تیتر امروز

ابهام در آتش‌بس ۲۱ روزه لبنان/ ترامپ، ایران را تهدید به حمله کرد/ پیشنهاد پزشکیان برای آینده فلسطین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابهام در آتش‌بس ۲۱ روزه لبنان/ ترامپ، ایران را تهدید به حمله کرد/ پیشنهاد پزشکیان برای آینده فلسطین

این سی‌ و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
توسعه اقتصادی بدون توجه به منابع و توسعه اجتماعی محکوم به شکست است/ چطور می‌توان اقتصادی پایدار داشت و همزمان رشد اقتصادی را حفظ کرد؟
امیر عسگری اقتصاددان در گفت و گو با دیدار اقتصادی

توسعه اقتصادی بدون توجه به منابع و توسعه اجتماعی محکوم به شکست است/ چطور می‌توان اقتصادی پایدار داشت و همزمان رشد اقتصادی را حفظ کرد؟

برنامه گفت و گوی اقتصادی میزبان دکتر امیر عسگری عضو هیات علمی دانشگاه تهران و پژوهشگر نوآوری اجتماعی و توسعه پایدار و از چهره‌های علمی کشور بود.
ابوالحسن طالقانی: «کتاب‌های کتابخانه طالقانی را چرا به بیرون می‌فروشید؟ به خود ما بفروشید!»
گفت و گوی دیدار با پسر مرحوم آیت الله طالقانی

ابوالحسن طالقانی: «کتاب‌های کتابخانه طالقانی را چرا به بیرون می‌فروشید؟ به خود ما بفروشید!»

چند روز پیش دیدارنیوز گزارش میدانی از وضعیت خانه مرحوم آیت الله طالقانی که در اختیار شهرداری بوده ، منتشر کرد حالا گفت و گویی با پسر آن مرحوم داشتیم که می خوانید.

چند نکته درباره تشدید درگیری میان لبنان و رژیم صهیونیستی

احمدرضا روح الله زاد، کارشناس مسائل غرب آسیا یادداشتی را برای دیدارنیوز با عنوان " چند نکته درباره تشدید درگیری میان لبنان و رژیم صهیونیستی" ارسال کرده که می خوانید.

کد خبر: ۱۷۲۸۱۶
۱۶:۱۸ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳

 

چند نکته درباره تشدید درگیری میان لبنان و رژیم صهیونیستی

 

دیدارنیوزـ احمدرضا روح الله زاد: دولت راستگرای افراطی رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو می دانند توقف جنگ در غزه مساوی با پایان حضور سیاسی شان در ساختار قدرت اسرائیل است و تنها گزینه موجود برای استمرار حیات سیاسی آنان تداوم بحران و جنگ است. به همین دلیل با هرگونه آتش بس در غزه مخالفت می کنند و در نیل به این هدف حتی حاضر به کشته شدن اسرای اسرائیلی نزد مقاومین غزه هستند.

 دولت صهیونیستی طی یکسال گذشته همه نوع جنایتی را در غزه انجام داد؛ غزه را ویران کرده است، حدود 200 هزار نفر را شهید و مجروح کرده است، درست است که مقاومت در غزه پس از یکسال جنگ تا حدی آسیب دیده و ضعیف شده است اما حذف مقاومت ناممکن شده است. بر این اساس ادامه جنگ در غزه هیچ مزیتی برای آن ندارد و تنها به گسترش مخالفت ها در داخل و خارج علیه دولت فعلی و شخص بنیامین نتانیاهو دامن می زند.

 با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی یک رژیم "بحران زیست" است لذا گسترش جنگ تنها گزینه برای نتانیاهو و دولت راستگرای افراطی حاکم است.

 یک سال است که حزب الله با جنگ مدیریت شده، شمال اراضی اشغالی را به منطقه ارواح تبدیل کرده است و حدود 200 هزار نفر از ساکنان شهرک های مرزی را آواره کرده است و نامشخص بودن وضعیت شمال و این آوارگان به یک چالش بزرگ برای دولت تبدیل شده است.

با توجه به اینکه تمرکز جنگ بر روی غزه، دیگرهیچ مزیتی برای رژیم ندارد و به نظر می رسد پایین نگهداشتن سطح درگیری در غزه، بدون آتش بس، با استقبال مقاومت در غزه همراه باشد، لذا رژیم به این نتیجه رسیده است که اکنون زمان افزایش سطح درگیری با لبنان است.

 اگر رژیم صهیونیستی بتواند با تکرار تجربه جنگ در غزه یعنی حملات کور و ویرانی گسترده و وارد کردن تلفات انسانی زیاد در لبنان، حزب الله را از ادامه حملات منصرف کند و به نوعی یا با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا یک نوع توافق دیگر، جنگ بین لبنان و اسرائیل را متوقف کند، این یک پیروزی بزرگ برای دولت فعلی و شخص نتانیاهو محسوب شده و وی را به عنوان قهرمان ملی مطرح خواهد کرد که بقای وی را در راس هرم قدرت اسرائیل تضمین خواهد کرد.

اگر حزب الله به فشارها تن ندهد و با ورود یکپارچه محور مقاومت که شرایط زیست رژیم را به مخاطره خواهد افکند، اسرائیل امیدوار است که غرب و در راس آن امریکا به دخالت مستقیم در جنگ ورود کنند و این خود تداوم و گسترش بحران و جنگ را موجب می شود که در این صورت آن نیز ادامه حیات دولت فعلی و شخص نتانیاهو را تضمین خواهد کرد.

رژیم در سطح راهبردی شکست خورده است اما در سطوح تاکتیکی نمی توان گفت شکست خورده است بلکه پیروزی هایی را نیز کسب کرده است. لذا رژیم همانگونه که در غزه در سطح راهبردی شکست خورد و تلاش کرد با کسب پیروزی های تاکتیکی،(قتل عام گسترده، تخریب و ویرانی و از بین بردن ساختارهای زیستی، و غیره) این شکست را پوشش دهد، در حوزه لبنان نیز همین سیاست را دنبال خواهد کرد.

به نظر می رسد که اگر رژیم موفق شود، مانند جنگ در غزه، بر توانمندی های حزب الله تاثیر کاهنده بگذارد، در مراحل بعد تلاش می کند تا درگیری را یک به یک به سوریه، یا عراق و یا یمن تسری دهد. به عبارت دیگر راهبرد رژیم، گشودن جبهه ها به صورت مرحله ای است و در این جهت دولت امریکا نقشی کلیدی را بر عهده گرفته است که همواره نسبت به گسترش درگیری هشدار می دهد و در عین حال این پیام را نیز منتقل می کند که آماده دفاع از اسرائیل در صورت گسترش درگیری است.

به نظر می رسد رهبران محور مقاومت باید این راهبرد مشترک غرب و اسرائیل را مورد ارزیابی دقیق قرار دهند و با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه ضمن بر هم زدن طرح های دشمن، با عملیاتی کردن و گسترش وحدت میادین، معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره سازند.

 کارشناس مسائل غرب آسیا

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی