به نقل ازپایگاه خبری شهر، پیروز حناچی در آیین افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای مدیریت شهری منطقه ۹ در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشهای آنان پاسخ داد. حناچی گفت: پایتخت رابه نسبت قیمتهای سال ۱۳۹۵ حدود ۴۰درصد ارزانتر اداره کردیم.
دیدارنیوز ـ شهردار تهران در پاسخ به این سوال که «به نظر پیروز حناچی تاریخ در مورد او چه قضاوتی خواهد کرد» گفت: مرحوم قیصر امین پور شعر معروفی دارد که میگوید «گاهی چقدر زود دیر میشود!» زمان خیلی سریع گذشت و شرایط ما سختترین شرایط دوره معاصر بود. همزمانی تحریمهای ظالمانه، شرایط کرونا و تعطیلات اقتصادی ناشی از این دو پدیده شرایط خاصی را در شهرداری تهران به وجود آورده بود. از سوی دیگر قولهایی به مردم داده بودیم که باید آن را اجرا میکردیم. ما به قول هایمان عمل کردیم و ثابت کردیم میتوان شهر را نفروخت، اما آن را اداره کرد. میشود با حفظ ارزش ها، شهر را اداره کرد. ما به نسبت قیمتهای سال ۹۵ شهر را ۴۰درصد ارزانتر اداره کردیم.
حناچی به ماه محرم و سیاه پوش شدن پایتخت اشاره کرد و افزود:معمولا از زمان شروع سیاه پوش کردن شهر تا زمانی که این موضوع نمود پیدا کند، ۵-۶ روز طول میکشد. سیاه پوش شدن شهر از عصر جمعه در برنامه ما بود چرا که معتقدیم نباید فضای شور و شعف را از دست بدهیم. چون ایام عید قربان، عید غدیر، فاصله بین این دو عید و ایام مباهله بود، بعضی از شهرداران زودتر شروع کرده بودند که اعلام کردیم از عصر جمعه اقدامات مورد نیاز برای استقبال از ماه محرم آغاز شود.
پیروز حناچی افزود: تلاش کردیم که شیوه متفاوتی در اداره شهر به نمایش بگذاریم و این ناشی از آرای مردم بود. میزان مشارکت مردم در پنجمین دوره مدیریت شهری رکورد شکنی بود و باید تاثیرات خودش را میگذاشت. به اعتقاد من در آینده این دوره را میتوان با دورههای قبل و بعد مقایسه کرد. البته مشک آن است که خود ببوید نه آن که عطار بگوید.
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که پیروز حناچی برای چه موضوعی در شهرداری دلش تنگ میشود؟ گفت: تفاوت عرصه مدیریت شهری و شهرداری با دولت این است که آنچه اراده و برنامه ریزی میشود، خیلی زود به منصه ظهور گذاشته شده و زودتر از دولت و طرحهای عمرانی به بهره برداری میرسد. این خدمت در حوزه مدیریت شهری را شیرین میکند.
او ادامه داد: اگر تصمیمات درست و به جا گرفته شده باشد زود تاثیرات آن مشخص میشود و برعکس این موضوع نیز اتفاق میافتد. تلاش کردیم در این دوره با استفاده از حداکثری متخصصان با مبانی نظری روشن، چشم انداز تعریف شده در سندهای بالادستی (طرح جامع و تفصیلی) شهر را به سمت برنامه محور بودن حرکت دهیم و فکر میکنم تا حدود زیادی در این موفق بودیم و امیدواریم مرضیه رضای حق و مردم شریف باشد.
او با اشاره به افتتاح طرحهای منطقه ۹ تاکید کرد: تفاوت در طرحهای امروز قابل مشاهده بود. به عنوان مثال میدانگاهی که مقابل مسجد علی اکبر در خیابان هاشمی و مجموعههای فرهگی و ورزشی تحت عنوان مجموعه کوثر افتتاح شد از جمله این طرحها بود. مجموعه کوثر از سال ۸۹ شروع شده بود که خوشبختانه به بهره برداری میرسد.
شهردار تهران گفت: ضمن آن که کارهای اجتماعی که با استفاده از رنگ در سطح شهر شده است نیز متفاوت است. یکی از اقدامات عمرانی این منطقه زیرگذر استاد معین بود. منطقه استاد معین از مناطق بن بست تهران بود که دسترسی به آن دشوار بود، اما با این زیرگذر دسترسی به استاد معین را آسان کرد و مهمتر آن که با همکاری نیروهای مسلح و وزارت دفاع قسمت جنوبی استاد معین به سمت جی باز شد.
شهردار تهران ادامه داد: با نگاه اجتماعی فضای متفاوت تری را در شهر ایجاد کرده است. بخشی از این فضا به محل تفرجگاهی مردم تبدیل شده که در ساعات بعد از ظهر مستقیما مورد استفاده قرار میگیرد و بخش دیگر توسعه قلمروی عمومی است. منطقه ۹ و ۱۰ جزو مناطق پرتراکم و کم خدمات ستند که تلاشهای ویژهای در این دوره برای رفع این نقیصه انجام دادیم.
حناچی در پاسخ به این سوال که بیش از ۳۰ ماه شهردار تهران بودید. قبل از قبول این مسئولیت فکر چه موضوعی را نمیکردید که در این دو سال اذیت و خسته تان کرد؟ گفت: شهرداری تهران در مقیاس جغرافیایی معین (محدوده استان) یکی از بزرگترین سازمانهای اجرایی کشور است. دستگاه دیگری به این عظمت نداریم و به جهت تناسب تشکیلاتی به اندازه ۵ وزارتخانه است. اداره، تاثیرگذاری و تغییر ریل گذاری در شهرداری تهران کار سادهای نیست. باور مجموعه به این که میتوان تغییر ایجاد کرد انرژی زیادی میبرد. تلاش کردیم در این دوره این اتفاق بیفتد.
شهردار در پاسخ به این پرسش که پس از شهرداری در کجا مشغول به کار خواهید شد؟ تاکید کرد: من استاد دانشگاه تهران هستم. برمی گردم به دانشگاه، چون دورهای برای بازپروری من است. من از سال ۹۲ مشغول بودم و نیاز به استراحت دارم.
او در پاسخ به این سوال که اگر مدیریت جدید نیاز به تجربیات شما داشته باشد، همکاری میکنید؟ گفت: مطمئنا ذکات علم نشر آن است و ما وظیفه داریم هر کمکی از دستم بر میآید انجام خواهم داد.
پیروز حناچی در پاسخ به این سوال که به دور از جایگاه اجتماعی به عنوان شهروند تهران از شهردار آینده تهران چه توقعی دارید؟ تاکید کرد: یکی از نقیصههای کشور ما نقد منصفانه است. هر دورهای میتواند نقاط مثبت زیادی دارد و ممکن است نقاط ضعف هم داشته باشد. شاید فرق فرنگیها با ما این است که با دیدن نقاط ضعف کل نقاط مثبت را کنار نمیگذارند.
او ادامه داد: باید فقط نقاط ضعف را کنار بگذاریم و دیگر آن را تکرار نکنیم. فکر میکنم راه آینده این است که نقد منصفانه به یکدیگر داشته باشیم و جوانمردی کنیم. حضرت سیدالشهدا میفرماید «اگر دین ندارید به آخر هم اعتقاد ندارید آزاد مرد باشید.» جوانمردی و عیّاری آدم را عاقبت به خیر میکند و همه باید در این راه قدم برداریم.
حناچی گفت: اگر این کار را نکنیم و به واسطه ۱۰ درصد خطا ۹۰درصد اقدامات درست را کنار بگذاریم همیشه درجا خواهیم زد. شاید فرق آنهایی که سریع پیشرفت میکند با ما این است که با نقد منصفانه با هم برخورد میکنند. باید نقاط مثبت را تداوم ببخشیم و اگر نقیصهای وجود دارد با جوانمردی با آن برخورد کرد. این موضوع مصداق نیاز ندارد به روحیات خودمان که نگاه کنیم به این نقد عادت داریم که با دیدن یک نقیصه کل تجربه را زیر سوال میبریم. در حالی که هر تجربهای میتواند نقاط مثبت و منفی داشته باشد.