تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
در یک بررسی ۲۰ ساله عنوان شد

پنج میلیون مرگ‌ومیر در سراسر دنیا به علت دمای هوا

پژوهش مشترک دکتر علیرضا انتظاری، عضو هیات علمی گروه آب و هواشناسی و ژئومرفولوژی و دکتر فاطمه میوانه، محقق پسادکتری دانشگاه حکیم سبزواری با پژوهشگران استرالیایی تحلیل جهانی و منطقه‌ای و ملی مرتبط به دمای نامطلوب محیط با مرگ و میر را از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ طی یک مدل سازی بررسی کرده است.

کد خبر: ۱۰۲۶۲۲
۱۷:۲۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

 مرگ‌ومیر 5 دمای هوا و مرگ و میر میلیونی در دنیا

دیدارنیوز ـ برای مدل سازی، داده‌های سری زمانی مربوط به مرگ و میر (۱۳۰ میلیون مرگ و میر در سراسر جهان) و دمای محیط از ۷۵۰ مکان در ۴۳ کشور و پنج متا پیش بینی در یک شبکه‌بندی جمع آوری و از طریق استراتژی تجزیه و تحلیل سه مرحله‌ای ارتباط درجه حرارت و مرگ و میر برای هر مکان با استفاده از رگرسیون سری زمانی اجرا و یک مدل رگرسیون چند متغیره بین برآورد‌های خاص مکان و پیش بینی‌های مرگ و میر طراحی شد.

شبکه‌بندی‌ها بر اساس تقسیمات منطقه‌ای سازمان ملل مد نظر قرار داده شده است. حدود ۵ میلیون از مرگ و میر‌ها در سراسر جهان (۸.۵۲ درصد مرتبط با دما‌های نامطلوب حداقل و ۹۱ درصد مرتبط با دما‌های نامطلوب حداکثر) در نتیجه درجه حرارت‌های نامطلوب رخ داده است.

نتایج همچنین گویای این واقعیت است که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۷۴ مرگ و میر ناشی از اقلیم وجود داشته که از حیث پراکنش جغرافیایی متفاوت بوده است. حدود ۴۹ درصد از این مرگ و میر‌ها متعلق به آسیا بوده است. در اروپای شرقی بیشترین میزان مرگ و میر بیش از حد مربوط به گرما و در جنوب صحرای آفریقا بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از سرما است.

از سال ۲۰۰۰-۲۰۰۳ تا ۲۰۱۶-۲۰۱۹، نسبت جهانی مرگ و میر ناشی از سرما با ۰.۵۱- درصد تغییر کرده و نسبت مرگ و میر جهانی ناشی از گرما ۰.۲۱ درصد افزایش یافته است که منجر به کاهش خالص نسبت کلی مرگ و میر می‌شود. بیشترین کاهش در میزان کلی مرگ و میر در جنوب شرقی آسیا رخ داده است.

همچنین نتایج حاصل از این پژوهش بین المللی در مقاله‌ای با عنوان: Global, regional, and national burden of mortality associated with non-optimal ambient temperatures from ۲۰۰۰ to ۲۰۱۹: a three-stage modelling study در نشریه The Lancet Planetary Health از مجموعه نشریات The Lancet (IF: ۷۹.۳۲۱) که دارای ضریب تاثیر ۱۹.۱۷۳ و در ردیف مجلات Q۱ است، به چاپ رسید.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، لینک این مقاله از طریق آدرس اینترنتی زیر قابل دسترسی است:

https://doi.org/۱۰.۱۰۱۶/S۲۵۴۲-۵۱۹۶ (۲۱) ۰۰۰۸۱-۴
کد خبر

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی