تیتر امروز

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...
فیلترینگ و هزینه میلیاردی/ ترامپ نیامده علیه ایران اقدام کرد/ اعتراف نتانیاهو به جنایت‌های بزرگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فیلترینگ و هزینه میلیاردی/ ترامپ نیامده علیه ایران اقدام کرد/ اعتراف نتانیاهو به جنایت‌های بزرگ

این چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

۹۰ درصد مردم جهان در هوای آلوده

News Image Lead

بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای آلوده و حتی خطرناک زندگی می‌کنند.

کد خبر: ۱۲۷۷۵
۱۳:۳۶ - ۲۹ مهر ۱۳۹۷

دیدارنیوز ـ بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO) طی ماه می‌سال ۲۰۱۸، سالانه در حدود هفت میلیون نفر در سراسر جهان و بیشتر در کشورهای درحال‌توسعه به دلیل آلودگی هوا در فضای باز و بسته جان خود را از دست می‌دهند. همچنین به‌طورکلی از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای آلوده و حتی خطرناک زندگی می‌کنند.

بیماری سالانه 7میلیون نفربه دلیل آلودگی هوا

یک کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره گفت: با استناد به بانک داده سازمان بهداشت جهانی تخمین زده‌ شده سالانه در حدود هفت میلیون نفر در اثر تنفس ذرات معلق ریز در هوا به بیماری‌های سکته مغزی، قلبی، سرطان ریه، بیماری‌های مزمن انسدادی ریه و عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند. به گفته سولماز احدی در سال ۲۰۱۶، حدود 2/4 میلیون مرگ به دلیل آلودگی هوا در فضای آزاد رخ داده و سهم آلودگی هوا در فضای بسته در همین زمان حدود 8/3 میلیون نفر بوده که بیشترین سهم مربوط به زنان و کودکان بوده است. آلاینده PM 5/2 حاوی آلاینده‌هایی مانند سولفات، نیترات و کربن سیاه است که بیشترین خطر را برای سلامت انسان دارند. با استناد به آمار سازمان بهداشت جهانی در حدود یک ‌چهارم 24 درصد از کل مرگ و میر بزرگ‌سالان از بیماری‌های قلبی، ۲۵درصد از سکته مغزی، ۴۳ درصد از بیماری‌های انسدادی ریه و ۲۹ درصد از سرطان ریه به دلیل آلودگی هوا رخ می‌دهد. در حال حاضر اطلاعات آلودگی هوای بیش از چهار هزار و 300 شهر در ۱۰۸ کشور جهان در پایگاه داده کیفیت هوا در سازمان جهانی بهداشت WHO سال ۲۰۱۸ قرار دارند و این پایگاه جامع‌ترین پایگاه اطلاعاتی جهانی درباره آلودگی هوا محسوب می‌شود. از سال ۲۰۱۶، اطلاعات بیش از هزار شهر به پایگاه داده سازمان بهداشت جهانی اضافه ‌شده که نشان می‌دهد که کشورهای بیشتری به اندازه گیری و اجرای راهکارهای کاهش آلودگی هوا اقدام کرده‌اند. کمترین اطلاعات وضعیت آلودگی هوا(ایستگاه‌های سنجش آلودگی) در کشورهای آفریقایی و برخی از مناطق غربی اقیانوس آرام و بیشترین اطلاعات وضعیت آلودگی مربوط به کشورهای اروپایی است. کارشناس شرکت کنترل کیفت هوای تهران اضافه کرد: در این بانک داده، غلظت متوسط ذرات ریز معلق(MP01 و MP 5/2 ) شهرهای مختلف جهان جمع‌آوری‌شده است. بر اساس دستورالعمل WHO حد مجاز سالانه آلاینده MP01 و MP 5/2 ، به ترتیب ۲۰ و ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب است. اطلاعات مربوط به شهر تهران با استناد بر اطلاعات ۱۶ ایستگاه شرکت کنترل کیفیت هوا ذکرشده و همان گونه که مشاهده می‌شود، وضعیت این دو آلاینده در شهر تهران فراتر از حد مجاز سلامت قرار داشته است. با این‌وجود، همچنان وضعیت شهر تهران نسبت به بسیاری از شهرهای دنیا از جمله شهرهای منطقه خاورمیانه در وضعیت مناسب‌تری بوده است. همچنین با توجه به اینکه داده غلظت ذرات معلق در شهرهای مختلف دنیا مربوط به سال‌های مختلف بوده و تعداد ایستگاه‌ها، فناوری اندازه گیری، مکان‌یابی و... درباره شهرهای مختلف یکسان نیست، امکان رتبه‌بندی دقیق شهرها از نظر آلودگی وجود ندارد. بر اساس مطالعه سازمان بهداشت جهانی در حدود ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان، هوای آلوده نفس می‌کنند. در سطح جهانی طی 6 سال گذشته، میزان آلودگی هوا فراتر از حد مجاز بوده و روند ثابتی داشته و تنها در برخی از بخش‌های اروپا و آمریکا در حال کاهش است. بالاترین سطح آلودگی هوا در منطقه شرق مدیترانه و آسیای جنوب شرقی مشاهده‌ شده و میانگین سالانه آن بیش از پنج برابر استاندارد سازمان بهداشت جهانی بوده و به دنبال آن شهرهای با درآمد کم و متوسط در آفریقا و غرب اقیانوس آرام قرار دارند.

علت افزایش میزان آلودگی هوای کلان‌شهرها چیست

در دی 96، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با بیان اینکه امسال به غیر از تهران برخی کلانشهرها مانند تبریز، مشهد و... نیز درگیر از آلودگی هوا بوده‌اند، گفت: مشکل فقط منوط به افزایش آلاینده‌ها نیست. مسعود زندی درباره افزایش روزهای آلوده در سال 96 اظهار کرد: اگر شرایط کنونی را با وضعیت آلودگی هوا در سال‌های قبل از 92 مقایسه کنیم، وضعیت بدتر نشده است. او با اشاره به برخی اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرها توضیح داد: یکی از مهم ترین برنامه‌ها به استفاده نیروگاه‌ها از سوخت فسیلی باز می‌گردد که این میزان در گذشته حدود 58 درصد بود، اما در حال حاضر 90 درصد نیروگاه‌ها سوخت فسیلی استفاده می‌کنند. به گفته زندی، استاندارد‌سازی نیروگاه‌ها همچنین معاینه فنی آنها نیز یکی دیگر از برنامه‌های حائز اهمیت بوده که با جدیت در حال انجام است.

میزان گوگرد گازوئیل بیش از حد استاندارد

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست به وضعیت دیزل در کلانشهرها اشاره کرد و افزود: وضعیت در دیزل متفاوت است و همچنان مشکلاتی را بر سر راه داریم، چرا که میزان گوگرد گازوئیل که در دیزل‌های کلانشهرها می‌سوزد بالاتر از حد استاندارد است. زندی توضیح داد: میزان گوگرد موجود در گازوئیل‌هایی که در کلانشهرها وجود دارد، بیشتر از حد تعیین شده است و وزارت نفت هم باید این مساله را مورد توجه جدی قرار دهد. او خاطرنشان کرد: بحث انتقال سوخت گازوئیل هم حائز اهمیت است؛ گوگرد بالاتر از حد استاندارد به میزان گوگرد موجود در نفت خام مربوط می‌شود و هر چه قدر که عملیات تصفیه بیشتر باشد میزان گوگرد هم پایین‌تر خواهد بود. به گزارش تسنیم، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست تصریح کرد: در بنزین شرایط مناسبی را در کلانشهرها داریم، اما مشکل فعلی ما در گازوئیل است که میزان گوگرد بالایی دارد و باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

کودکان و سالمندان بیشترین افراد درمعرض خطر

آلودگی هوا در دراز مدت می‌تواند برای انسان كشنده باشد و افراد مسن و بیماران قلبی و كودكان و شيرخوارگان نیز که با سرعت بيشتری تنفس می‌كنند و اين باعث افزايش تماس با مواد آلوده كننده هوا می‌شود. آلودگی هوا باعث تحريك مجاری هوایی و تشديد آسم می‌شود. هرچه ميزان ازن هوا بيشتر باشد، تعداد بيشتری از افراد، مبتلا به آسم می‌شوند تماس دراز مدت با آلودگی هوا باعث بروز برونشيت مزمن و آمفيزم می‌شود. سيستم ايمنی و سازمان‌های وابسته در كودكان هنوز نارس است و نسبت به آلودگی حساس‌تر است، مثل سرب كه در استخوان‌های درحال رشد رسوب می‌كند. آلودگی هوا باعث تحريك انسداد راه‌های هوایی و تشديد آسم می‌شود و بر سيستم عصبي و تنفسی و ايمنی و غدد داخلی تاثير مي‌گذارد و مي‌تواند خطر سرطان را در سال‌های بعدی زندگی افزايش دهد. آلودگی هوا به طرق گوناگونی می‌تواند آثار زيان بار درازمدت و كوتاه مدتی بر سلامت انسان‌ها بگذارد و تاثير آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است..

23درصد آلودگی هوای کلانشهرها مربوط به حمل‌ونقل

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه حمل‌ونقل دومین بخش بزرگ تولید دی‌اکسیدکربن در کلانشهرهای جهان از جمله تهران است گفت: صنعت حمل‌ونقل عامل 23 درصد از انتشار دی‌اکسید کربن به‌عنوان یکی از منابع اصلی آلوده کننده هوای کلانشهرها است. به گزارش ایرنا، سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش آلودگی هوا در کلانشهرها، اظهارکرد: برای کاهش پایدار و بلند مدت آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور به ویژه کلانشهر تهران باید راهبردهای حمل و نقل تغییر کند.

 

منبع: آرمان/۲۹ مهر ۹۷

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی