تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

نگوييد استقراض نكرديد

دولت رئیسی مدعی است طی دو ماه گذشته برای تامین هزینه های جاری کشور از بانک مرکزی و صندوق های مختلف استقراض نکرده، روزنامه آرمان ملی این ادعا را رد کرده است.

کد خبر: ۱۱۲۳۳۳
۱۰:۱۴ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰

نگوييد استقراض نكرديد

دیدارنیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد برخلاف ادعای دولت مبنی بر پرداخت هزینه‌های دو ماه گذشته بدون هرگونه استقراض از بانک‌مرکزی و در نتیجه جلوگیری از تورم اما کاهش معاملات بین‌بانکی و رشد نرخ سود در بازار بین‌بانکی گویای کاهش ذخایر مازاد آنها بود که در نتیجه دست‌درازی دولت به این ذخایر صورت گرفته و در نتیجه آزادسازی دارایی‌های بانک نزد بانک‌مرکزی چاره‌ای جز خلق پول برای متولی پولی و مالی کشور وجود نخواهد داشت که نتیجه‌ای جز تورم ندارد بنابراین به‌نظر می‌رسد مهمترین دستاورد مدیران اقتصادی دولت با پاک‌کردن صورت‌مساله محقق شده است.  کسری بودجه و در نتیجه استقراض از بانک‌مرکزی در سه سال اخیر مهمترین عامل در خلق پول و رشد نرخ تورم بوده است موضوعی که دولت سیزدهم از ابتدا فعالیت خود رویکرد اصلی خود را اجتناب از استقراض مطرح کرد و تیم اقتصاد دولت در دو ماهه گذشته از پرداخت هزینه‌های دولت بدون هرگونه استقراض خبر داده‌اند و معتقدند تداوم این روند می‌تواند غول تورم کشور را شکست دهد. درواقع در حالی مسئولان دولت عدم استقراض را به‌عنوان مهمترین دستاورد خود عنوان می‌کنند که بررسی گزارش اخیر بانک‌مرکزی نشان می‌دهد ظاهرا برخلاف این ادعا همچنان دولت به سمت بانک‌ها رفته است، به‌گونه‌ای که روند کاهشی روزانه تعداد معاملات بین‌بانکی و شیب ملایم صعود نرخ سود در بازار بین‌بانکی حاکی از آن است که سطح ذخایر مازاد بانک‌ها در بازار بین‌بانکی با کاهش شدید همراه بوده که در نتیجه رفتار مالی دولت محقق شده است به‌طوری‌که دولت برای تامین هزینه‌های خود به‌جای استقراض از بانک‌مرکزی که در نتیجه برداشت بیش از سقف تعیین شده عملا دیگر امکان برداشت از این بانک وجود ندارد از منابع بانک‌ها برداشت کرده که در نتیجه آن بانک‌های چاره‌ای جز اضافه برداشت از ذخایر موجود نزد بانک‌مرکزی نخواهند داشت. بنابراین در نتیجه کلی ماجرا چندان فرقی قابل مشاهده نیست و بانک‌مرکزی برای تامین اضافه‌برداشت‌ها و تبدیل داریی‌ها بانک‌ها چاره‌ای جز خلق پول ندارد. بنابراین تیم اقتصادی دولت باید دقت لازم را داشته باشد، تورم و رشد نقدینگی تنها محصول استقراض مستقیم از بانک‌مرکزی نیست و برداشت از ذخایر بانکی نتیجه‌ای جز تورم نخواهد داشت.

برچسب ها: بانک مرکزی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی