تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

جنجال در مورد دونده نامیبیایی؛ او یک زن نیست!

مارسین اورباس، دونده سابق لهستانی، از عملکرد کریستین امبوما، ورزشکار نامیبیایی که هایپراندروژی است و مجبور است در مسابقات ۲۰۰ متر شرکت کند، به شدت انتقاد کرد.

کد خبر: ۱۰۳۳۴۵
۱۲:۳۴ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۰

جنجال در مورد دونده نامیبیایی؛ او یک زن نیست!

دیدارنیوز - یکی از موضوعات مناقشه برانگیز در دو و میدانی بار دیگر بحث برانگیز شده است. در تست‌های رقابت‌های ۲۰۰ متر بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو، یکی از نفرات برتر کریستین امبوما، زن دونده‌ای از نامیبیا، است. او در مرحله نیمه نهایی رکورد ۲۱.۹۷ را ثبت کرد. او ۱۸ ساله است و یکی از ورزشکارانی است که مبتلا به هایپرآدرونژنیسم است. وضعیتی که در آن بدن بیش از حد طبیعی هورمون‌های تولید شده توسط تستوسترون را دارد.

امبوما که توسط دوومیدانی جهانی مجبور به رقابت در مسابقات سرعت شده است، هیچکس را نسبت به عملکرد خود بی تفاوت نگذاشت و انتقادات زیادی نیز از حضور او در این رقابت‌ها شده است. یکی از سرسخت‌ترین منتقدان امبوما مارسین اورباس، دونده سابق لهستانی، است که ممکن است رکورد ۲۰ ثانیه (۱۹.۹۸) خود را از دست بدهد.

اورباس گفت: "من می‌خواهم درخواست کنم تا از امبوما یک آزمایش کامل صورت بگیرد تا مطمئن شویم که او یک زن است.

این دونده لهستانی معتقد است که مشکل به راحتی قابل تشخیص است. اورباس گفت: "مزیت تستوسترون بیشتر امبوما نسبت به سایر شرکت کنندگان با چشم غیر مسلح هم دیده می‌شود. در ساختار بدن، حالت حرکت، تکنیک، در عین حال در سرعت و استقامت هم به شدت مشخص است. 

اورباس وضعیت فیزیکی و قدرت امبوما را با وضعیت فیزیکی که خودش در ۱۸ سالگی داشته مقایسه می‌کند: "او پارامتر‌های یک پسر ۱۸ ساله را دارد. در مورد من، من در آن سن رکورد ۲۲.۰۱ را داشتم. او رکورد ۲۱.۹۷ را در توکیو ثبت کرد.

از نظر اورباس این بی عدالتی است که امبوما به دلیل این وضعیت هورمونی با راحتی رکورد‌های جهانی را بشکند: "با پیشرفت و بهبود در تکنیک خود، او به زودی از رکورد ۲۱.۰۰ در ۲۰۰ و ۴۷.۰۰ در ۴۰۰ عبور خواهد کرد. ما همچنان فکر می‌کنیم که این کار عادلانه و در شرایط برابر است، اما این قطعا بی عدالتی آشکار و گستاخانه علیه زنان است. 

به همین دلیل اورباس درخواست آژمایش گرفتن از امبوما را دارد: "اگر او سطح تستوسترون بالاتری نداشت پس همه چیز طبیعی و نرمال است؛ و با وجود این او مجاز به شرکت در المپیک و رقابت با زنان است؛ و اگر چنین نبود، او باید از درمان کاهش تستوسترون استفاده کند. تا آن زمان نباید اجازه داده شود او در چنین فضایی رقابت کند. 

منبع: ورزش 3
برچسب ها: المپیک توکیو
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی