تیتر امروز

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...

قنبری: دولت باید ابتدا تورم را مهار می‌کرد؛ دلار ۳۱ هزار تومانی نوعی رانت است

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است که دولت رئیسی قبل از آغاز جراحی اقتصادی، ابتدا باید تورم را مهار می‌کرد. او همچنین گفت که ارائه کالابرگ منابع مالی می‌خواهد.

کد خبر: ۱۳۰۴۵۰
۱۱:۳۵ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۱

قنبری: دولت باید ابتدا تورم را مهار و بعد طرح اقتصادی را اجرایی می‌کرد/ ارائه کالابرگ منابع مالی می‌خواهد

دیدارنیوز: فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: دولت باید زمانی که جلوی تورم را گرفت طرح اصلاح اقتصادی را اجرایی می‌کرد، زیرا اجرای این طرح در شرایط تحریمی، مشکل بیکاری و فقر را بیشتر کند.

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در پاسخ به این سوال که با توجه به طرح جدید اقتصادی دولت و بالا رفتن قیمت کالا‌ها اصلاح قیمت‌ها چه ضعف‌هایی دارد، گفت: اصلاح قیمت‌ها در شرایطی می‌تواند مفید باشد که ثبات اقتصادی وجود داشته باشد. آن موقع دولت می‌توانست این کار را انجام دهد. در حال حاضر یارانه بخشی از کالا‌ها و ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت برای کالا‌های دیگر حذف شده است. رانتی که دولت پیش‌بینی کرد با حذف ارز ۴۲۰۰ از بین خواهد رفت هم از بین نرفته است. امروز فاصله بین دلار آزاد و دولتی در صرافی‌های بانکی ۵ تا ۶ هزار تومان بوده که رانت بزرگی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

وی افزود: درست است که قیمت دلار ۲۵ هزار تومان است، اما آیا راحت می‌توان آن را تهیه کرد؟ دلار آزاد بین ۳۱ هزار تومان بوده که خود نوعی رانت است و باید جلوی آن گرفته شود. اقداماتی که دولت انجام داده ناقص بوده، جوابگو نیست و تورم را بدتر کرده و تورم هم باعث کم شدن ارزش پول ملی می‌شود.

قنبری تصریح کرد: موافقان این حرکت می‌گویند دولت با این اقدام جلوی فساد را گرفته و مقادیر قابل توجهی کالای یارانه‌ای به کشور‌های دیگر قاچاق می‌شود. استدلال دیگر موافقان این است که حذف ارز ۴۲۰۰ به وضع اقتصادی دولت کمک می‌کند و عده‌ای این پول را می‌گیرند. عده‌ای مخالف این طرح دولت هستند و اعتقاد دارند که تخصیص پول نقد قیمت‌ها را افزایش می‌دهد و باعث بالا رفتن تورم می‌شود. در شرایطی که دولت کسری بودجه دارد پرداخت یارانه اقدام مناسبی نبود و این درآمد‌ها صرف کسری بودجه می‌شود.

وی تصریح کرد: بنابراین دولت نمی‌تواند در درازمدت نفری ۴۰۰ هزارتومان یارانه بدهد. دولت برای پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومان هم مشکل داشت و این اقدام باعث افزایش تورم خواهد شد. مشکلی که این حرکت ایجاد کرده باعث چاپ بی‌بدیل پول و همین موضوع باعث افزایش تورم خواهد شد.

قنبری در پاسخ به این سوال که راهکار حل مشکل چیست، گفت: این طرح اگر در زمانی که جلوی تورم گرفته می‌شد، اجرایی می‌شد خوب بود. اما اجرای این طرح در شرایطی که کشور در تحریم است، ما را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. نگرانی دیگر اجرای این طرح، در درازمدت است. زیرا اجرای این طرح ممکن است مشکل بیکاری و فقر را بیشتر کند. بهتر بود منابع حاصل از این طرح را به سمت تولید و ایجاد اشتغال می‌بردند تا رونق اقتصادی ایجاد کند. اینکه هزینه‌های جاری افزایش پیدا کند جای نگرانی دارد. ​

قنبری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ساز و کار ارائه کالابرگ فراهم است یا مانند دهک‌بندی‌ها با مشکل مواجه خواهد شد، گفت: دادن کالابرگ مشکل‌ساز است، زیرا منابع مالی می‌خواهد. هر نقدینگی، افزایش تقاضا و قیمت‌ها را به همراه دارد. آنچه باعث نگرانی است، این بود که هزینه جاری باعث می‌شود اعتبارات عمرانی کاسته و دامنه بیکاری افزایش پیدا کرده و ما در حلقه فقر قرار بگیریم و این چرخه معیوب ادامه پیدا کند.

منبع: ایلنا
برچسب ها: داریوش قنبری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی