دیدارنیوز - شفقنا با انتشار عکسهایی از ایوان مدائن عراق، مطالبی را در این باره منتشر کرده است که خواندنی است.
ایوان مدائن، طاق کسری یا طاق خسرو، اسامی است که برای مرکز حکومتی ساسانی، در شهر تیسفون قدیم (در نزدیکی بغداد امروزی)، نامگذاری شدهاند. گفته می شود این کاخ یا در سده سوم میلادی توسط شاپور یکم و یا در سده ششم میلادی توسط خسرو یکم (انوشیروان) احداث شده باشد.
طاق کسری بقایای تالار بزرگ عهد ساسانی در محل تیسفون، عراق امروزی محسوب میشود، که جزء کاخ سلطنتی بزرگی، معروف به ایوان کسری بودهاست، این اثر تاریخی که بلندترین طاق خشتی دست ساخته انسان است ۳۶۵ متر طول و ۲۷۵ مترعرض دارد. این ایوان در محلهٔ جنوبی تیسفون موسوم به اسفانبر یا اسانبر واقع شده و بنیانگذار آن را شاپور اول ساسانی میدانند.
در ادامه با این اثر بصورت روند تاریخی-تصویری بیشتر آشنا میشویم و در انتها تصاویر شفقنا که به تازگی از این بنای تاریخی و قدیمی جهان گرفته شده اشاره می شود:





پ.ن: سلمان فارسی مدتی در این کاخ ساکن و حکمروایی میکرد و سپس در مجاورت آن بهخاک سپرده شد.








در سالهای اخیر، بر اثر جنگهای مداوم داخلی و عدم رسیدگی به این اثر تاریخی، این بنا متروک گشته است. با وجود اینکه اکنون بازدید از مجموعه طاق کسری برای عموم آزاد است، این اثر نیازمند توجه مسئولان ایرانی و عراقی برای مرمت و نگهداری است. عکسهایی از طاق کسری یا ایوان مدائن که در اردیبهشت ۹۷ توسط شفقنا گرفته شده به اشتراک گذاشته می شود:

زمانی که صدام درقدرت بود نه تنها اجازه بازرسی به کارشناسان یونسکو را نمیداد بلکه شرایطی فراهم کرد تا این اثر از فهرست آثار جهانی خارج شود، چراکه این اثر در تیسفون بوده و پایگاه و جایگاه ایرانیان را در دوره ساسانی نشان میدهد. مهمترین اقدامی که در این زمینه میتوان انجام داد تشکیل پرونده جهانی و طرح حفاظتی جدید است. هر چند که دولت عراق بعد از جنگ درگیر و دار مسائل اقتصادی و اجتماعی قرار دارد، کاوشهای باستانشناسی و حفاظت از این اثر تاریخی را در اولویت قرار نمیدهد اما ایران در قالب تفاهمنامههایی که در حوزه میراثفرهنگی منعقد میکند میتواند به این اثر جایگاه ویژهای ببخشد.