در مدت زمانی که مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند که پیک هفتم از راه رسیده تا دهم مرداد ماه آمار فوتیها از صفر به ۶۲ نفر رسید و در همین روز فقط ۱۰۴ هزار نفر برای دریافت دز یادآور اقدام کردهاند.
دیدارنیوز_نسرین نیکنام: دوازدهم خرداد امسال بهرام عین اللهی که از مدتها قبل به دنبال این بود که هر طور شده مغلوب شدن کرونا را به نام خود تمام کند، درست روزی که آمار فوتیهای کرونا به صفر رسیده بود در توییتر خود نوشت: «پس از دو سال و ۱۰۰ روز مقابله ملت قدرتمند ایران با کرونا و در حالی که در آمریکا و اروپا آمار تلفات بالایی گزارش میشود، ایران، نخستین روز بدون فوت کرونا را تجربه کرد. این موفقیت را به رهبر انقلاب و ملت ایران تبریک میگویم و بر ارواح بلند شهدای مدافع سلامت درود میفرستم.»
البته این همه حرف وزیر بهداشت نبود و او از مردم خواسته بود با ادامه رعایت پروتکلهای بهداشتی شرایط را همین طور حفظ کنیم، اما شرایط آن طور که عین اللهی میخواست پیش نرفت و در کمتر از دو ماه آمار فوتیها کرونا نه تنها روی صفر نماند بلکه از یک رقمی به دو رقمی رسید و در روز دهم مرداد عدد ۶۲ فوتی ثبت شد این در حالی است که آمار فوتیها یک هفته قبلتر یعنی سوم مرداد ۳۳ نفر بود که در یک محاسبه سر انگشتی متوجه میشوید که آمار فوتیها در این مدت کم دو برابر شد و برخی از ویروس شناسان هم با شروع پیک هفتم کرونا پیش بینی کرده بودند که احتمال افزایش فوتیها وجود دارد.
غیر از رشد آمار فوتیهای کرونا، سیر صعودی تعداد مبتلایان هم قابل توجه است و طبق آخرین اطلاعاتی که وزارت بهداشت اعلام کرده هشتم مرداد ماه، بیش از چهار هزار نفر به کرونا مبتلا شدند و درست دو روز بعد یعنی دهم مرداد این آمار به نزدیک ۱۰ هزار نفر رسیده و از این آمار هم حدود دو هزار نفر در بیمارستانها بستری شده اند.
با اینکه آمار نشان میدهد که خیز کرونا خیلی جدی است، اما نه وزارت بهداشت و نه مسوولان ستاد ملی مقابله با کرونا برنامهای برای بازگرداندن محدودیتها ندارند و معتقدند که زدن ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند مانع اوج گیری کرونا شود، اما این در حالی است که آمار زدن ماسک و رعایت پروتکلها در کمترین میزان ممکن قرار دارد و عملا هیچ کس در فضاهای بسته و پرجمعیت ماسک ندارد.
حالا به این آمارها افزایش یکباره تعداد شهرهای قرمز و نارنجی را هم اضافه کنید آن وقت متوجه عمق فاجعه میشوید، شهرهایی که تا دیروز و برای مدت طولانی با رنگ ابی آشتی کرده و اخت شده بود، اما طبق خبرهای منتشره تا هفته گذشته ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۹۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار داشتند.
بر همین اساس، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی به ترتیب ۱۲۰ و ۱۱۲ شهر افزایش یافت و در نهایت در حال حاضر، ۱۶۶ شهر در شرایط زرد قرار دارند و فقط ۵۰ شهر کشور آبی هستند.
طبق گزارش یک مطالعه جدید، حدود ۲۷ میلیون نفر در سراسر جهان ممکن است به دنبال ابتلا به کووید ۱۹ دچار آسیب طولانی مدت به حس بویایی یا چشایی خود شوند و زنان به ویژه آسیب پذیرتر هستند.
"سونگ تار تو"، سرپرست بخش گوش و حلق و بینی از بیمارستان عمومی سنگاپور، میگوید: یافتههای ما احتمالاً برای پزشکان عمومی و متخصصان گوش و حلق و بینی در مشاوره بیماران مبتلا به اختلالات بویایی و چشایی پس از کووید ۱۹ مناسب است.
تغییرات در حس بویایی و چشایی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ رایج است و به طور متوسط نیمی از آنها این علائم را گزارش میکنند، هر چند که بسیاری از محققان و ویروس شناسان معتقدند که افرادی که به کرونا مبتلا میشوند ممکن است تا سالهای بعد عوارض ابتلا به این ویروس با آنها همراه باشد یا دنیا با بیماریهای عجیب تری مواجه شود.