بازاریان تهران صبح امروز در اعتراض به رکود حاکم بر بازار، گرانی نرخ ارز و کمبود مشتری با بستن مغازههای خود دست از کار کشیدند و تجمع مسالمتآمیزی برگزار کردند. در عین حال حضور برخی از جریانهای سیاسی در این حوادث و حمایت رسانهای برخی سایتها و خبرگزاریهای وابسته به نهادهای خاص از این اعتراضات، نسبت به اهداف سازماندهندگان این گونه اقدامات ایجاد شک و شبهه میکند.
بنابر گزارشهای دریافتی، ابتدا پارچهفروشان و بازاریان راسته بازار بزرگ و چارسوق و سرای قیصریه اقدام به بستن مغازههای خود کردند و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازهها دست از کار کشیدند.
پلیس نیز در صحنه حضور داشت و با ایجاد نظم و آرامش، زمینه تجمع مسالمتآمیز و صنفی بازاراریان را فراهم کرده بود.
در بازار امین حضور نیز که محل فروش لوازم خانگی است برخی از بازاریان میگویند به خاطر اینکه نمیدانیم سرنوشت دلار چه میشود یا جنس به مشتری نمیفروشیم و یا ابتدا پیش دریافتی از او میگیریم و با او شرط میکنیم که اگر جنس مورد نیاز از سوی کارخانه گرانتر شد، باید تفاوت قیمت را نیز قبول کند. در این شرایط نمیتوانیم جنسهای موجود را به مردم بفروشیم چون نمیدانیم برای تامین اجناس فروخته شده براساس چه نرخ دلاری باید کالا خریداری کنیم.
گزارش خبری ایرنا
خبرگزاری ایرنا در گزارشی از وضعیت بازار تهران نوشت: گروهی که گفته می شود از کسبه و بازاریان تهران هستند، امروز - دوشنبه - مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تجمع کرده و خواستار رفع برخی مشکلات صنفی و اقتصادی خود شدند.
دراین میان برخی افراد با سوء استفاده از فضای موجود ضمن سردادن شعارهایی قصد ایجاد تنش، درگیری و همچنین تخریب اموال عمومی و شخصی را داشتند که نیروهای انتظامی با اقدامی به موقع از آن ممانعت کردند. پلیس برای برخورد با این افراد و پراکنده کردن آنها که با ایجاد سر و صدا و درگیری اقدام به سنگپرانی علیه ماموران می کردند، در لحظاتی مجبور به استفاده از گازاشک آور شد.
در حال حاضر و با توجه به اقدام به موقع و موثر نیروهای پلیس، تجمع پایان یافته و شرایط عادی برای تردد و فعالیت شهروندان در محدوده میدان بهارستان حاکم است.
اظهارات رئیس اتاق اصناف ایران
درهمین ارتباط، «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف ایران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، رخدادهای اخیر بازار تهران را «سازمان یافته» دانست و گفت: دستهای پیدا و پنهانی به دنبال بر هم زدن بازار هستند و سرچشمه این حرکت ها در خارج از بازار است.
فاضلی افزود: تجمع های صنفی حق اصناف و بازار است و اصناف می توانند چنین تجمع هایی را در قالب اتحادیهها و با اخذ مجوزهای قانونی، در جهت تامین مطالبات صنفی خود برگزار کنند.
وی اظهار داشت: آنچه دیروز بعداز ظهر و امروز صبح در بازار تهران اتفاق افتاده، متفاوت از این روند است؛ عدهای خاص وارد بازار می شوند و در اصل به بازار حمله می کنند، می خواهند بازار را تحریک کنند تا بازار تعطیل شود.
کریمی اصفهانی: بازار تهران بعد از ۴۰ سال بسته شد
مشرق نیوز از این تجمعات گزارشی تصویری منتشر کرده است که در شرح آن تصاویر نوعی حمایت ضمنی از تجمعات دیده می شود:
بازاریان تهران صبح امروز در اعتراض به رکود حاکم بر بازار و گرانی نرخ ارز با بستن مغازه های خود دست از کار کشیدند.