تیتر امروز

لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...

افزایش بودجه نظامی چین؛ «پکن» به دنبال چیست؟

چین همزمان با افزایش ۷.۲ درصدی بودجه نظامی خود از افزایش برگزاری دوره‌های آماده‌سازی رزمی نیرو‌های نظامی این کشور در سال جاری میلادی خبر داد.

کد خبر: ۱۴۶۱۶۷
۱۷:۳۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۱

افزایش بودجه نظامی چین؛ پکن طرح آماده‌سازی رزمی ارتش در ۲۰۲۳ را کلید زد

دیدارنیوز: وزارت دارایی چین روز یکشنبه در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه نشست سالانه پارلمان این کشور با ارائه گزارشی اعلام کرد که بودجه نظامی این کشور که حزب کمونیست چین آن را صرفا دفاعی می‌داند، در قالب روندی صعودی به میزان ۷.۲ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌یابد و به ۲۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.

بودجه نظامی چین سال گذشته میلادی هم با رشد ۷.۱ درصدی به ۲۱۰ میلیارد دلار رسید که ۱۵ میلیارد دلار کمتر از بودجه در نظر گرفته شده برای سال جاری میلادی بود.

در همین حال، ارتش چین نیز اعلام کرد که طرح تقویت توان رزمی نیرو‌های خود را در چارچوب سناریوی جنگ فرضی با تایوان در دستور کار خود دارد. لی که چیانگ، نخست وزیر چین نیز روز یکشنبه خواستار «افزایش» دوره‌های آموزشی نیرو‌ها و همچنین تقویت «آمادگی رزمی» و «نوآوری در جهت‌گیری‌های استراتژیک» ارتش کشورش شد.

مقام‌های ایالات متحده طی ماه‌های اخیر بار‌ها چین را متهم کرده‌اند که در تدارک حمله نظامی به تایوان است؛ شبه‌جزیره‌ای که پکن مدعی مالکیت آن است و از متحدان واشنگتن به شمار می‌رود. همچنین، واشنگتن نگران حمایت تسلیحاتی پکن از مسکو در جریان جنگ اوکراین است.

چین پس از ایالات متحده، دومین بودجه نظامی سالانه سنگین در جهان را برای سال ۲۰۲۳ تدارک دیده است، هر چند که حدود یک چهارم بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری آمریکاست. البته برخی کارشناسان مستقل نظامی همواره در مورد رقم دقیق بودجه نظامی چین شبهه وارد کرده‌اند، چنان که خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرده که چین هزینه بسیاری از تحقیقات نظامی خود را به ویژه در زمینه موشک‌ها و دفاع سایبری جزء هزینه‌های نظامی به شمار نمی‌آورد.

مطابق گزارش اندیشکده بریتانیایی «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» (IISS)، ارتش چین دارای دو میلیون و ۳۵ هزار نیروی مرد و زن است. بر پایه این گزارش، چین به سرعت در حال تولید جنگنده‌های رادارگریز است و همزمان در تلاش برای تقویت نیروی دریایی خود است. پکن در حال حاضر، تنها سه ناو هواپیمابر در اختیار دارد که در مقایسه با ۱۱ ناو هواپیمابر ایالات متحده کم‌شمار است. انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم نیز برآورد کرده که چین حدود ۳۵۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد؛ بسیار کمتر از آمریکا و روسیه، ولی بیشتر از بریتانیا و فرانسه.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی