دیدارنیوزـ
مرضیه حسینی: در روز ۱۵ آبان ۹۷ عدهای از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاههای مختلف بهویژه دانشگاه تهران در محل دادسرای ناحیه ۶ تهران واقع در خیابان شیرودی میدان هفت تیر تجمع کردند.
خبرنگار دیدارنیوز ضمن حضور در محل با شاکیان گفتگو کرد. به گفته شاکیان دلیل تجمع این افراد، شکایت از موسسه ادیبان دانش به دلیل کلاهبرداری از دانشجویان و فارغ التحصیلان جویای کار است.
شیوه کلاهبرداری منشور ادیبان چگونه است
بنا به اظهارات آقای زارعی ، موسسه ادیباندانش تحت عناوین دیگری، چون منشورادیبان، مجتمعادیبان، چراغادیباندانش، پویندگان ادیبدانش، پویا ادیبان تهران، ادیب دانشپویا و اسامی مشابه از متاقاضیان تدریس کلاهبرداری میکند. بنا به گفته دیگر شاکیان و به استناد قراردادهایی که با موسسه منعقد شده بود، این موسسه حدودا از سال ۹۵ شروع به این کلاهبرداری از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مختلف کرده و همچنان به کار خود ادامه میدهد. شیوه کلاهبرداری بر اساس اظهارات آقای زارعی و دیگر شکات مال بال باخته، به این شکل است:
این موسسه در روزنامه همشهری و بسیاری از سایتها تبلغیات گستردهای دارد و مدعی است برای کسانی که مایل به کار تدریس باشند شاگرد خصوصی جور میکند.
در ابتدا که فرد به مجتمع ادیبان رجوع میکند مبلغی غیرقابل بازگشت به عنوان حق شارژ و حق جذب از متقاضی ستانده میشود این مبلغ که غیرقانونی ستانده میشود قابلیت برگشت ندارد.
در مورد پول اصلی که متقاضی میدهد، چون موسسه ادعای میکند در عرض چند ماه چهاربرابر پول پرداختی را برای مدرس شاگرد معرفی میکند، مدرس تشویق میشود که پول بیشتری برای شارژ بپردازد این رقم از ۲۰۰ هزار تا ۳ میلیون تومان از طرف متقاضیان پرداخت شده است. نکته این قرارداد که معمولا یک ساله منعقد میشود این است که مدرس حق فسخ ندارد و نمیتواند در صورت منصرف شدن از کار تدریس به دلیل عدم معرفی شاگرد از طرف موسسه، قبل از اتمام مدت قرارداد، آن را فسخ کند.
بنا به اظهارات شکات، ماهها میگذرد و موسسه شاگردی معرفی نمیکند یا در هر سه یا چهارماه یک شاگرد معرفی میکند که همان یک شاگرد هم به عمد در ناحیهای از تهران است که امکان رفت و آمد مدرس دشوار است و او صرف نظر میکند.
یکی از مدرسین میگوید: هرگاه مهلت قرارداد بدون اینکه شما هیچ شاگردی داشته باشید رو به اتمام بود یا به اتمام رسیده بود، فرد به موسسه مراجعه کرده و یا تماس میگیرد که ضمن اعتراض، پول خود را پس بگیرد، اما پاسخی که دریافت میکند این است که شما با منشور ادیبان قرارداد بستهاید، ولی ما پویندگان ادیبدانش هستیم یا ما ادیباندانش هستیم و شما با پویندگان ادیب قرارداد بستهاید و همچنین اظهار میکنند که هیچ اطلاعی از رئیس موسسه ندارند.
زارعی در ادامه شیوه کلاهبرداری این موسسه میگوید: اتفاقی که بعد از چند ماه میافتد این است که موسسه محل استقرار خود را عوض کرده تا با تغییر آدرس و درج آدرس جدید و لوگوی جدید در آگهیهای خود افراد جدیدی را فریب دهد. اگر مدرس مال باخته پیگیر باشد و تهدید به شکایت کند، موسسه که اینک نام و لوگویش را تغییر داده میگوید: مابرای بازگرداندن پول شما یک چک یک تا دوساله میدهیم. بدیهی است که چنین پیشنهادی از ندادن پول فریبکارانهتر است.
صدور حکم بازداشت مدیر موسسه
پیگیری جمعی از متقاضیان مالباخته و ثبت پرونده در دادسرای ناحیه ۶ تهران منجر به صدور حکم جلب مدیر موسسه شد.
این پرونده همچنان در جریان است و هر روز برتعداد شکات اضافه می شود. یکی از مدرسین به خبرنگار ما گفت تعداد زیادی از دوستانش فریب خورده این موسسه هستند اما برای شکایت اقدامی نکرده و می گویند به خدا واگذارشان می کنیم زیرا حوصله پیگیری پرونده قضایی را نداریم.
در ادامه تصاویری از قراردادهای مدرسین و لوگوهای متفاوت و همچنین تصویر حکم جلب را مشاهده میکنید: