
دیدارنیوز خوزستان:درحالیکه واکسیناسیون در جمعیت شهری استان خوزستان ۸۰ درصد و تقریبا مشابه وضعیت میانگین کشوری (۸۲ درصد) می باشد اما یکی از عواملی که منجر به کاهش رتبه خوزستان در جدول کشوری واکسیناسیون شده است واکسیناسیون ۶۵ درصدی در مناطق روستایی استان می باشد و ضروری است توجهات و فعالیت های ایجابی و تبلیغی در راستای ترویج واکسیناسیون، با تمرکز بیشتری بر این مناطق صورت بگیرد.
میزان پوشش واکسیناسیون در جمعیت تحت پوشش کلانشهر اهواز ۸۵ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است. علاوه بر اهواز، جمعیت ۸ شهر دیگر استان شامل بهبهان، دزپارت، آغاجری، گتوند، رامهرمز، امیدیه، اندیمشک، شوشتر و هندیجان نیز بیش از ۸۰ درصد واکسینه شده اند که این رقم در شهرستان های بهبهان و دزپارت به ترتیب ۸۹ و ۸۸ درصد است که از شهرستان های دارای پوشش بالا در کشور محسوب میشوند.
اما پوشش واکسیناسیون کمتر از ۶۵ درصد در برخی شهرستان ها از قبیل شادگان، کارون ، دشت آزادگان ، اندیکا، باوی، خرمشهر ، حمیدیه، کرخه و هویزه منجر به تنزل رتبه کشوری استان خوزستان در جدول ملی واکسیناسیون است. در شهری مثل شادگان ۴۸ درصد از جمعیت واکسن زده اند و فقط ۱۵ درصد از این افراد دو دوز واکسن دریافت کرده اند که میبایست با آسیب شناسی و رفع موانع، زمینه را برای افزایش پوشش واکسیناسیون در این مناطق فراهم کرد.
گستردگی جغرافیا و شهرها و تنوع بافتی در خوزستان یکی از ویژگی هایی است که این استان را از سایر استان های کشور متمایز نموده است. لذا بنظر میرسد در مقایسه آمار و شاخص های مختلف - همچون وضعیت استانی واکسیناسیون- به تفاوت ها و ویژگی های مختص هر استان هم بایستی توجه شود.
امیدواریم اکنون که موجودی و تنوع واکسن ها در استان خوزستان به حد مطلوبی رسیده و تمامی امکانات و نیروی انسانی حوزه سلامت، ستادهای استانی و شهرستانی، بسیج، سپاه ، هلال احمر، گروه های جهادی و ... برای انجام واکسیناسیون سراسری بمنظور جلوگیری از ایجاد پیک جدید بیماری کرونا به صحنه آمده اند شاهد افزایش مراجعه و مشارکت هم استانی های عزیز در تزریق واکسن به عنوان مسئولیتی اجتماعی باشیم.