تیتر امروز

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت
گفتگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با جوان‌ترین عضو شورای راهبری رئیس جمهور

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان جوان‌ترین عضو شورای راهبری چند روز مانده به اعلام نام وزرای دولت چهاردهم بود؛ محمد رهبری که عنوان جامعه شناس هم دارد، مهمان استودیو دیدار بود.

جنگ روسیه کلیسا‌های تاریخی اوکراین را ویران کرد

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد، با تداوم جنگ روسیه در اوکراین، کلیسا‌های این کشور به شدت آسیب دیده‌اند.

کد خبر: ۱۳۳۷۶۷
۱۵:۳۰ - ۲۶ تير ۱۴۰۱

جنگ روسیه کلیسا‌های تاریخی اوکراین را ویران کرد

دیدارنیوز ـ به نقل از آرت‌نیوزپیپر، آمار و ارقام جدید نشان می‌دهند: ادامه جنگ روسیه در اوکراین به خسارت و تخریب شدید کلیسا‌های این کشورِ جنگ‌زده منجر شده است.

ائتلافی متشکل از کشیشان و رهبران مذهبی برای مستند کردن آسیب‌هایی که به عبادتگاه‌های تاریخی و ارزشمند اوکراین وارد شده است، همکاری با یکدیگر را آغاز کرده‌اند. بر این اساس، تا ۲۴ ژوئن، ۳۹۶ مکان در «فهرست جرائم فرهنگی» دولت اوکراین به عنوان مکان‌های آسیب‌دیده ثبت شده‌اند و در این بین ۱۴۴ مورد را مکان‌های مذهبی شامل می‌شود.

از آن زمان تاکنون محل‌های عبادت بیشتری دچار خسارت شده است: در ۱۴ جولای ۲۰۲۲، کلیسای «سنت گرگوری» در شهر «وینیتسا» در جریان بمباران آسیب دید. همچنین طبق گزارش‌ها، کلیسایی در نزدیکی «میکولائیف» در هفته اخیر بر اثر حملات روسیه به طور کامل ویران شد.

به گفته «کاترینا گونچارووا»، متخصص میراث اوکراین در «صندوق جهانی بنا‌های تاریخی»، در اوایل هجوم روسیه به اوکراین، حدود دو کلیسا در هر روز، صدمه دیده است. «گونچارووا» به این نکته اشاره کرد که تصاویر تکان‌دهنده آتش‌گرفتن کلیسا‌های چوبی «دونتسک»، «کی‌یف» و «چرنیهیف» به عنوان استعاره‌ای از تاثیر جنگ بر مردم اوکراین به تصاویر پربازدید تبدیل شده‌اند.

در چهارم ژوئن ۲۰۲۲، آتش مهیبی صومعه «ال سنت هرمتاژ» در «اسویاتوهیرسک» را فرا گرفت. این بنای چوبی در حوالی سال ۲۰۰۰ میلادی و به سبک معماری کلیسای روسی ساخته شد. عصر همان روز «ولودیمیر زلنسکی»، ویدئویی منتشر کرد و در آن، حملات روسیه را عامل این آتش‌سوزی اعلام کرد.

«گرگوری تارابان»، یک کشیش اورتدکس اوکراینی در منطقه «سامی» که هم‌مرز با روسیه است، در گفتگو با «آرت نیوزپییر» از تلاش‌های کشیش‌ها و سایر چهره‌های مذهبی این کشور برای حفاظت از عبادتگاه‌های ارزشمند و ثبت شواهد مربوط به ویرانی‌هایی که تاکنون رخ داده است، خبر داد.

البته، ثبت شواهد مربوط به نابودی کلیسا‌ها به دلیل روابط پرتنش بین کلیسا‌های ارتدکس اوکراین همیشه آسان نیست، ارتباط برخی از کلیسا‌ها با سلسله مراتب ارتدکس روسی روند جمع‌آوری اطلاعات را پیچیده کرده است. با این حال، وزیر فرهنگ و ارتباطات اوکراین در جریان گفت‌وگوی تلویزیونی در ماه ژوئن اعلام کرد: دولت به بازسازی تمام کلیسا‌های اوکراین کمک خواهد کرد.

با این حال، تلاش‌هایی در سطح بین‌الملل برای کمک به بازسازی میراث مذهبی اوکراین صورت گرفته است. در ماه ژوئن، «تایوان» ۱.۲ میلیون دلار به منظور بازسازی به «کلیسای ارتدکس اوکراین» (OCU) اهدا کرد. همچنین کمک‌های مالی شخصی نیز برای کمک به حفاظت از عبادتگاه‌های اوکراین اختصاص داده شده است. «بنیاد هلن فرانکن‌تالر» نیز مبلغ ۵۰۰ هزار دلار را برای شناسایی دلیل و شدت آسیب‌های وارد شده به مکان‌های مذهبی اوکراین اهدا کرده است.

«گونچارووا» معتقد است تاکنون کسی از تعداد دقیق مکان‌های مذهبی که در جریان این جنگ آسیب دیده‌اند، اطلاعی ندارد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: جنگ اوکراین
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی