تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

زمانی برای تغییر

نقد مربوط به زمانی است که بحران نیامده است. اکنون دیگر بحران آمده است. خود بحران بهترین ناقد عملکرد این ساختار قدرت است. اکنون ما باید برویم و به مسئولیت‌های دیگرمان برسیم. باید برویم سراغ اصلاح خودمان و الگوهی رفتاری و تقویت نهاد‌های مدنی.

کد خبر: ۱۱۸۶۸
۱۱:۲۹ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷

دیدارنیوز ـ شروع کنیم خودمان را و محیط اجتماعی‌مان را و محیط زیست‌مان و الگو‌های رفتاری غلط‌مان را اصلاح کنیم. اگر ما خودمان را اصلاح کنیم وقتی حکومت با یک ضربه پیش‌بینی نشده یا در اثر فشار‌ها و بحران‌ها هوشیار شود ما می‌توانیم برای بهبود اوضاع کمکش کنیم. اما اگر ما خودمان اصلاح نشویم حکومت که هشیار شد به جای کمک برای بهبود اوضاع تازه شروع می‌کنیم به انتقام کشیدن و تخریب و دست به یقه شدن و بعد همه با هم به ته دره سقوط می‌کنیم.

در انقلاب اسلامی همین اتفاق رخ داد. شاه اول حرف ما را نمی‌شنید و ما بیشتر فریاد کشیدیم و عصبانی‌تر شدیم. بالاخره زمانی که شاه صدای ما را شنید و گفت: پیام انقلاب شما را شنیدیم دیگر ما آنقدر در هیجان و هیاهوی انقلاب خود گم شدیم که صدای شاه را نشنیدیم. انقلاب اسلامی حاصل برخورد یک حکومت نابالغ با یک جامعه مدنی نابالغ بود!

اگر یکی از این دو بالغ بود و صدای دیگری را به موقع می‌شنید نمی‌گذاشت کار به فروپاشی بکشد بلکه برای پیش از نقطه فروپاشی برای یک انتقال عقلانی در قدرت به تفاهم می‌رسیدند.

اصلا دیگر نیازی به نقد ما به حکومت نیست. نقد مربوط به زمانی است که بحران نیامده است. اکنون دیگر بحران آمده است. خود بحران بهترین ناقد عملکرد این ساختار قدرت است. اکنون ما باید برویم و به مسئولیت‌های دیگرمان برسیم. باید برویم سراغ اصلاح خودمان و الگوهی رفتاری و تقویت نهاد‌های مدنی.

پس بیایید به جای اینکه همه نگاهمان به قدرت یا اصلاح و براندازی آن باشد، نورافکن‌هایمان را به سوی خودمان و رفتارمان بتابانیم. نقش خطا‌های ما و عملکرد‌های نامناسب اجزای مختلف جامعه از افراد گرفته تا خانواده تا فعالان اقتصادی و دیگر بخش‌ها در به بحران کشیدن کشور کمتر از حکومت نیست!

فقط یک مثال ساده آن این است اگر حکومت سالی ۵۰۰ نفر را به اتهام‌های مختلف اعدام می‌کند ما سالی ۱۶ هزار نفر از خودمان را بدون اتهام در تصادفات رانندگی می‌کشیم!

آری اکنون نوبت آن است که تک تک ما اصلاح را از خودمان شروع کنیم. شاید اگر همه شروع کنیم امواج تحول به صورت قدرتمند شکل بگیرید.

مثلا اگر همین ایده کانال (موفقیت‌های کوچک ایرانیان) در تلگرام موفق شود یک موفقیت بزرگ است. کانال موفقیت‌های کوچک ایرانیان اقدامات کوچک، اما موفقیت آمیز در سراسر کشور را منعکس می‌کند. اقداماتی که اگر در همه جا گسترش یابد می‌تواند به اصلاحات بزرگ در کشور بینجامد.

هم جامعه هم حکومت تاکنون برای موفقیت‌های بزرگ دست به کار شده‌ایم، اما پی در پی شکست خورده‌ایم. اکنون ما نیازمند زنجیره بی نهایتی از موفقیت‌های کوچک هستیم.
 
 
 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی