
در دویست و چهل و هفتمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور، گزارشی از اقدامات و فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی و معاونت فرهنگی این سازمان ارایه شد و بحث بانک زمان مورد بررسی قرار گرفت.
دیدارنیوز: دویست و چهل و هفتمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور به ریاست حبیب الله بور بور، ریاست هیئت مدیره مجمع خیرین کشور، با حضور اعضای هیئت مدیره، بازرس، مشاوران و اعضای کارگروه بانک زمان و نذر تخصص مجمع، بیستم مهرماه به دعوت معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی در دفتر این معاونت در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، اسفندیاری، معاونت سازمان، گزارشی از اقدامات و فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی و معاونت فرهنگی این سازمان را به اطلاع اعضای هیئت مدیره مجمع خیرین کشور رساند.
در ادامه با توجه به حضور پیشینِ اسفندیاری در جلسات هفتگی هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و آگاهی او از پروژههای میان مدت و بلند مدت نذر تخصص و بانک زمانِ مجمع خیرین کشور، این مقام مسوول به روند رو به رشد جمعیت سالمند و نیاز به اقدامات مقتضی در اسرع وقت در این رابطه و همچنین تقاضای مساعدت از خیرین جهت فرهنگ سازی و کمک به جامعه هدف نیازمند این سازمان پرداخت.
اسفندیاری در این جلسه که علاوه بر اعضای هیئت مدیره مجمع خیرین کشور با حضور معاونتهای دیگر، مدیران و کارشناسان ارشد سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، بدین موضوع اشاره کرد که بحث بانک زمان با توجه به تاکید مجمع خیرین کشور، در موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی مطرح و در حال بررسی است.
در ادامه بوربور ضمن تبریک ایام ربیع و همچنین همدردی با خانواده شهدا و مجروحان حوادث اخیر، توضیحات کاملی دربارهی نقش و جایگاه سیاستگذاری مجمع خیرین کشور در امور کلان خیریه و عام المنفعه در سرتاسر میهن اسلامی پرداخت. نقش تسهیلگری و حلقهی وصل بودن اعضای مجمع خیرین کشور و همچنین شعب مجمع در استانها در ایجاد همافرایی بین نیروهای نهادهای خدمت رسان و جلوگیری از موازی کاریهای ناشی از عدم آگاهیِ بین بخشی و جلوگیری از هدر رفتن ناخواستهی یاریِ خیرین از دیگر نکات مهم دیگر بود که ریاست مجمع خیرین کشور بدان پرداخت.
ایشان ضمن توضیح دربارهی ماهیت و هویت و همچنان بازههای زمانی و خروجی کاربردی طرحهای بانک زمان و نذر تخصص از توجه اسفندیاری به این دو طرح که مدت هاست ادامه دارد تشکر کرد. بحث استفاده از بسیج پزشکان در خدمت رسانی درمانی حوزهی نذر تخصص از پیشنهادهای اسفندیاری ذیل نذر تخصص بود که از همان زمان اعلام او مورد توجه هیئت مدیره مجمع قرار گرفته بود.
بحث هایی، چون عدم استقبال لازم از سوی وزارت آموزش و پرورش و سازمان بازنشستگی از طرح نذر تخصص علیرغم تأثیر بسزای این دو طرح بر جامعه هدف آنها از گلایههای ریاست مجمع خیرین کشور بود که امید است با درایت مسئولان ارشد هر دو نهاد مربوطه رفع گردد. ظرفیتها و علاقهی موجود در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و مطالعات کارشناسی شده در این مرکز در حوزهی بانک زمان که طی جلسات مشترک مطرح شده است، ظرفیتهای فراکسیون خیرین مجلس شورای اسلامی در حوزهی قانونگذاری و علاقهی وافر خیرین به سرانجام رساندن ابن طرحهای علمی نیز از موارد دیگری بود که بور بور بدان اشاره کرد. بور بور در ادامهی توضیحات به قدمت بیش از صد سالهی اجرای طرح بانک زمان در برخی کشورهای اروپایی اشاره کرد و لزوم تسریع انجام این طرح را که فاز مطالعاتی آن حداقل دو سال زمان برده است با توجه به کهنسالی پیش روی جامعه گوشزد کرد.
در ادامه جلسه احمدی به ارائه و توضیح مراحل تهیه و اجرای طرح بانک زمان و نیازهای اصلی این طرح پرداخت. در این بین برخی موانع بروکراتیک مطرح شد که مقرر شد با وزارت کشور در این رابطه مجدداً مکاتبه و پیگیری لازم جهت رفع موانع و تسریع امور در اولین فرصت صورت پذیرد.
"ریاضی" نیز دربارهی نذر تخصص و بانک زمان و چگونگی عملیاتی شدنِ این دو طرح توضیحاتی داد و به نمونههای پایلوت موفق اجرا شدهی آنها در کشور پرداخت.
پس از اظهار نظر اعضای دیگرِ حاضر در جلسه در موارد مطرح شده مقرر گردید کارگروهی متشکل از نمایندگان دو حوزه تشکیل و راهکارهای اجرایی این طرح بررسی شود و همچنین در برنامه سال ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه پیشنهاد اجرای این طرحها در سازمان تامین اجتماعی مطرح شود.
همچنین پیشنهاد الحاق بیمارستان جرجانی به بیمارستان امام حسین علیه السلام به منظور ساخت بیمارستان تخصصی ویژه سوانح و سوختگی با کمک خیرین توسط بوربور مطرح شد که مقرر گردید با ارسال سوابق و اقدامات صورت گرفته به معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی پیگیری لازم در این خصوص به عمل آید. موارد دیگری نیز دربارهی فعال شدنِ بیشتر گروه برنامه ریزی و اجرای مجمع در حوزهی تجهیز و بازسازی بیمارستانهای دانشگاهی با توجه به فعالیتهای صورت گرفته در بیمارستان طالقانی و سایر بیمارستانها پس از استقرار مطرح شد.