داور پیشکسوت فوتبال ایران میگوید: در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال، دوستان وعده میدادند که در یک سال و حتی برای شروع همین لیگ VAR را به ایران میآورند VAR یک پروسه حداقل دو ساله دارد و باید مراحلش طی شود، اما این صحبتها فقط وعدههای انتخاباتی بود. به قول معروف وعده سرخرمن دادند
دیدارنیوز - محسن ترکی درباره اینکه مگر فوتبال ایران در هر ردهای مدیر ندارد که داورانش باید به حالتی ملتمسانه برای ورود VAR به رئیس جمهور نامه بزنند، اظهار داشت: باید به حدود یک سال قبل بازگردیم که در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال، دوستان وعده میدادند که در یک سال و حتی برای شروع همین لیگ VAR را به ایران میآورند. از لیگ برتر ۵-۶ هفته گذشت، اما گفتند از نیم فصل یا فصل آینده شروع میکنیم.
وی ادامه داد: VAR یک پروسه حداقل دو ساله دارد و باید مراحلش طی شود، اما این صحبتها فقط وعدههای انتخاباتی بود. به قول معروف وعده سرخرمن دادند یا چیزهای دیگر. در آن لحظه فقط جلوی پای خود را دیدند و برای رسیدن به هدفشان غیرمنطقی و نادرست هر وعدهای دادند، اما همانجا عنوان کرد این کار به هیچ عنوان میسر نیست. امروز هم وقتی خودشان میبینند وعدههایی که به باشگاهها و مردم به در بسته خورده مجبورند وارد اینگونه مسائل شوند که کار پسندیدهای نیست.
پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان اضافه کرد: کاری که فدراسیون فوتبال انجام داد بسیار ناحق و ناصواب بود. داوران خیلی ناراحت هستند و برخی از آنها که با من صحبت کردند گفتند چرا توپ را در زمین ما انداخته و داوران را جلو قرار میدهند؟ اگر فدراسیون واقعا کمکی از دولت میخواهد یا مشکلی دارد این موضوع را از طرف خودش عنوان کند.
yektanet.com
ترکی درمورد اینکه چرا باید رئیس جمهور امور مملکت را رها کرده و به فوتبال برسد، پاسخ داد: این مسائل فرافکنی و فرار رو به جلو است. متاسفانه یا خوشبختانه مردم این مسائل را کاملا متوجه هستند. وقتی به عالیترین مقام اجرایی مملکت نامه میزنید مشخص است فرار رو به جلو و فرافکنی میکنید. خیلی ناراحت هستم و میگویم مگر داوران ما کم حاشیه دارند که با این کار آنها ر وارد حاشیه میکنید. داوران به راحتی مسابقات را از قبل قضاوت میکردند. اکنون فشار از طرف باشگاهها است و آنها میخواهند VAR وارد فوتبال کشور شود تا به نگاه خودشان مشکلات داوری کمتر شود.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان این نامه ناپخته از طرف داوران نبوده است. چنین نامهای باید چهار امضاء زیرش باشد. مگر در سازمانها میتوان نامهای را از طرف فرد زد، اما امضایش زیر آن نباشد. این کار ناپخته و ناصواب سبب ناراحتی داوران شده است. در حقیقت مثل این میماند که داوران بگویند ضعف داریم و نمیتوانیم داوری کنیم و به همین خاطر VAR بیاورید. حرکت بسیار زشتی بوده و متاسف هستم که خداداد افشاریان به عنوان رئیس کمیته داوران از این کار حمایت میکند.
داور سابق فوتبال کشورمان افزود: کار افشاریان حمایت از مسئولان فدراسیون فوتبال است. وی باید بگوید یک عمر داوران ما بدون VAR کار کردهاند و به هیچ عنوان نباید چنین نامهای نوشت. جالب اینجاست که من و خیلی از داوران شاید مخالف VAR باشیم. در این حالت چگونه نامه زده و میگوییم مشکل داریم و نمیتوانیم قضاوت کنیم و به همین دلیل چنین سیستمی بیاورید. کار خلاف واقع و ناپسندی انجام شد.
ترکی در مورد اینکه آیا این اتفاق برای فدراسیون فوتبال شهاب عزیزی خادم سرافکندگی ندارد، توضیح داد: فقط در همین حد بگویم درباره سیستم کمک داور ویدیوئی که آقایان آوردند و مدعی هستند در مجلس گروگان گرفته شده است. کاری به پشتپردههای سیاسیاش ندارم، میدانستیم سیستمی که اجارهای وارد شود به نوعی دور زدن فیفا و AFC و فقط برای کسب میزبانی بود و برای آقایان برخی کاربردهای داخلی داشت. میخواستند بگویند به باشگاهها و مردم بگویند درگیر کار هستیم، اما از VAR مهمتر سیستم که قیمت کمتری هم از این سیستم دارد، سیستم رادیویی است. داوران نیازی به کمک داور ویدیویی ندارند، اما آقایانی که وعده دادند اکنون چنین کاری انجام میدهند.
وی در ادامه گفتگو با برنامه آفساید رادیو جوان عنوان کرد: متاسفانه آقایان بحث را سیاسی میکنند. نباید سمت و سوی کاری که با قوانین مملکت و معیارهای اخلاقی ما مغایرت داشته باشد رفت. نمیدانم، اما واقعا اگر شرکتی طرف قرارداد از سمت و سوی جایی بوده که نباید با آن وارد قرارداد میشدند، باید دربارهاش تحلیل میکردند. به این دلیل نامه را از طرف باشگاهها نزدند که با خودشان گفتند داوران ضعیف هستند و نمیتوانند صحبت کنند. اگر از داورانی که با آنها صحبت کردم اسم ببرم، آنها را محروم خواهند کرد و به این افراد اجازه کار نمیدهند. از مظلومیت داوران سوء استفاده شد.