تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ درخواست بایدن از آمریکایی‌ها/ فضانوردان ناسا هم رای دادند +عکس
ترامپ یا هریس در کاخ سفید

انتخابات آمریکا؛ درخواست بایدن از آمریکایی‌ها/ فضانوردان ناسا هم رای دادند +عکس

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...

شیوع تند اُمیکرون؛ کمیته علمی کرونا: قرنطینه و محدودیت‌ها را بازگردانید

دکتر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با هشدار نسبت به شیوع تند سویه اُمیکرون کرونا، خواستار بازگشت محدودیت‌های کرونایی شد و گفت: بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.

کد خبر: ۱۱۶۶۶۳
۱۲:۵۷ - ۲۸ آذر ۱۴۰۰

شیوع اُمیکرون و بازگشت محدودیت‌ها

دیدارنیوز ـ دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: باتوجه به اینکه بیش از ۸۹ کشور دنیا اعلام اُمیکرون را داشتند و سازمان جهانی بهداشت هم این موضوع را اعلام کرد، ما هم باید نکاتی را مدنظر قرار دهیم.

وی افزود: نکاتی که روی آن تاکید داریم یکی رعایت پروتکل‌های بهداشتی با همان جدیت قبل است و همان اقداماتی که در پیک‌ها داشتیم، باید با همان جدیت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. دوم اینکه محدودیت‌ها و قرنطینه‌هایی که وجود داشت، مجددا انجام دهیم.

وی تاکید کرد: توصیه ما این است که قرنطینه‌ها را دوباره و حداقل برای چهار هفته بازگردانیم و اجرا کنیم. زیرا اگر قرار باشد پیکی با امیکرون در کشور ایجاد شود، باتوجه زمان شیوع تندی که ویروس دارد، احتمال دارد که طی چند هفته آینده ما نیز شاهد این پیک باشیم.

جماعتی گفت: بنابراین توصیه‌مان این است که قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.

جماعتی ادامه داد: نکته مهم دیگر بحث واکسیناسیون است. باتوجه به اینکه هیچ سلاح دیگری در برابر ویروس نداریم، کسانی که دز اول واکسن را تزریق کردند، حتما برای تزریق دز دوم مراجعه کنند، کسانیکه دو دز را تزریق کردند، بر اساس ابلاغی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت داده است، دز بوستر را حتما تزریق کنند و همچنین تاکید می‌کنیم که نوجوانان و افراد ۱۲ تا ۱۸ سال هم واکسیناسیون‌شان را انجام دهند.

وی گفت: در عین حال کمیته علمی حتما این را در نظر می‌گیرد که باتوجه به اینکه در کشور‌های دیگر هم این تاکید شده و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال یا ۵ سال به بالا را در اکثر کشور‌ها از جمله آمریکا تایید کردند و آغاز کردند، ما هم واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال را آغاز کنیم. پروتکل واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا را هم که از قبل داشتیم؛ بنابراین کمیته علمی اعتقاد دارد که واکسیناسیون سنین ۷ تا ۱۱ سال را هم با واکسن‌هایی که در دسترس است، انجام دهیم.

وی تاکید کرد: نکته مهم دیگری که مدنظر است، این است که حتما واکسن آنفلوآنزا را افراد پرخطر تزریق کنند. زیرا بسیاری از موارد بیماری‌های تنفسی شدید را در بیمارستان داریم که به وسیله آنفلوآنزا در افراد پرخطر ایجاد شدند؛ بنابراین از سوی کمیته علمی کرونا تاکید می‌کنیم که حتما افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا را هم تزریق کنند.

وی ادامه داد: میزانی که طول می‌کشد تا امیکرون سرایت یابد، تقریبا ۲.۵ برابر نسبت به دلتا است و ما یک فرصت حداقل چند هفته را داریم؛ بنابراین اگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم، طی چند هفته آینده با پیک امیکرون در کشور مواجه می‌شویم. به همین دلیل در بحثی که در کمیته علمی داشتیم، حداقل یک فرصت چهار هفته را توصیه کردیم که محدودیت در تمامی مجامع، کنسرت‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها، رستوران‌ها به خصوص در چند روز آینده که بحث دورهمی‌های مربوط به شب یلدا را داریم و مهمانی‌ها انجام می‌شود، توصیه می‌کنیم این محدودیت‌ها به شدت و حداقل تا چهار هفته آینده انجام شود تا بتوانیم یک زمانی را داشته باشیم که با پیک امیکرون در کشورمان مواجه نباشیم، حتما واکسیناسیون را کامل کنیم، افراد بالای ۶۰ سال هم دز اضافه را تزریق کنند، دز بوستر هم برای کسانیکه دو دز واکسن زدند تزریق شود.

جماعتی افزود: افراد زیر ۱۸ سال واکسیناسیون‌شان را انجام دهند. زیرا امیکرون در افراد جوان و نوجوان شاید بیشتر دیده شود و به همین دلیل توصیه ما این است که گرچه هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست، اما واکسیناسیون زیر ۱۸ سال حتما انجام شود و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال هم در دستور کار ستاد کرونا قرار گیرد.

وی گفت: یکی از مواردی شیوع امیکرون می‌تواند می‌تواند مدارس و در سنین پایین باشد، بنابراین باید با این پیشگیری که انجام می‌دهیم، بتوانیم جلوی پیک بعدی را بگیریم و بعد تاکید روی انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا روی افراد پرخطر است.

جماعتی گفت: تاکید می‌کنم که توصیه کمیته علمی این است که حداقل ۴ هفته آینده مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مجامع و جا‌های شلوغ که افراد بیش از ۱۰ نفر هستند، قرنطینه باشند، محدودیت شدید داشته و بازگشایی نشوند.

وی گفت: انتظار می‌رود اگر ویروس امیکرون وجود داشته باشد و ما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده و محدودیت‌ها را ایجاد نکنیم، حداقل در چند هفته آینده با پیک امیکرون در کشور مواجه خواهیم بود. این بهترین زمان است که می‌توانیم پیشگیری کنیم.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی