
خبر رسید فستیوال "کوچه" که قرار بود با تائید وزیر فرهنگ برگزار شود، با مخالفت امام جمعه بوشهر تعطیل شد اما طولی نکشید که خبر آمد، بوشهر میزبان دوست داران فستیوال "کوچه" است.
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: هر جا و هر وقت اسم بوشهر میآید یک چیز در ذهن همه پررنگ تر است، موسیقی جنوب و موسیقی خاص آن. موسیقی که ریشه در گذشته های خیلی دور دارد و آدم های مهمی مانند محسن شریفیان با ساز نیانبون و گروه لیانش و احسان عبدی پور که با تلفیق فرهنگ بومی جنوب ایران و داستانسرایی مدرن، جایگاه خاصی در عرصه هنر دارد به نامیتر شدن اسم بوشهر، معرفی موسیقی و هنرش کمک کرده اند.
فستیوال کوچه که از سال ۹۶ به همت احسان عبدی پور و محسن شریفیان راه اندازی شد توانست در همین مدت حسابی جای خود را در بین فستیوال های ملی باز کند و حالا چندین سال است که دوست داران این فستیوال و از همه مهمتر موسیقی جنوب منتظر برگزاری آن هستند.
اما کمی مانده به روز برگزاری این فستیوال خبر رسید که قرار نیست این فستیوال برگزار شد و علت آن هم موضع گیری دو امام جمعه بوشهر است و بس؛ یعنی نه مشکل قانونی دارد نه مجوز زیرا هم شخص وزیر فرهنگ و ارشاد و هم معاونش و حتی اداره ارشاد استان هم همکاری لازم را برای برگزاری انجام داده اند اما ...
در زمان نگارش این گزارش خبر رسید که مجدد مسوولان وزارت ارشاد و استان بوشهر به دنبال راه حلی برای اجرای آن هستند و از طرفی هم خبر رسید که شخص رئیس جمهور هم دستوری مبنی بر اجرای این فستیوال صادر کرده و در نهایت خبرگزاری برنا خبر داد که با پیگیری وزیر ارشاد چهارمین فستیوال کوچه برگزار خواهد شد.
خواستیم دلیل این اتفاقها را از زبان احسان عبدی پور یا محسن شریفیان بشنویم که احسان عبدی پور نخواست مصاحبه کند و محسن شریفیان هم پاسخ نداد. از این رو اهمیت این موضوع ما را برآن داشت تا گفت و گو کنیم با آرش اوستا، دبیر سورنای وحدت و همنواز استاد ذوالفنون.
میتوانید ویدیو این گفت و گو را اینجا و یوتیوب ببینید.
آنچه تا اینجا خواندید و شنیدید تنها یک سوی سکه است، همان روی که بحث مجوز و برگزار شدن و نشدن این فستیوال بود، بعد کمتر دیده شده این اتفاق این است که از زمانی که اعلام شد قرار است این فستیوال برگزار شود، گویا که دوباره عید از راه رسیده، فعالان حوزه گردشگری استان به دیدارنیوز گفتند که از چند هفته قبل تمام هتل ها، مراکز اقامتی تا حتی بوم گردی ها و سویت های کوچک هم رزرو شدند تا جاییکه عده ای که در هفته اخیر تصمیم به حضور در این فستیوال گرفتند با مشکل پیدا کردن محل اسکان روبرو شدند.
در نهایت اگر فستیوال برگزار شود که خوب همه چیز طبق برنامه پیش میرود اما اگر در نهایت خبر برسد که فستیوال برگزار نمیشود، ممکن است عده ای از این سفر صرفه نظر کنند و خواهان پس گرفتن هزینه های پرداختی باشند که بی شک این به ضرر هتلداران و صاحبان مراکز اقامتی است.
حالا همه امیدها به رئیس جمهور و دولت چهاردهم است تا با اعلام قطعیت برگزاری این فستیوال هم مانع از خودمختاری ها و تصمیم گیری های خودسرانه شود هم به کسانی که تلاش می کنند استان ها را به یک کشور خودگردان تبدیل کنند هشدار جدی داده باشد که این کشور رئیس جمهور دارد و در نهایت اوست که باید درباره موضوعات مهم کشور تصمیم بگیرد نه وزیر و وکیل و امام جمعه ...