مدیر کل شیلات خوزستان گفت :در زمینه میگو توانستیم جهش ۳ برابری در تولید داشته باشیم، که ۲۷۰ تن در سال ۹۹ و امسال ۸۰۰ تن و در سال آینده به بالای ۲۰۰۰ تن تولید خواهیم رسید.
به گزارش دیدارنیوز خوزستان |فتح الله ابوعلی روز جمعه (۶ اسفند) در نشست خبری پیرامون دهمین نمایشگاه نهادهها، تجهیزات آبیاری، لوازم باغبانی و گلخانه با بیان اینکه شیلات در خوزستان جایگاه ویژه ای دارد، اظهار کرد: در خوزستان این توانایی را داریم که کلیه فعالیت های حوزه شیلات در سطح کشور را خوزستان انجام دهیم.
وی افزود: در شمالی ترین نقطه استان امکان تهیه ماهیان سردابی و در جنوب و مرکز استان ماهیان گرم آبی را داریم، که ۱۱ درصد کل تولیدات کشور را در اختیار داریم و جایگاه سوم کشور هستیم.
مدیر کل شیلات خوزستان عنوان کرد: در کشور حدود ۶۰ درصد از کل تولیدات شیلات در حوزه سید و صیادی و ۴۰ درصد آبزی پروری است.
وی با بیان اینکه در حوزه صیادی مقام چهارم را داریم، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی موجود در بحث آبزی پروری با اختلاف مقام اول کشور را داریم.
ابوعلی عنوان کرد: ۲۰ درصد کل تولیدات آبزی پروری کشور را در خوزستان وجود دارد و از این حیث جایگاه ویژه ای است که با توجه به سیاست های جهانی بر کاهش فشار بر جانوران دریایی موضوع پرورش ماهیان را در دستور کار داریم.
مدیر کل شیلات خوزستان تشریح کرد: در آینده طرح های مفصلی داریم که امسال توانستیم با بررسی جامعی که از ظرفیت های استان، طرح تولید ۱ میلیون تن تولیدات شیلاتی داشته باشیم.
وی بیان کرد: اکنون ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولیدات شیلاتی در کشور وجود دارد که حدود ۱۴۲ هزار تن تولیدات خوزستان است.
ابوعلی ادامه داد: ۵۲ هزار تن ناوگان صید و صیادی و ۹۰ هزار تن ابری پروری که ۷۲ هزار تن تولید ماهیان گرمابی است که یک سوم ماهیان گرمابی کشور را تولید می کنیم.
مدیر کل شیلات خوزستان گفت: در زمینه سردآبی کارهای جدیدی که شروع کردیم ١۴٠٠ تن ماهی سرد آبی در شمال استان داریم که در آینده نزدیک به بیش از ۵ هزار تن خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در زمینه میگو توانستیم جهش ۳ برابری در تولید داشته باشیم، خاطر نشان کرد: ۲۷۰ تن در سال ۹۹ و امسال ۸۰۰ تن و در سال آینده به بالای ۲۰۰۰ تن تولید خواهیم رسید.
ابوعلی بیان کرد: ماهیان خاویاری را تازه شروع کردیم که به زودی طرح های آن وارد مدار تولید می شود.
وی با بیان اینکه ۳۸ هزار هکتار طرح های تولیدی شیلات را در روزهای گذشته آغاز کردیم، عنوان کرد: طرح جامع شیلات بر اساس ظرفیت های استان ما طراحی شده که یکی از شاخص های مهم آن عدم نیاز و با کمترین نیاز به اب شیرین است که مناقشه ای برای تامین آن نباشد.
مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیت های استان خوزستان در حوزه شیلات گفت: ۲۲۰ کیلومتر ساحل داریم که می توانیم با استفاده از آن و بهرهمندی از آب دریا ماهیان و میگو دریایی تولید کنیم.
وی در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف بیان کرد: در تولید آبزیان با همکاران تحقیقاتی توانستيم در سالهای گذشته طرحی را با استفاده از زهاب نیشکر تولید تهیه کرده که در خرمشهر ۱۱۰ تن میگو با این روش تولید و به کشورهای اروپایی صادر شد.
ابوعلی با بیان اینکه ادامه داد: چاه های کشاورزی زیادی در استان داریم و میتوان آب چاه ها را قبل از ورود به زمین کشاورزی و باغ میتوان از آن حوضچه های برای پروش طراحی کرد.
وی در خصوص پرورش ماهی پشت سدها تصریح کرد: تا کنون ۲ سد برای این کار هماهنگ شده است و در حال پیگیری سایر سد ها هستیم که سد مارون پیشرفت بیشتری داشته است.
ابوعلی خاطر نشان کرد: ظرفیت بالایی در خوریات و منطقه بحرکان داریم که میتوان حدود ١۶ هزار تن تولید آبزیان داشته باشیم.
وی ادامه داد: صید ترال یک تهدید برای همه نقاط کشور به حساب می آید اما صید میگو به صورت ترال انجام می شود که فقط در ۳ ماه سال آزاد است.
مدیر کل شیلات خوزستان اظهار کرد: تیلاپیا نیز به صورت عام یک تهدید است اما به صورت خاص گونه های دارد که اگر با تکنولوژی روز دنیا تولید کنیم تهدیدی برای محیط زیست نخواهد بود.
وی بیان داشت: اکنون بیش از ۷ میلیون تن تیلاپیا در دنیا تولید می شود و در خاورمیانه کشور مصر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این ماهی است و در اروپا، آمریکا و آفریقا نیز تولید میشود.
ابوعلی گفت: قبل از کرونا ۳۰ هزار تن سالانه تیلاپیا به کشور وارد می شد و این ظرفیت وجود دارد که در داخل تولید شود و صادر کننده نیز باشیم.
وی با بیان اینکه خشکسالی همیشه زیان خود را به صنعت آبزی پروری می رساند، بیان داشت: پیش بینی ما این بود که ۲۷۰۰ هکتار از ۱۴ هزار هکتار آسیب دیدند.
مدیر کل شیلات خوزستان گفت: در آبادان متقاضی پرورش کروکودیل را داریم که درحال دریافت مجوزات لازم جهت شروع به کار است.