تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفضل فاتح از روحانی خواست تیم اقتصادی خود را تغییر دهد و با نخست وزیر امام مشورت کند

پیشنهاد فاتح، نقد تسنیم، توضیحات انصاف‌نیوز

ابوالفضل فاتح مشاور رسانه‌ای میرحسین موسوی که اکنون در انگلیس اقامت دارد در یادداشتی از دکتر روحانی خواست که در تیم اقتصادی خود تغییراتی را ایجاد کند و از جمله با میرحسین موسوی نخست وزیر امام در مسائل اقتصادی مشورت کند. این اظهارات با نقد خبرگزاری تسنیم مواجه شد.

کد خبر: ۳۲۱۴
۰۰:۳۹ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - در اینجا این نوشته دکتر «ابوالفضل فاتح» را به همراه نقد تسنیم و توضیحات انصاف نیوز می‌خوانید.

متن یادداشت ابوالفضل فاتح و تقاضا از رییس جمهوری برای تغییر تیم اقتصادی

بسمه تعالی 

شرایط اقتصادی و بحران و بی ثباتی در بازار، نگرانی های عمده ای را در قشرهای مختلف کشور دامن زده است. بخشی از این بحران جهانی و مشمول بسیاری از کشورهای است. اما آنچه ما در ایران با آن روبرو هستیم، به اعتقاد کارشناسان محصول ضعف در بنیان های اقتصادی کشور، ضعف کارشناسی، شکاف های داخل سیستم و فشار های زائد الوصف به همراه توطئه های خارجی است. در این حال دولت های موفق، دولت هایی هستند که بنوانند بحران ها را مدیریت کرده و از ظرفیت های موجود حداکثر بهره را برای مدیریت و ثبات داخلی به کار بندند.

نگارنده متخصص اقتصادی نیست اما بعید می داند شرایط فعلی از شر ایط دوران جنگ که هم کشور در محاصره حد اکثری خارجی و توطئه گروهک ها بود و هم اکثر منابع داخلی یا تخریب شده بود و یا در معرض تخریب بود و بخش اعظم سرمایه ملی نیز باید مصروف امر پر هزینه جنگ می شد، دشوارتر باشد.

در مقایسه با آن دوران چند تغییر مهم را ملاحظه می کنیم:

• در شرایط جنگ، کل سیستم و نهاد های بالادستی کشور دارای نگاه استراتژیک، متحد و در جهت تقویت بنیان های مدیریت کشور بود.
• وفاق و اتحاد ملی در حداکثر ممکن قرار داشت و اعتماد ملی به حکومت بی نظیر بود
• دولت دفاع مقدس ، مدیریتی کارآمد در عرصه استراتژیک و اجرا را متجلی ساخته بود
• مدیران کشور عموما مدیرانی سالم، متدین، وفادار به ارزش های انقلاب و آشنا با دردهای مردم بودند.
• فساد و تباهی و باندبازی و اختلاس و بی اعتقادی به سرنوشت کشور در سطح مدیریت دیده نمی شد و یا اگر وجود داشت، موارد نادری بود.

نگاهی اجمالی به واقعیت های ناهنجار فعلی و دیدگاه های کارشناسان در این خصوص، گواهی می دهد که در همه هفت مولفه ی مطروحه ی بالا دچار ایراد اساسی هستیم و متاسفانه نگاه استراتژیک و تدبیری بر اصلاح امور دیده نمی شود، بلکه غمگنانه شکاف های درون سیستمی نیز بیداد می کند. ای کاش تا دیرتر نشده در موارد پیش گفته تجدید نظر و اصلاح فوری صورت پذیرد.

جریان هایی نیز علنا در اندیشه اسقاط دولت هستند و هم پیمان با فشار خارجی، در اقتصاد داخلی اخلال می کنند و همزمان از نظر روانی با رسانه های بزرگی که در اختیار دارند جو ناامیدی و یاس را بر کشور تحمیل کرده و در دل های مردم اضطراب و دلواپسی زائد الوصفی را تزریق می کنند.

قطعا در عرصه هایی از اقتصاد پیشرفت هایی داشته ایم. اما این جا سحن از کاستی هاست. هیجکس منکر فشار های خارجی و اخلال داخلی در تشدید کاستی ها و جنگ روانی نیست، اما این دیدگاه وحود دارد که کشور می تواند بهتر مدیریت شود. متاسفانه از عملکرد مدیران فعلی اقتصاد کشور این ارزیابی وحود دارد که حتی با کاهش فشار خارجی، بعید است کاری به پیش برده شود. رییس جمهور محترم حتما به اتهام ناکارآمدی به دولت و جریان تندی که ممکن است منجر به انفجار داخلی و اسقاط دولت شود پی برده اند. مردم مایل به بهبود اوضاع هستند و در مسیر اصلاحات در کنار رییس جمهور خواهند بود. مدیریت بحران ، فلسفه هر دولتی است و شاید بهترین اقدام در این شرایط تغییر فوری و کامل تیم اقتصادی دولت باشد. این مدیران قطعا لیاقت هایی داشته وزحماتی کشیده اند اما در شرایط فعلی سیاست هایشان پاسخ نداده است. این انتظار وجود دارد که مدیرانی به کار گمارده شوند، که با خلاقیت و قاطعیت توان عبور از بحران و تغییر شرایط به نفع ثبات را داشته باشند. با توجه به ظرفیت های داخلی، چنین امری ممکن است. برای این منظور به نظر می رسد موارد ذیل میتواند راهگشا باشد:

• حضور علنی تر و جدی تر آقای رییس جمهور در صحنه و پذیرش وجود بحران و بخشی از مسئولیت های شرایط جاری

• در صورت امکان تیم فعلی اقتصادی، داوطلبانه و برای کمک به دولت و کشور و باز کردن دست رییس جمهور محترم رسما استعفا دهد یا رییس محترم جمهور تغییر این تیم را مد نظر قرار دهند. کشور از شخصیت های دارای دانش اقتصادی و توان مدیریتی در تراز حل مشکلات فعلی بی بهره نیست. این به مصلحت ملک و ملت است.

• علاوه، نیازمند وضع ایده، سبک و سیاست های اقتصادی جدید و نقشه ی راهی به آینده با بهره گیری از عقل جمعی صاحبان دانش اقتصادی هستیم تا بیش از این سرمایه اجتماعی هدر نرود.

• در راس برنامه ها ارائه بسته ی حمایتی از اقشار ضعیف تر جامعه اولویتی حیاتی است تا در زیر چرخ تورم افسار گسیخته فعلی له نشوند.

• تجربه های دولت دوران دفاع مقدس و دیگر کشورها برای عبور از چنین بحران هایی بسیار موثر و راهگشاست. ای کاش آقای رییس جمهور برای مصلحت کشور، معذوریت های سیاسی را کنار گذاشته و راهی برای مشورت با نخست وزیر دفاع مقدس باز کنند. ایشان با داشتن ایده، بینش و سبک متناسب با زمان جنگ و بهره گیری از مدیران توانمند در بدترین شرایط ، کشور را به گونه ای اداره کرد که شیرینی های آن هنوز در ذائقه ها باقی است. کشوری که جنگی با ان عظمت را اداره کرد، از شرایط امروز هم با تدبیر می تواند عبور کند.

• نسبت به گشایش و امن کردن فضا برای بازگشت سرمایه های خارج از کشور باید راهی اصولی و اطمینان بخش پیدا کرد. این اقدام نیازمند همکاری نهادهای خاص است. با تعریف سیاهی که از هموطنان مهاجر فعلا در دستگاه های امنیتی و سیاسی ما وجود دارد و در تریبون های خاص نیز تشدید می شود، به دست خود کشور را از یکی از عظیم ترین منابع فکری، علمی، تکنولوژیکی و درآمدی محروم کرده ایم. با فضای موجود، کمتر مهاجری جرات خدمت به میهن را پیدا می کند.

• نمی توان نقش جنگ روانی را در بالا گرفتن بحران انکار کرد، اما در این حال نمی توان همه چیز را ناشی از جنگ رواتی دانست. بخشی از مشکلات فعلی، واقعی و تهدیدی معنی دار است که کل نظام و کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا انتظار می رود، همه قوا و نهادهای کشور به کمک دولت برای عبور از بحران بشتابند و شکاف ها و رقابت های سیستمی را کنار بگذارند. از شرایط فعلی می توان به نفع انسجام و وحدت داخلی و بسیج امکانات استفاده کرد و با برنامه ای صحیح، بخشی از بحران ها را کنترل نمود. تصور نشود انتقام جویی، رقابت داخلی و یا فرض اخلال در کار و تهدید موجودیت دولت که متناسفانه زمزمه هایش در برخی محافل رسمی شنیده می شود، تقویت رقبا را به دنبال خواهد داشت، بلکه ممکن است به خسارتی بزرگتر برای همه منجر شود. به ویژه در چنین شرایطی، به تملق های دوستان نادان و دشمنان دانای ظاهر الصلاح نمی توان دل خوش کرد. آنها سالهاست دلسوزان حقیقی را به حاشیه رانده و حذف کرده اند و نااهلان زمینه برای ضربه بزرگ آماده می کنند.

• می توان با مردم شریف ایران ، صادقانه و صریح صحبت و واقعیت ها را منتقل و در اقدامی بسیار مهم از مردم برای عبور از این شرایط، تقاضای کمک کرد. بخش اعظمی از جنگ را مردم اداره کردند. اگر مردم بدانند عزمی جد ی برای اصلاح امور و رفع تضاد منافع وجود دارد و اعتماد اجتماعی و امید به دولت و حکومت بازسازی شود، بسیاری از مردم با از خود گذشتگی، سرمایه های خود را برای اصلاح زخم های فعلی کشور مرهم خواهند کرد و مانع التهاب بازار خواهند شد. مردم صاحبان اصلی انقلاب و کشور و علاقمند به عزت آن هستند.

والسلام
ابوالفضل فاتح
۲۴ خرداد ماه ۱۳۹۷

نقد خبرگزاری تسنیم بر سخنان فاتح: ۷ جمله فریبنده «ابوالفضل فاتح» در یک پاراگراف

خبرگزاری تسنیم، ۲۲ خرداد ۱۳۹۷: مسئول رسانه‌ای ستاد موسوی در سال ۸۸ در یادداشتی ۲۴۸ کلمه‌ای که در یک سایت اصلاح‌طلب منتشر کرده، دست کم ۷ جمله فریبنده گفته که خبرنگار تسنیم به این ناواقعیت‌ها با ذکر مصادیق اشاره کرده است.

ابوالفضل فاتح مسئول رسانه‌ای ستاد میرحسین موسوی و مدیر مسئول اسبق ایسنا، در یادداشتی ۲۴۸ که به تازگی در یک سایت اصلاح طلب به بهانه رفع حصر منتشر کرده، تقریباً ۴۵ کلمه راست و ۱۵۹ کلمه فریبنده به کار برده؛ نکته جالب در این میان این است که چگونه یک شخص رسانه‌ای این حجم از جملات فریبنده را در قالب یادداشت، منتشر می‌کند و از آن سو ساختار رسانه‌ای کشور هم به او اجازه می‌دهد چنین کاری را انجام بدهد.

هفت نمونه از جملات فریبنده “ابوالفضل فاتح”، با ذکر مصادیق خلاف آن در زیر اشاره شده است:

۱- فاتح در این یادداشت کوتاه آورده که “آقایان مهندس موسوی و کروبی بارها مورد تایید امام قرار گرفته”. اولاً نامه امام به میرحسین موسوی بعد از استعفای وی در سال ۶۷ موجود است که رهبر کبیر انقلاب با لحن تندی خطاب به موسوی می‌نویسند: “جناب آقای موسوی نخست‌وزیر محترم، نامه‌ استعفای شما باعث تعجب شد. حق این بود که اگر تصمیم بدین کار داشتید، لااقل من و یا مسئولین رده بالای نظام را در جریان می‌گذاشتید. در زمانی که مردم حزب‌الله برای یاری اسلام فرزندان خود را به قربانگاه می‌برند، چه وقت گله و استعفا است؟…۱۵/۶/۶۷” گذشته از آن حضرت امام در انتهای وصیت‌نامه فرمودند “میزان حال فعلی افراد است”.

