قیمت طلا در بازارهای جهانی ریزش شدیدی را تجربه کرده و باید در انتظار اثر این ریزش در بازارهای داخلی نیز باشیم. افت قیمت روزانه طلا در ۲ روز کاری تا حدود ۵/۷ درصد نیز ثبت شد که سقوطی کم سابقه به شمارمی رود.
دیدارنیوز ـ فعالان بازار فلز گرانبها در حالی دیروز نرخ طلای ۱۸ عیار و انواع سکه را اندکی بیشتر از روز پیشین درج میکردند که نیم نگاهی به افت قیمت اونس جهانی داشتند. ثبت قیمتهای بالا در بازار طلای داخلی در برابر ریزش اونس جهانی به معنای دمیدن در حباب قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی است که تحت تاثیر نوسانهای دلار اتفاق میافتد و در چنین مواردی حتی یک خبر سیاسی – همچون اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به مذاکرات برجام – میتواند این حباب را به شدت تخلیه کند.
در آخرین معاملات بازار داخلی که روز دوشنبه به ثبت رسید نرخ طلای ۱۸ عیار اندکی بالا رفت و هر گرم طلا ۱۸ عیار با افزایش ۰.۱۵ درصدی، از ۱،۰۸۷،۴۰۰ تومان به ۱،۰۸۹،۱۰۰ تومان رسید. امروز سه شنبه با توجه به اخبار ادامه دار شدن سقوط شدید قیمت طلا در بازار جهانی باید در انتظار کاهش احتمالی قیمتها در بازار داخلی نیز باشیم.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با تیتر سقوط آزاد شبانه طلای جهانی درباره چشم انداز بازار فلزگرانبها نوشت؛ نرخ طلای جهانی در آغاز هفته در پاسخ به انتظارات از برنامه ریزیهای توقف محرکهای پولی فدرال رزرو، افتی کمسابقه را تجربه کرد. شکست طلا با اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو مبنی بر عدم آمادگی بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش نرخ بهره آمریکا بود؛ چرا که همچنان بهبود کامل از پاندمی ایجاد نشده است.
فلز زرد بعد از آنکه گزارش مشاغل ایالات متحده فراتر از انتظارات اعلام شد، انتظارات برای تسریع در فرآیند توقف محرکهای پولی موجب شد طلای جهانی پایان هفته گذشته را نزولی و در کانال هزار و ۷۶۰ دلار به پایان برساند. آغاز هفته نیز برای فلز گرانبها نزولی ثبت شد. در ابتدای روز دوشنبه، فلز زرد از همان ابتدا، روند نزولی خود را با شدت بیشتری ادامه داد تا جایی که در مدت یک ساعت، حدود ۴ درصد از ارزش خود را از دست داد و برای نخستین بار در ۴ماه گذشته به زیر هزار و ۷۰۰ دلار رسید.
در ادامه، اما طلا با جبران بخشی از این ضرر، توانست به کانال هزار و ۷۳۰ دلاری برسد. اونس طلا بعد از این بازگشت ۳/ ۱ درصد افت قیمت روزانه را به ثبت رساند. اما در قالبهای زمانی یک ماهه و یکساله همچنان برای معاملهگران سرمایهگذاری زیانآور بود. بازدهی ماهانه برای طلا با این تغییر قیمتی تا عصر روز دوشنبه ۷۴/ ۳ درصد منفی بوده است در بازه سالانه نیز این فلز گرانبها با افتی نزدیک به ۳۰۰ دلار، ۵/ ۱۴ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
تحلیلگران فنی نوشتند که طلای جهانی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹ زیر خط روند صعودی بلندمدت خود قرار گرفت. این اتفاق نیز به موج نزولی طلا کمک کرد. همچنین طلای جهانی با از دستدادن ناحیه حمایتی هزار و ۷۵۰ دلاری که اکنون به مقاومتی مهم تبدیل شده است، در مسیر پیشروی خود ناحیه مقاومتی هزار و ۶۷۵ دلار به ازای هر اونس را دارد. در بازار فیزیکی طلا در هند نیز که یکی از قطبهای تولید و مصرف طلا در جهان به شمار میرود، قیمتها شاهد افت بودند و دادو ستد در این بازار در سطح پایینی قرار گرفت.