خبرگزاری رویترز از کشف یک مولکول در سم نوعی مار افعی بومی آمریکای جنوبی توسط پژوهشگران برزیلی خبر داد که میتواند نقش موثری در نابودی ویروس کرونا داشته باشد.
دیدارنیوز ـ متخصصان علوم آزمایشگاهی در برزیل به تازگی دریافتند یک مولکول در سم نوعی مار وجود دارد که مانع از تولید مثل و گسترش کروناویروس در سلولهای میمون میشود. این اولین گام احتمالی به سوی تولید دارویی برای مقابله با ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ است.
نتایج این مطالعه نشان داد که مولکول تولید شده توسط مار افعی موسوم به jararacussu، توانایی ویروس در تکثیر را در سلولهای میمون تا ۷۵ درصد مهار میکند.
متخصصان برزیلی اظهار داشتند: ما توانستیم در بررسیهای خود نشان دهیم این عنصر در سم مار میتواند یک پروتئین بسیار مهم از ویروس را کنترل کند.
این مولکول یک پپتید یا زنجیرهای از اسیدهای آمینه است که میتواند بدون آسیب رساندن به دیگر سلولها به آنزیم کروناویروس به نام PLPro متصل شود که برای تکثیر ویروس حیاتی است.
به گفته متخصصان، پپتید که پیش از این به دلیل ویژگیهای ضد باکتریایی خود شناخته شده است میتواند در آزمایشگاه تولید شود که نیازی به پرورش مار نیست.
به نقل از خبرگزاری رویترز، همچنین محققان در مراحل بعدی بررسیهای خود کارایی دُزهای مختلف مولکول و اینکه آیا میتواند از ورود ویروس به سلولها در گام اول جلوگیری کند مورد ارزیابی قرار خواهند داد. آنان امیدوارند بتوانند این ماده را در سلولهای انسانی آزمایش کنند، اما زمان بندی دقیقی در این رابطه ارائه نشده است.