۲- ادعای بعدی فاتح این است که موسوی و کروبی “برای حفظ میراث امام و ارزش‌های بنیادی انقلاب و حقوق اساسی مردم و مبارزه با فساد بنیان کن ایستادند و جز اجرای بی تنازل قانون اساسی مطالبه‌ای نداشته‌اند.” اولا این دو نفر هیچگاه خودشان نگفتند هدفشان از شرکت در انتخابات حفط میراث امام(ره) است بلکه هدفشان برگرداندن میدان قدرت به اصلاح‌طلبان بود و چرا وقتی در دوره اصلاحات مبنایی‌ترین اصول اندیشه امام خمینی زیر سوال می‌رفت آنها اقدامی نکردند؟ چرا حتی زمانی که  بعد از آشوب‌های ۸۸ تمثال امام راحل به آتش کشیده شد، اعلام برائتی از آنها صادر نشد و در فاصله انتخابات ۸۸ تا حصر، از این دو نفر کمتر صحبتی از امام و انقلاب می‌شنیدیم و حرف‌هایشان رنگ و بوی براندازانه داشت نه فساد بنیان‌ کن!

یکی از ارزش‌های بنیادی انقلاب، “عاشورا” بود که به با اصرار سران فتنه این باور مقدس شیعیان دستخوش هتک حرمتی بی‌سابقه شد امام بازهم در اقدامی ناباورانه، هتک حرمت کنندگان به عاشورا توسط موسوی “مردم خداجو” نام گرفتند.

۳-  اجرای بی تنازل قانون اساسی که فاتح به آن اشاره کرده است، زمانی معنا پیدا می‌کند که کاندیدای معترض به نتیجه انتخابات، اصول قانون اساسی مانند شورای نگهبان و قوه مجریه‌ی برآمده از رای ملت را بپذیرد نه اینکه اعتراض خود را به جای آنکه از مجاری قانونی پی‌گیری کند، به کف خیابان‌ها  بکشاند و ۸ ماه کشور در التهاب به سر ببرد.

۴- فاتح به همین مقدار جمله ناواقعیت بسنده نکرده و نوشته است: “شعار نادرست «اصل نظام نشانه است» بهانه‌ای بیش نیست و ربطی به آنان ندارد” البته کسی هم مدعی نشده که شعار اصل نظام نشانه است بهانه برای حصر بوده که ۲۰ ماه پس از آشوب‌ها صورت گرفت بلکه رفتارهای موسوی و کروبی کار را به جایی رساند که به اصل نظام و تمام مقدسات هتک حرمت شد؛ نمونه آن بی‌حرمتی به امام حسین در روز عاشورا یا روز قدس ۸۸ است.

۵- مسئول رسانه‌ای ستاد موسوی در ادامه مدعی شده که “آنان که در برابر انحراف و فسادی که شعله ور شدن آن را پیش بینی می‌کردند، بر پا خاستند، متهم گردند،در حصر و محدودیت زندگی کنند و حتی کلامی از آنان نشر نگردد.” اولاً هیچ کس محصوران را به این دلیل حصر نکرد که در برابر انحراف و فساد ایستادند بلکه بزرگترین فساد، نادیده گرفتن رای ۲۴ میلیون ایرانی و خودکامگی است که بخواهد خود را پیش از اعلام قطعی آرا، رئیس جمهور معرفی کند.

قطعا دور زدن قانون اساسی و پی‌گیری مطالبات از طریق لشکرکشی خیابانی مهم‌ترین انحرافی است که تبعات بیشتری در پی داشت که توسط خود مردم متوقف شد. اما گویا آقای فاتح خبر ندارند که بارها نقل قول‌ها و نامه‌های مهدی کروبی و میرحسین موسوی از حصر به بیرون درز کرده و همین چندی پیش بود که کروبی چندنامه در ارتباط با کنگره حزب اعتماد ملی منتشر کرد و مواضع موسوی هم توسط دخترانش بارها اعلام شده و حتی او به معرفی کتاب پرداخته است! پس بهتر است معلوم کنند محدودیت در کجاست؟

۶- دست آخر اینکه درخواست فاتح مبنی بر اینکه “موضوع حصر به طور کامل منتفی شود ” درخواست خیلی از مردم هم همین است که به باور آنها، این حصر باید به محاکمه ختم شود. چه کسی پاسخگوی خانواده  شهید محمد حسین فیض، شهید امیرحسام ذوالعلی و شهید حسین غلام کبیری شهدای فتنه ۸۸ است؟ و آیا چشم‌های رامین رسولی جانبار فتنه ۸۸ دوباره برمی‌گردد؟ درخواست رفع حصر در زمانی که مادران و پدران جوان داده هنوز داغدار هستند، قطعا دور از انصاف است.

