تیتر امروز

مذاکرات ایران و آمریکا؛ ورود تیم آمریکایی به محل مذاکرات با ایران +ویدیو
دور دوم گفتگوها امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

مذاکرات ایران و آمریکا؛ ورود تیم آمریکایی به محل مذاکرات با ایران +ویدیو

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار می‌شود. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی هشدار داد: گسل تبریز فعال شده است

عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در واکنش به زمین لرزه‌های تبریز گفت: این زلزله‌های کوچک هشدار دهنده هستند چراکه ممکن است مانند کبریت دم در انبار باروت محرک رخداد‌های بزرگ‌تر باشد.

کد خبر: ۱۱۹۸۴۹
۱۲:۰۷ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰

 گسل تبریز فعال شده است

دیدارنیوز ـ مهدی زارع اظهار داشت: ساختار‌های زمین، در برخی نقاط که گسل‌های فعال وجود دارد، با حرکت نکردن و یا سکون مقطعی یا طولانی مدت مواجهند. سکون این ورقه‌ها بر اثر فشار‌های مداوم درونی، به پایان می‌رسد در نتیجه زلزله رخ می‌دهد.

وی با اشاره به گسل شمال تبریز ادامه داد: این گسل از سال ۱۷۸۰ میلادی سکون داشته و حرکت مهمی انجام نداده است این به آن معنا نیست که آنجا دیگر لرزه خیز نیست. نه سکون گسل‌ها به‌معنای اتمام زمین‌لرزه است و نه پر زلزله بودن به‌معنای شروع فوری فعالیت گسل برای رخداد یک زلزله شدید است.

زارع تصریح کرد: هر آنچه در روز‌های اخیر از نظر زلزله‌های کوچک رخ می‌دهد اتفاقی طبیعی است و مهمترین نشانه بر اینکه گسل‌های آن ناحیه فعالند. با توجه به سابقه زلزله‌های بزرگ در ایران، به طور متوسط در هر دهه، حدود دو زلزله با بزرگای بالای هفت در فلات ایران رخ می‌دهد و این موضوع بحثی آماری است.

وی با بیان اینکه وقوع زلزله‌های بالای هفت ریشتری پدیده طبیعی است اظهار داشت: فقط باید امیدوار باشیم که کانون زلزله در منطقه شهری رخ ندهد. زلزله‌ای که نزدیک شهر رخ می‌دهد بیشتر مردم را وحشت زده می‌کند. مثل زلزله‌های کوچک در تبریز.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه زلزله‌های با بزرگای چهار و پنج ریشتری از وقوع زلزله‌های بزرگ جلوگیری نمی‌کند گفت: چنین نیست، شاید این زلزله‌ها مانند کبریت دم در انبار باروت باشد و محرک رخداد‌های بزرگ‌تر باشد.

وی یادآور شد: کار منطقی آن است که این زلزله‌های کوچک را نشانه فعال بودن همان منطقه در نظر بگیریم و بر اساس درک فعال بودن هر منطقه در مورد افزایش سطح آمادگی در آن ناحیه برای سناریوی زلزله شدید احتمالی بعدی تلاش کنیم.

برچسب ها: زلزله
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها