تیتر امروز

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

۷ آمریکایی که قصد سفر به افغانستان داشتند بازداشت شدند

۷ آمریکایی که با اسلحه و مهمات قصد سفر به افغانستان و قصد داشتند در عملیات تخلیه شهروندان افغانستانی کمک کنند بازداشت شدند.

کد خبر: ۱۰۷۷۹۴
۱۰:۳۵ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰

۷ آمریکایی که قصد سفر به افغانستان داشتند بازداشت شدند

دیدارنیوز - به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه "نیوز ویک"، با توجه به اطلاعات منتشره از سوی وزارت خارجه آمریکا، روز سه شنبه هفته گذشته پلیس دوبی هفت شهروند آمریکایی را در حالی که با یک هواپیمای خصوصی به همراه اسلحه و مهمات قصد داشتند به افغانستان سفر کنند در فرودگاه بین المللی دوبی بازداشت کردند.  

در اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا ادعا شده است که این افراد قصد داشتند در عملیات تخلیه شهروندان از افغانستان کمک کنند اما هیچ تاییدیه‌ای برای سفر خود نداشتند.  

آمریکا روز سه شنبه هفته گذشته (۳۱ اوت) آخرین هواپیمای نظامی خود را از فرودگاه کابل خارج کرد و به این ترتیب به ۲۰ سال اشغال نافرجام افغانستان و عملیات آشفته خارج کردن افراد از افغانستان پایان داد. در این عملیات هزاران نفر که اکثر آنها افغان‌های همکار آمریکا بودند از افغانستان خارج شدند.  

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از بازداشت چند شهروند آمریکایی و سپس آزادی آنها با خبر هستیم. به دلیل خصوصی بودن مساله، از اظهار نظر بیشتر در این مورد خودداری می‌کنیم.  

اخبار بازداشت این افراد با واکنش شدید ریچی تورس سناتور اهل نیویورک و نایب رئیس کمیته امنیت داخلی آمریکا روبرو شد. وی گفت: موضوع این گروه باید بسرعت مورد تحقیق قرار گیرد تا مشخص شود آنها دقیقاً برای انجام چه کاری قصد سفر به افغانستان را داشتند و آیا به گروه‌های داخلی که مرتباً قوانین فدرال آمریکا را نقض می‌کنند مرتبط هستند یا خیر.  

بر پایه این گزارش، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خاتمه طولانی‌ترین جنگ این کشور، ۱۷ روز تاریک و دلهره آور را برای آمریکایی‌ها و جهان و پایانی مرگبار و پر از درد و رنج را برای مردم افغانستان رقم زد تا در واقع پایان پروژه ناکام "ملت سازی" آمریکا را اعلام کند.  

آمریکا در طولانی‌ترین جنگ خود، نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ نفر از نظامیانش را از دست داد اما آنچه دولت بایدن را با چالش اساسی مواجه کرد، کشته شدن ۱۳ نظامی آمریکایی جوان در حمله انتحاری داعش در خارج از فرودگاه کابل است که بسیاری از آنها هنگام حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نوزاد بودند.  

بایدن در نخستین سخنرانی پس از خروج نیروهایش از افغانستان اذعان کرد که این جنگ به مدت دو دهه برای آمریکا روزانه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه داشت و واشنگتن با دو گزینه خروج یا افزایش منازعه نظامی روبرو بود.  

وی همچنین اذعان کرد روزانه ١٨ سرباز معلول از جنگ، در آمریکا خودکشی می‌کنند.

منبع: ایرنا
برچسب ها: افغانستان
ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
پرطرفدارترین ها