۷- اما اینکه “مهندس موسوی و کروبی و خانم رهنورد از حقوق کامل شهروندی برخوردار شوند” هم جمله فریبنده‌ای است چراکه این سه نفر از بیشترین امکانات در ایام محدودیت برخوردارند. تابستان سال ۹۶ بود که سخنگوی قوه قضاییه گفت: «سرویسی که به اینها داده شده به مقامات درجه یک کشور داده نشده است و حتی رؤسای قوا هم چنین سرویس پزشکی‌ای دریافت نمی‌کنند».

توضیحات انصاف‌نیوز: درباره‌ نقد یکجانبه‌ تسنیم خطاب به ابوالفضل فاتح

خبرگزاری اصولگرای تسنیم در متنی با عنوان «گزارش: ۷ جمله فریبنده «ابوالفضل فاتح» در یک پاراگراف»، بدون انتشار اصل یادداشتی که در انصاف نیوز منتشر شده [لینک]، نقدی یک طرفه به آن مطرح کرد که حاوی محتوایی سطحی است.

در بخشی از متن تسنیم، به نامه‌ای از امام خمینی خطاب به میرحسین موسوی اشاره می‌کند اما به  آخرین نوشته‌ی امام به مهندس موسوی دو ماه بعد از رد استعفا و تاکید بر تدین و تعهد اوست هیچ اشاره‌ای نمی‌کند. این در حالی است که حتی رد استعفا نیز به معنی اعتقاد و اعتماد امام به اوست.

فاتح در یادداشت خود گفته بود که انصاف نیست آنها در حصر باشند و برخی کسانی که اقدامات منجر به مشکلاتی برای همه آشکار شد کرسی‌های مسوولیت را در اختیار داشته باشند. مشخص نیست که چرا تسنیم این بخش از مسایل مطرح شده را حذف کرده و به آن پاسخ نداده است.

ابوالفضل فاتح گفته بود که میرحسین در برابر فساد «جریان انحرافی» ایستاد؛ مگر نویسنده‌ی تسنیم در این شک دارد؟ اشاره‌ی فاتح به زمانی برمی‌گردد که رسانه‌های اصولگرا حامیان درجه یک آن جریان بودند و گناه موسوی را کاندیدا شدن در برابر نامزد مورد علاقه‌ی خودشان می‌دانستند و و گوششان بدهکار  هشدارها نبود. اما حالا که همه چیز آشکار شده، بخش‌‌های قابل توجهی از آنها حاشا می‌کنند.

فاتح در آن یادداشت گفته بود که برای رفع حصر دعا کنیم. آیا دعا ایرادی دارد و آیا نویسندگان تسنیم از دو کلمه دعا هم می‌ترسند؟

او گفته بود که موسوی و کروبی مورد تایید امام بودند، ادعایی که ثابت کردن آن دشوار نیست و نامه‌ها و سخنان بسیاری از امام خمینی در این باره وجود دارد. چرا تسنیم گفته و نوشته‌ای که امام خمینی از شخصیت‌های اصولگرایان، مثلا از آیت الله مصباح یزدی تعریف و تمجیدی کرده باشند منتشر نمی‌کنند؟

فاتح در یادداشت خود گفته بود که شعار نادرست اصل نظام نشانه است ربطی به مهندس نداشته و مورد تایید نیست. آیا این حرف از زبان کسی که در سال ۸۸ به میرحسین نزدیک بود، باعث ناراحتی است؟!

به نظر می‌رسد که ناراحتی حامیان جریان همسو با نویسنده‌ی تسنیم از رنگ باختن نه سال اتهاماتی است که زده‌اند ولی باور نشده است.

در پایان تاکید می‌شود که اگر خبرگزاری تسنیم برای شعور مخاطب احترام قائل است، انتظار می‌رفت که ابتدا متن کامل را منتشر کند و بعد به نقد آن بپردازد در حالی که مطابق شیوه‌ی سابق تمایلی به اطلاع مردم از اصل متن ندارند! 

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی