی خوی از مهم‌ترین مراکز عبادی است که هم اکنون اکثر آنان آباد شده است و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد خبر: ۱۴۷۶۸۰
۱۳:۱۶ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲

  مسجدی روباز در خوی

دیدارنیوز: مساجد حاجی بابا، ملاحسن، حجتیه، شیخ، سیدالشهدا، داش آغلیان، سلمان خان، ملااحمد، مطلب خان و مسجد خان از مساجد قدیمی و تاریخی خوی هستند که همه آن‌ها آباد و کانون عبادت مومنان است.

شهرستان خوی بیشترین مساجد تاریخی را در آذربایجان غربی در خود جای داده است.

بایرام زاده، کارشناس میراث فرهنگی شهرستان خوی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه معماری بکار رفته در این بنا‌ها و آثار مذهبی کهن، منحصر به فرد است و جالب و تلفیق هنرمندانه دارد، افزود: تزئین کاشی کاری‌ها با مظاهر معنوی و مفاهیم والای مذهبی در انتخا ب رنگ، شکل و فرم در این مساجد چنان زیبا است که انسان شیفته معنویت را به سوی خود جلب می‌کند و در واقع دریچه‌ای از شناخت عظمت معماری اسلامی به روی انسان می‌گشاید.

بایرام زاده تصریح کرد:گنبد‌های آجری با منار‌ها و گلدسته‌های بلند، رواق‌ها با ستون‌های سنگی تراشیده و بدون تزئینات، شبستان‌های فراخ و دل گشا با طاق نما‌های بزرگ قوسی و محراب‌هایی با گچ بری‌های ساده از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری مساجد تاریخی خوی است.

مسجدی روباز در خوی

مسجد مطلب خان در خوی معروف به مسجد روباز، بنای تاریخی بازمانده از نیاکان این مرز و بوم و دوران کهن است. بنای اولیه این مسجد مربوط به دوره ایلخانی است، ولی در دوره قاجاریه توسط شخصی به نام مطلب خان در سال ۱۲۵۵ هجری و قمری تجدید بنا شده است.

این بنا از داخل به شکل هشت ضلعی است و ایوان هائی در داخل این اضلاع ساخته شده است.

این مسجد دو طبقه است و به وسیله راهرو‌هایی در چهار گوشه به صورت پله، پله به طبقه دوم راه دارد، ارتفاع آن ۱۵ متر و فاقد سقف است، این بنا در نوع خود در مقایسه با بنا‌های دیگر در سطح کشور بی نظیر است، ساخت این مساجد بیشتر به دوران صفویه و قاجاریه برمی گردد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی