تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

پیک ششم از راه رسید؛ امیکرون روی قله

با اینکه آمار فوتی‌های کرونا سیر نزولی دارد و اسم برخی استان‌ها در لیست سیاه کرونا نیست، اما افزایش آمار مبتلایان به امیکرون نشان می‌دهد که وارد یک جنگ دیگر شده ایم؛ یک جنگ تمام عیار با کووید ۱۹.

کد خبر: ۱۱۹۵۳۳
۲۰:۰۸ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰

پیک ششم از راه رسید؛ امیکرون روی قله

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام:"آمار مبتلایان به امیکرون رو به افزایش است" این مهمترین خبر این روزهای حوزه بهداشت و درمان از وضعیت کشور در مواجهه با کرونا و ویروس جهش یافته اش به نام امیکرون است؛ اتفاقی که از هفته ها پیش هم وزارت بهداشت و هم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آن صحبت و هشدار داده بودند اما این صحبت ها و هشدارها در حد چند خبر و توصیه روی کاغذ ماند و نتیجه قابل قبولی از آن به دست نیامد و دلیل این صحبت هم بالا رفتن آمار مبتلایان به امیکرون است.

بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا سبب شد که روز شب بهرام عین الهی وزیر بهداشت با اشاره به شیوع سویه امیکرون در جهان، نسبت به غالب شدن این سویه جدید در کشور هشدار دهد. 

طبق آماری که عین الهی اعلام می کند با تست‌های تشخیصی انجام شده تاکنون بیش از دو هزار بیمار مبتلا به امیکرون در کشور شناسایی شده اما ۲۹ دی ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی وزارت بهداشت ۴ هزار و ۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۳۰ نفر از آنها بستری شدند و این تناقض آمار دوباره موجی از نگرانی را در دل مردم ایجاده کرده است.

البته وزیر در توضیح بیشتر و برای اینکه بعدها تناقض آمار کار دستش ندهد، می گوید: از همه بیماران، تست نمی‌گیریم بلکه به صورت اتفاقی این تست‌ها انجام می‌شود و میزان آلودگی در سطح جامعه، بیشتر از این موارد است؛ همچنین مراجعات سرپایی در دو هفته اخیر تقریباً ۴ برابر شده و وقتی مراجعات سرپایی افزایش می‌یابد ممکن است موارد بستری و بیماران بدحال نیز افزایش یابد.

امیکرون درگیری بیشتر، مرگ کمتر

فقط ایران نیست که دوباره باید عزم خود را جزم کند و لباس و کفش آهنی بپوشد و به جنگ با امیکرون برود، مدتهاست که کشورهای آمریکایی و اروپایی هم با این سویه جدید دست به گریبان هستند اما به قطعی نرسیدن متخصصان این حوزه برای بیان یک نظر یکسان درباره رفتار امیکرون سبب شده که راه حل جدیدتری غیر از زدن ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی و از همه مهمتر زدن واکسن در حال حاضر نداشته باشند.

اما نکته ای که همه ویروس شناسان روی آن هم نظر هستند این است که این سویه کمترین میزان مرگ و میر را برای کسانی که با درگیر می شوند دارد که بی شک دریافت واکسن نقش بسزایی در این کاهش داشته است؛ البته محققان دانشگاه کالیفرنیا اعلام کردند که امیکرون در مقایسه با دلتا ۹۱ درصد کمتر موجب مرگ می شود اما افرادی که واکسینه نشده اند ممکن است با خطرات بسیار بیشتری نسبت به افرادی که واکسینه شده اند مواجه باشند.


بیشتر بخوانید: کرونا به ۱۹ رسید، قصه ما به سر نرسید!


آمارها چه می گوید

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر به طور میانگین میزان رعایت پروتکل‌ها به ۶۰ درصد رسیده و میزان استفاده از ماسک در نانوایی‌ها ۵۱.۱۷ درصد بوده است. همچنین استفاده از تهویه در باشگاه‌های ورزشی سرپوشیده ۵۶.۹۳ درصد بوده است و همین نشانه‌های خطر گردش ویروس در جامعه است به خصوص سویه اومیکرون که گفته می‌شود از سرعت انتقال بالاتری نسبت به دلتا برخوردار است و نکته مهمتر اینکه مدت هاست که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله به کرونا درباره کاهش رعایت پروتکل ها در فضاهای عمومی به ویژه نانوایی ها هشدار داده بودند.

بهتر است نگاهی هم به این آمارهای منتشر شده وزارت بهداشت بیندازید و ببینید امیکرون چطور در حال اوج گیری است؛ بررسی موارد آزمایش شده نشان می‌دهد از چهار هفته پیش که نخستین موارد ابتلاء به امیکرون در کشور شناسایی شد، هر هفته به طور متوسط ۱۰ درصد به نسبت ابتلاء به اومیکرون در برابر ابتلاء به دلتا افزوده شده است یعنی  در هفته اول نسبت ابتلاء به امیکرون به ۸ درصد، در هفته دوم این نسبت به ۱۸ درصد و در هفته سوم به حدود ۳۳ درصد و حالا نسبت ابتلاء به امیکرون به ۴۳ درصد رسیده است.

مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری کووید ۱۹،معتقد است که سویه امیکرون احتمالاً این هفته سویه غالب در کشور خواهد می شود و این هفته میزان غالب بودن این سویه در برخی استان‌ها به صد در صد نزدیک خواهد شد.

از طرف دیگر پیام طبرسی عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ هم از افزایش ۲۰ درصدی مراجعات سرپایی به علت ابتلا به امیکرون در هفته گذشته خبر می دهد و می گوید: احتمال وقوع پیک جدید وجود دارد، اما زمان آغاز آن بستگی به میزان تزریق دوز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد.


بیشتر بخوانید: فلورونا و دلمیکرون، از شایعه تا واقعیت


چند درصد مردم واکسن زدند؟

پس از اینکه جامعه پزشکی در سطح دنیا به این نتیجه رسید که تنها راه مقابله با کرونا تزریق واکسن است؛ از همان زمان یعنی زمان کشف و تولید واکسن همواره توصیه پزشکان و ویروس شناسان زدن واکسن بود که به دلیل مقاومت کرونا در مقابل این واکسن توصیه یک دز به دو دز و بعد هم به دز سوم رسید و حتی برخی درباره تزریق دز چهارم هم صحبت می کنند.

در ایران بیش از چهار ماه است که کار تزریق دز سوم بر اساس همان اولویت های تعیین شده آغاز شد اما بعد از مدت کوتاهی و با شنیدن خبر شیوع امیکرون اولویت ها فراموش و تزریق دز سوم بدون در نظر گرفتن محدودیت ها و اولویت بندی ها به همه اقشار جامعه توصیه شد اما آمار نشان می دهد استقبال از دز سوم آنطور که باید می بود اتفاق نیافتاده و تنها ۱۳ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۹۱۶ نفر، دوز سوم واکسن زده اند و در نهایت ۶۰ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۹۴۶ نفر دوز اول و ۵۳ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۹۰۸ نفر دوز دوم را دریافت کرده اند و این یعنی تا رسیدن به ایمنی جمعی فاصله زیادی داریم و تنها راه مسیری که ما را به این ایمنی می رساند زدن سه دز واکسن است و بس...

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی