تیتر امروز

مذاکرات ایران و آمریکا؛ ورود عراقچی به رم/ بقائی: مسیر پیش‌رو هموار نیست/ وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی است
دور دوم گفتگوها امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

مذاکرات ایران و آمریکا؛ ورود عراقچی به رم/ بقائی: مسیر پیش‌رو هموار نیست/ وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی است

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار می‌شود. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

افراد غیرسیگاری‌ هم به سرطان ریه مبتلا می‌شوند؟

خطر ابتلا به سرطان ریه در اثر آلودگی هوا کمتر از سیگار کشیدن است، اما ما کنترلی بر آنچه که همه ما تنفس می‌کنیم نداریم. در سطح جهان، افراد بیشتری در معرض سطوح ناایمن آلودگی هوا قرار دارند تا مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار، و این داده‌های جدید اهمیت پرداختن به سلامت آب و هوا را به بهبود سلامت انسان پیوند می‌دهند.

کد خبر: ۱۳۷۱۶۲
۰۹:۱۸ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۱

افراد غیرسیگاری‌ هم به سرطان ریه مبتلا می‌شوند؟

دیدارنیوز: یک مطالعه جدید کشف کرده است که چگونه آلودگی هوا باعث ایجاد سرطان ریه در افرادی که سیگار نمی‌کشند، می‌شود.

دود‌های ترافیکی به روشی مشابه سیگار باعث ایجاد تومور می‌شود و دانشمندان می‌گویند تحقیقات جدید آن‌ها مکانیسمی را شناسایی کرده است که از طریق آن آلودگی به بیماری دامن می‌زند.

ذرات ریز که به نام ذرات معلق (PM۲.۵s) شناخته می‌شوند، از سوخت‌های فسیلی در حال سوختن خارج می‌شوند. از طریق ریه‌ها وارد خون می‌شوند و باعث چسبندگی بیشتر آن شده و باعث التهاب می‌شوند.

این مطالعه بر اساس آنالیز‌های انسانی و آزمایشگاهی جهش در ژنی به نام EGFR - که در حدود نیمی از بیمارانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند، دیده می‌شود. این بررسی شامل نزدیک به نیم میلیون نفر بود که در انگلستان، کره جنوبی و تایوان زندگی می‌کردند.

پروفسور چارلز سوانتون از مؤسسه فرانسیس کریک در این باره می‌گوید: «همان ذرات موجود در هوا که از احتراق سوخت‌های فسیلی ناشی می‌شوند و تغییرات آب و هوایی را تشدید می‌کنند، مستقیماً بر سلامت انسان از طریق مکانیسم سرطان زایی مهم و نادیده گرفته شده در سلول‌های ریه تأثیر می‌گذارند».

خطر ابتلا به سرطان ریه در اثر آلودگی هوا کمتر از سیگار کشیدن است، اما ما کنترلی بر آنچه که همه ما تنفس می‌کنیم نداریم. در سطح جهان، افراد بیشتری در معرض سطوح ناایمن آلودگی هوا قرار دارند تا مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار، و این داده‌های جدید اهمیت پرداختن به سلامت آب و هوا را به بهبود سلامت انسان پیوند می‌دهند. تیم بریتانیایی کشف کردند که PM۲.۵ باعث تغییرات سریع در سلول‌های راه هوایی می‌شود که دارای جهش در EGFR هستند.

آن‌ها همچنین بر ژن دیگری به نام KRAS مرتبط با این بیماری تأثیر گذاشتند و آن‌ها را به سمت یک سلول بنیادی سرطانی سوق دادند. این تیم همچنین دریافتند که آلودگی هوا باعث تحریک گلبول‌های سفید خون می‌شود که از شروع سرطان ریه جلوگیری می‌کند.

این با داده‌های یک کارآزمایی بالینی بزرگ قبلی که نشان‌دهنده کاهش وابسته به دوز در بروز سرطان ریه در هنگام دریافت درمان با آنتی‌بادی canakinumab بود، مطابقت داشت.

ما دریافتیم که جهش‌های محرک در ژن‌های EGFR و KRAS که معمولاً در سرطان‌های ریه یافت می‌شوند، در واقع در بافت طبیعی ریه وجود دارند و احتمالاً پیامد پیری هستند. زمانی که سلول‌های ریوی دارای این جهش‌ها در معرض آلاینده‌های هوا قرار گرفتند، شاهد سرطان‌های بیشتری بودیم.

مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در حال افزایش است. این تحقیق جالب و هیجان‌انگیز است، زیرا می‌توان پرسید که آیا در آینده می‌توان از اسکن ریه برای جستجوی ضایعات پیش سرطانی در ریه‌ها و تلاش برای معکوس کردن آن‌ها با دارو‌هایی مانند مهارکننده‌های اینترلوکین ۱β استفاده کرد یا خیر.

پروفسور تونی موک از دانشگاه چینی هنگ کنگ، که در این مطالعه شرکت نکرد، می‌گوید: «ما هنوز نمی‌دانیم که آیا می‌توان از پروفایل بسیار حساس EGFR روی خون یا نمونه‌های دیگر برای یافتن افراد غیر سیگاری که مستعد ابتلا به سرطان ریه هستند و ممکن است از اسکن ریه بهره‌مند شوند، استفاده کرد یا خیر، بنابراین بحث‌ها هنوز بسیار حدس و گمان است». موک مانند پروفسور سوانتون بر اهمیت کاهش آلودگی هوا برای کاهش خطر بیماری‌های ریوی از جمله سرطان تاکید کرد.

منبع:سیناپرس

ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها